Н У Х Т

Здобувачі-міжнародники познайомилися з історією грошового обігу в Україні

30 september 2025

Здобувачі-міжнародники познайомилися з історією грошового обігу в Україні

Викладачі кафедри міжнародної економіки та студенти-міжнародники дуже вдячні докторці економічних наук, професорці Любові Худолій за запрошення на цікаву лекцію з історії грошового обігу за понад 2000-літній період, що відбулася в Музеї грошей – навчально-науковій лабораторії НУБіП. Музей, в якому аудиторно проводяться заняття для студентів університету, був створений за ініціативи професорсько-викладацького складу кафедри банківської справи та страхування НУБіП.

Експозиція музею поетапно розкриває історію походження грошей світу та України. Лекторка розповіла про перші гроші в світі, зокрема види товарних грошей на різних територіях (мушлі, сіль, хутро тощо), незвичні гроші у формі дельфіна. Особливу увагу приділила грошовому обігу на українських землях з давніх часів до сьогодення. Професорка наголосила, що для того, щоб вивчати світове, важливо знати своє.

Здобувачі освіти оглянули унікальні експонати музею – домонетні форми грошей, стародавні монети, античні, середньовічні монети, рідкісні банкноти, гроші радянського періоду і сучасної незалежної України, серед яких і монети, присвячені видатним історичним подіям та постатям.

Лекція у Музеї грошей стала цікавою та корисною подією для майбутніх фахівців з міжнародних економічних відносин. Вони висловили подяку професорці Любові Худолій за корисний екскурс й побажання долучатися до інших її цікавих лекцій.

Published on: 30-09-2025
Read also:
Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання

Сучасний споживач вимагає якісної безпечної харчової продукції, яка крім гарних смакових властивостей має привабливий зовнішній вигляд. Забезпечення цих властивостей харчових продуктів у більшості випадків гарантує упаковка. Враховуючи потребу виробників у фахівцях, які вміють спроектувати упаковку, створити цікавий привабливий дизайн, організуват...

READ YOURSELF

Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання 21 june 2019

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі

24 травня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція директора компанії «GREENPACK» Олега Красносельського, під час якої фахівець розповів про світові тенденції щодо виробництва та використання одноразового біопосуду з кукурудзяного крохмалю. До лекції були залучені здобувачі освітнього ступеня «М...

READ YOURSELF

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі 25 may 2021

Визначено переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»

З метою підтримки обдарованої молоді та створення умов для її творчого зростання, в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології». Для об’єктивного оцінювання конкурсних робіт до складу комісії увійшли провідні фахівці з різних структурних підрозділів університету: в.о. завід...

READ YOURSELF

Визначено переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 14 february 2025

Вдячні за допомогу!

Шановні випускники, студенти, співробітники та роботодавці! Адміністрація Національного університету харчових технологій висловлює вам вдячність за ваші людські якості: добросердечність, чуйність, людяність та активну громадську позицію. Щиро дякуємо вам за благодійну допомогу у відновлені будівель студентського кампусу, пошкоджених під час обстр...

READ YOURSELF

Вдячні за допомогу! 19 september 2023