Н У Х Т

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

01 september 2023

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

Новий навчальний рік в нашому університеті розпочався з традиційної урочистої посвяти першокурсників у студенти НУХТ, яка відбулася 1 вересня в актовій залі університету.

Церемонію відкрив Гімн України, виконаний здобувачкою освіти Навчально-наукового інституту економіки і управління Ольгою Ластовецькою.

Ведучі свята – здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Вікторія Доктор і випускник Навчально-наукового інституту харчових технологій Євген Амаріца нагадали, що останні два роки День знань ми зустрічаємо у складних умовах збройного протистояння добра і зла, тиранії та прагнення жити у вільній державі. Серед тих, хто поліг у боях, хто поклав власне життя за долю нових поколінь є випускники та працівники нашого університету. Присутні вшанували їх пам'ять і пам'ять усіх полеглих захисників України хвилиною мовчання.

Далі ведучі представили керівництво університету і навчально-наукових підрозділів і надали слово ректорові, доктору технічних наук, професору Олександру Шевченку.

Ректор тепло привітав присутніх і побажав першокурсникам високих звершень і легких сесій. Зокрема, він зазначив: «Жодному агресору не вдасться зломити дух українського народу, і тим більше стати на заваді нашій освіті. Навчання молодого покоління не втрачає актуальності в усі часи. Тож ми міцно тримаємо освітній фронт і щиро раді нашому новому поповненню, яке я сьогодні з приємністю вітаю! Бажаю, щоб ви, як і наш університет, завжди були на крок попереду! Хай реалізуються  найсміливіші плани й збудуться найзаповітніші мрії в ім’я великої Перемоги українського народу, відбудови і процвітання нашої України!».

Щиро привітали у своїх відеозверненнях нове студентське поповнення й дали свої настанови випускниця факультету біотехнології та екологічного контролю, нині – менеджерка з розвитку системи забезпечення якості Служби управління якістю та впливом на навколишнє середовище Корпорації «Артеріум» Анна Софілканич і фронтмен групи «Kalush» Олег Псюк.

Своїм студентським досвідом поділилася й привітала першачків у студентській родині НУХТ в.о. голови студентської ради університету Єлизавета Козаченко.

І ось настав хвилюючий момент вручення студентських атрибутів і виголошення клятви першокурсника НУХТ.

Ректор Олександр Шевченко вручив символічний ключ до знань першокурсниці Навчально-наукового інституту економіки і управління Яніті Довгій і студентський квиток – здобувачу освіти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій Івану Дюбакіну, який вступив до університету з максимальним конкурсним балом.

Клятву першокурсника зачитав і привітав першокурсників переможець міжнародних і всеукраїнських конкурсів, наш талановитий випускник Євген Амаріца.

Урочистість моменту підсилив студентський гімн Гаудеамус.

Отримали присутні й музичні вітання від старшокурсників і випускників. Прозвучали пісні «Україно моя», «Два вікна», «Туман яром», «Незламна», «Японія»,  «Буревіями», «Україна вишиванка» у виконанні Дарини Комаровських,  Вікторії Доктор,  Ілони Задесенської, Діани Чернявської, Тетяни Машовець, Анастасії Костіної, Євгена Амаріци, Ольги Ластовецької. Хореографією вражали Анастасія Крутенко та Олег Ковтун.

А ще усією залою розгадували ребус, написаний професоркою кафедри іноземних мов професійного спрямування, членкинею Національної спілки письменників України Наталією Науменко, яка зашифрувала у віршованих рядках всі навчально-наукові інститути та факультети університету.

Як і завжди свято підготували фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку за підтримки студентської ради університету.

Уже у понеділок наші першокурсники повністю поринуть у студентське життя. Бажаємо натхнення в опануванні обраних спеціальностей, задоволення від навчання, яскравого студентського життя та світлого майбутнього під мирним небом у вільній і незалежній Україні!

Дякуємо нашим славним ЗСУ за можливість навчати і навчатися!

Published on: 01-09-2023
Read also:
Наукова молодь НУХТ вражає практиків: VІІІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

АТ «Фармак» знову дало чудову можливість здобувачам проявити свої творчі та інтелектуальні здібності і поділитися фактично із усією країною набутими знаннями, адже на конференції школи молодих науковців зібралися дослідники із багатьох куточків України. Для участі у VІІІ науково-практичній конференції школи молодих науковців «Наука та сучасне фарм...

READ YOURSELF

Наукова молодь НУХТ вражає практиків: VІІІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак» 20 november 2020

Заняття у форматі ділової гри на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Світлана Бебко та викладач Юлія Старунська разом із групою МН-2-6 провели ділову гру «Conference Game». Гра пройшла у форматі зустрічі працівників міжнародної компанії. Учасники розділилися на співробітників компанії, головуючого та представників готелів. Мета зустрічі поля...

READ YOURSELF

Заняття у форматі ділової гри на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 03 june 2019

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

READ YOURSELF

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 november 2019