Н У Х Т

Цикл лекцій для біотехнологів «З досвідом у майбутнє» від АТ Галичфарм – ТМ «Артеріум»

24 листопада 2023

Цикл лекцій для біотехнологів «З досвідом у майбутнє» від АТ Галичфарм – ТМ «Артеріум»

Поглиблення hard skills є надзвичайно важливим для здобувачів під час спілкування з фахівцями галузі. І кафедрою біотехнології і мікробіології вже тривалий час використовується така форма співпраці із стейкхолдерами. Ось і зараз здобувачі-біотехнологи мали змогу прослухати цикл лекцій «З досвідом у майбутнє» від АТ «Галичфарм», з яким укладено договір про співпрацю.

На одній із зустрічей, у рамках вивчення дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР», керівниця групи операційного контролю відділу контролю якості АТ «Галичфарм» Христина Папарига прочитала лекцію: «Відбір проб у виробництві лікарських засобів» згідно з вимогами до відбору проб.

Процедура відбору проб – це послідовність операцій, що виконуються з об’єктом і гарантує, що проба буде відповідати якості пред’явленої партії. Знання в цій області є дуже важливими, адже все, що приходить на підприємство і що виходить з виробництва проходить через відділ контролю якості.

Спікерка розглянула принцип НВП щодо відбору проб, наголосивши на правильному формування вибірки, оскільки це є невід’ємною частиною забезпечення якості; детальніше розповіли про регламентовану й реєструючу документацію; познайомила із загальними вимогами до процедури, обладнанням та інструментами, що використовуються, та вимогами до них.

Здобувачам освіти було цікаво дізнатися про маркування проб. Вони з’ясували, що етикетки використовують згідно із затвердженою інструкцією: для відбору сировини на ідентифікацію; для відбору сировини, пакувальної продукції та допоміжних матеріалів; для маркування зразків для проведення контролю та архівних зразків; для відбору субстанцій та напівпродуктів хімічного цеху; для відбору нерозфасованої продукції ТФЦ та розфасованої не промаркованої продукції ХЦ.

Лекція від фахівчині галузі створила відмінну навчальну можливість і збагатила знання четвертокурсників щодо якості та контролю продукції. Отримана інформація стане для них цінним ресурсом для подальшого навчання та розвитку. Вона допоможе легше розуміти і впроваджувати концепції відбору проб і контролю якості у майбутній роботі.

Наші біотехнологи вдячні пані Христині за цікаву й корисну лекцію.

Опублікований: 24-11-2023
Читайте також:
День першокурсника у Навчально-науковому інституті харчових технологій

Щороку Навчально-науковий інститут харчових технологій (ННІ ХТ) широко відчиняє свої двері для нових облич та яскравих особистостей. Не виключення і рік 2018-й – 140 цьогорічних  випускників шкіл і 63 випускники коледжів і технікумів вибороли право стати студентами-харчовиками. За доброю традицією навчальний рік в інституті починається з урочистост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника у Навчально-науковому інституті харчових технологій 30 серпня 2018

Бути ефективними вчилися здобувачі-біотехнологи

Як встигати зробити усе та завжди бути продуктивним – актуальне запитання для кожного. Студентам-біотехнологам пощастило, адже розібратися з таким важливим питанням їм допомогла менеджерка з навчання та розвитку ТОВ «Triglav International LLC» Ольга Назарук під час свого майстер-класу «Тайм-менеджмент». Здобувачам надзвичайно цікаво було дізнатися...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бути ефективними вчилися здобувачі-біотехнологи 23 листопада 2021

Активними учасниками заходів арт-проекту «Полтава вишивана» стали викладачі та студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

Уже всьоме у Полтаві з нагоди відзначення Дня міста відбувся великомасштабний арт-проект  «Парад «Полтава вишивана». Кожного року цей захід об’єднує дітей, молодь та жителів міста. Тисячі полтавців одягають вишиванки з метою збереження та популяризації українських звичаїв і традицій. У заході взяли участь й викладачі та студенти Полтавського колед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активними учасниками заходів арт-проекту «Полтава вишивана» стали викладачі та студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 24 вересня 2018

Напої, розроблені для майбутнього

Нещодавно викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Напої, розроблені для майбутнього» від Beverage Industry. Спікерами виступили фахівці із розроблення інноваційних напоїв: засновник «FORCEpkg» Томас Ньюмастер, віце-президент зі змісту та ідейного лідерства «Circana»Джоан Дріггс і виконавчий віце-пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Напої, розроблені для майбутнього 10 жовтня 2023