Н У Х Т

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

01 september 2023

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

Новий навчальний рік в нашому університеті розпочався з традиційної урочистої посвяти першокурсників у студенти НУХТ, яка відбулася 1 вересня в актовій залі університету.

Церемонію відкрив Гімн України, виконаний здобувачкою освіти Навчально-наукового інституту економіки і управління Ольгою Ластовецькою.

Ведучі свята – здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Вікторія Доктор і випускник Навчально-наукового інституту харчових технологій Євген Амаріца нагадали, що останні два роки День знань ми зустрічаємо у складних умовах збройного протистояння добра і зла, тиранії та прагнення жити у вільній державі. Серед тих, хто поліг у боях, хто поклав власне життя за долю нових поколінь є випускники та працівники нашого університету. Присутні вшанували їх пам'ять і пам'ять усіх полеглих захисників України хвилиною мовчання.

Далі ведучі представили керівництво університету і навчально-наукових підрозділів і надали слово ректорові, доктору технічних наук, професору Олександру Шевченку.

Ректор тепло привітав присутніх і побажав першокурсникам високих звершень і легких сесій. Зокрема, він зазначив: «Жодному агресору не вдасться зломити дух українського народу, і тим більше стати на заваді нашій освіті. Навчання молодого покоління не втрачає актуальності в усі часи. Тож ми міцно тримаємо освітній фронт і щиро раді нашому новому поповненню, яке я сьогодні з приємністю вітаю! Бажаю, щоб ви, як і наш університет, завжди були на крок попереду! Хай реалізуються  найсміливіші плани й збудуться найзаповітніші мрії в ім’я великої Перемоги українського народу, відбудови і процвітання нашої України!».

Щиро привітали у своїх відеозверненнях нове студентське поповнення й дали свої настанови випускниця факультету біотехнології та екологічного контролю, нині – менеджерка з розвитку системи забезпечення якості Служби управління якістю та впливом на навколишнє середовище Корпорації «Артеріум» Анна Софілканич і фронтмен групи «Kalush» Олег Псюк.

Своїм студентським досвідом поділилася й привітала першачків у студентській родині НУХТ в.о. голови студентської ради університету Єлизавета Козаченко.

І ось настав хвилюючий момент вручення студентських атрибутів і виголошення клятви першокурсника НУХТ.

Ректор Олександр Шевченко вручив символічний ключ до знань першокурсниці Навчально-наукового інституту економіки і управління Яніті Довгій і студентський квиток – здобувачу освіти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій Івану Дюбакіну, який вступив до університету з максимальним конкурсним балом.

Клятву першокурсника зачитав і привітав першокурсників переможець міжнародних і всеукраїнських конкурсів, наш талановитий випускник Євген Амаріца.

Урочистість моменту підсилив студентський гімн Гаудеамус.

Отримали присутні й музичні вітання від старшокурсників і випускників. Прозвучали пісні «Україно моя», «Два вікна», «Туман яром», «Незламна», «Японія»,  «Буревіями», «Україна вишиванка» у виконанні Дарини Комаровських,  Вікторії Доктор,  Ілони Задесенської, Діани Чернявської, Тетяни Машовець, Анастасії Костіної, Євгена Амаріци, Ольги Ластовецької. Хореографією вражали Анастасія Крутенко та Олег Ковтун.

А ще усією залою розгадували ребус, написаний професоркою кафедри іноземних мов професійного спрямування, членкинею Національної спілки письменників України Наталією Науменко, яка зашифрувала у віршованих рядках всі навчально-наукові інститути та факультети університету.

Як і завжди свято підготували фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку за підтримки студентської ради університету.

Уже у понеділок наші першокурсники повністю поринуть у студентське життя. Бажаємо натхнення в опануванні обраних спеціальностей, задоволення від навчання, яскравого студентського життя та світлого майбутнього під мирним небом у вільній і незалежній Україні!

Дякуємо нашим славним ЗСУ за можливість навчати і навчатися!

Published on: 01-09-2023
Read also:
Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники

Студенти 4 курсу, що навчаються за спеціальністю «Хімічні технології та інженерія», цикл залікової сесії завершили захистами курсових робіт із дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів», які проходили на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. До складу Екзаменаційної комісії, яку очолила до...

READ YOURSELF

Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники 07 may 2019

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося чотири засідання із захистів дипломних проектів і дипломних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» та одне засідання із захистів дипломних проектів бакалаврів заочної форми навчання за спеціальністю «Харчові технології». Екзаме...

READ YOURSELF

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів 21 june 2019

Традиції благодійності маркетологів

Викладачі та студенти кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ вкотре продемонстрували свою згуртованість та вміння організовуватися в правильних напрямках. Протягом двох місяців за їх ініціативи тривала благодійна акція «Допомога дітям-інвалідам», завдяки якій вдалося зібрати багато солодощів, канцтоварів, новор...

READ YOURSELF

Традиції благодійності маркетологів 14 february 2019

Гостьова лекція від словацької експертки

29 жовтня 2024 р. відбулася гостьова онлайн-лекція «Benefits and risks of coffee consumption» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра, PhD Еви Іванісової, яка була організована кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Лекція була прочитана для здо...

READ YOURSELF

Гостьова лекція від словацької експертки 31 october 2024