Н У Х Т

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

01 вересня 2023

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

Новий навчальний рік в нашому університеті розпочався з традиційної урочистої посвяти першокурсників у студенти НУХТ, яка відбулася 1 вересня в актовій залі університету.

Церемонію відкрив Гімн України, виконаний здобувачкою освіти Навчально-наукового інституту економіки і управління Ольгою Ластовецькою.

Ведучі свята – здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Вікторія Доктор і випускник Навчально-наукового інституту харчових технологій Євген Амаріца нагадали, що останні два роки День знань ми зустрічаємо у складних умовах збройного протистояння добра і зла, тиранії та прагнення жити у вільній державі. Серед тих, хто поліг у боях, хто поклав власне життя за долю нових поколінь є випускники та працівники нашого університету. Присутні вшанували їх пам'ять і пам'ять усіх полеглих захисників України хвилиною мовчання.

Далі ведучі представили керівництво університету і навчально-наукових підрозділів і надали слово ректорові, доктору технічних наук, професору Олександру Шевченку.

Ректор тепло привітав присутніх і побажав першокурсникам високих звершень і легких сесій. Зокрема, він зазначив: «Жодному агресору не вдасться зломити дух українського народу, і тим більше стати на заваді нашій освіті. Навчання молодого покоління не втрачає актуальності в усі часи. Тож ми міцно тримаємо освітній фронт і щиро раді нашому новому поповненню, яке я сьогодні з приємністю вітаю! Бажаю, щоб ви, як і наш університет, завжди були на крок попереду! Хай реалізуються  найсміливіші плани й збудуться найзаповітніші мрії в ім’я великої Перемоги українського народу, відбудови і процвітання нашої України!».

Щиро привітали у своїх відеозверненнях нове студентське поповнення й дали свої настанови випускниця факультету біотехнології та екологічного контролю, нині – менеджерка з розвитку системи забезпечення якості Служби управління якістю та впливом на навколишнє середовище Корпорації «Артеріум» Анна Софілканич і фронтмен групи «Kalush» Олег Псюк.

Своїм студентським досвідом поділилася й привітала першачків у студентській родині НУХТ в.о. голови студентської ради університету Єлизавета Козаченко.

І ось настав хвилюючий момент вручення студентських атрибутів і виголошення клятви першокурсника НУХТ.

Ректор Олександр Шевченко вручив символічний ключ до знань першокурсниці Навчально-наукового інституту економіки і управління Яніті Довгій і студентський квиток – здобувачу освіти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій Івану Дюбакіну, який вступив до університету з максимальним конкурсним балом.

Клятву першокурсника зачитав і привітав першокурсників переможець міжнародних і всеукраїнських конкурсів, наш талановитий випускник Євген Амаріца.

Урочистість моменту підсилив студентський гімн Гаудеамус.

Отримали присутні й музичні вітання від старшокурсників і випускників. Прозвучали пісні «Україно моя», «Два вікна», «Туман яром», «Незламна», «Японія»,  «Буревіями», «Україна вишиванка» у виконанні Дарини Комаровських,  Вікторії Доктор,  Ілони Задесенської, Діани Чернявської, Тетяни Машовець, Анастасії Костіної, Євгена Амаріци, Ольги Ластовецької. Хореографією вражали Анастасія Крутенко та Олег Ковтун.

А ще усією залою розгадували ребус, написаний професоркою кафедри іноземних мов професійного спрямування, членкинею Національної спілки письменників України Наталією Науменко, яка зашифрувала у віршованих рядках всі навчально-наукові інститути та факультети університету.

Як і завжди свято підготували фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку за підтримки студентської ради університету.

Уже у понеділок наші першокурсники повністю поринуть у студентське життя. Бажаємо натхнення в опануванні обраних спеціальностей, задоволення від навчання, яскравого студентського життя та світлого майбутнього під мирним небом у вільній і незалежній Україні!

Дякуємо нашим славним ЗСУ за можливість навчати і навчатися!

Опублікований: 01-09-2023
Читайте також:
Навчання – триває!

11 квітня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися успішні захисти курсових проєктів із дисципліни «Основи проєктування закладів ресторанного господарства» здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» другого курсу спеціальності «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» скороченого терміну на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання – триває! 14 квітня 2022

Як здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів звіти з практики на ВДНГ захищали…

Карантинні обмеження вносять свої корективи у наше життя. І навчальний процес не виключення. Для наших викладачів безпека і здоров’я здобувачів вищої освіти – головний пріоритет, тож вони неухильно дотримуються усіх рекомендацій щодо протиепідемічних заходів. Одна з рекомендацій – за можливості організовувати навчання на свіжому повітрі. Вереснева...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів звіти з практики на ВДНГ захищали… 14 вересня 2020

До участі у конкурсі «Молодий вчений року» запрошуються молоді науковці НУХТ

Із метою визнання досягнень молодих вчених України у різних галузях знань Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України оголосила проведення щорічного конкурсу «Молодий вчений року». Конкурс налічує чотири тематичні блоки, до яких входять 100 різних номінацій. У кожну номінацію мають право подаватися як молоді вчені, так і колективи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До участі у конкурсі «Молодий вчений року» запрошуються молоді науковці НУХТ 15 липня 2021

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів

На вимогу постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», відповідно до пункту 4.1.5.2 «Запуск та підтримка програм професійного розвитку для науково-педагогічних працівників, що має на меті збільшення спільноти агентів змін» операційної цілі 4...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів 28 грудня 2020