Н У Х Т

Молода науковиця кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила дисертацію

20 may 2021

Молода науковиця кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила дисертацію

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональними наповнювачами природного походження» асистентки кафедри біотехнології і мікробіології Тетяни Белемець на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 5.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Робота була виконана аж на 5 кафедрах НУХТ, зокрема на кафедрі біотехнології і мікробіології у межах трьох держбюджетних науково-дослідних робіт.

Науковим консультантом роботи виступила к.т.н., доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко. Офіційними опонентами – д.т.н., професорка, завідувачка кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Харківського державного університету харчування та торгівлі Ольга Гринченко та к.т.н., старша наукова співробітниця, завідувачка відділу молочних продуктів та дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів НААН України Антоніна Мінорова.

Засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відкрила голова спецради Тетяна Пирог, побажавши успішного захисту, а в.о. вченої секретарки Марина Білько ознайомила присутніх із даними про дисертантку.

У доповіді здобувачка третього рівня вищої освіти охарактеризувала стан харчової промисловості України та ґрунтовно довела актуальність виконаної дисертаційної роботи, у розрізі якої розроблені нові види молоковмісних кисломолочних продуктів, котрі були апробовані в умовах підприємства ТОВ «Деражнянський молочний завод». Розроблені технології отримання молоковмісних кисломолочних продуктів за використання спеціальних купажів рослинних олій та виключно натуральної сировини у своєму складі дозволять отримати продукцію нового покоління для здорового харчування, яка спроможна коригувати раціон населення та збагачувати його ессенціальними жирними кислотами класу ɷ-3.

Дисертаційна робота та доповідь Тетяни Белемець зацікавила членів спеціалізованої вченої ради та гостей, про що свідчить велика кількість поставлених запитань та їх різноманітність. Завдяки володінню ґрунтовними та глибокими знаннями тематики роботи, дисертантка надала вичерпні та розгорнуті відповіді.

За темою дисертаційної роботи опубліковано 12 наукових праць, зокрема статті у виданнях, що індексуються наукометричними базами Scopus та Index Copernicus (IC), отриманий патент на корисну модель.

Щиро вітаємо Тетяну Белемець із успішним захистом дисертації, бажаємо наснаги і успіхів у майбутньому! 

Published on: 20-05-2021
Read also:
Перегорнули ще одну сторінку буття випускники Навчально-наукового інституту економіки і управління

1 березня на широкий життєвий шлях проводжала своїх випускників магістрів денної і заочної та бакалаврів заочної форм навчання велика дружна сім’я Навчально-наукового інституту економіки і управління. У актовій залі університету яблуку ніде було впасти – цього дня привітати своїх вихованців й дати останні теплі настанови прийшли дирекція інституту...

READ YOURSELF

Перегорнули ще одну сторінку буття випускники Навчально-наукового інституту економіки і управління 01 march 2019

Відбулися збори трудового колективу НУХТ

31 серпня у актовій залу університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулися традиційні напередодні початку нового навчального року збори трудового колективу університету. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету Олександр Шевченко. Він тепло привітав усіх зі святами, що нещодавно відзначила Україна – Днем Держа...

READ YOURSELF

Відбулися збори трудового колективу НУХТ 31 august 2021

Практичні аспекти харчових технологій

У рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти. Модуль 5» для здобувачів-першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія», кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів за підтримки керівництва ПРАТ «МХП» ор...

READ YOURSELF

Практичні аспекти харчових технологій 15 february 2024

Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали…

Наближаються найулюбленіші з дитинства свята – Різдво Христове та Новий рік. І навіть у ці нелегкі для нашої України й усіх українців часи ми очікуємо на них з вірою у дива й сподіваннями на виконання найзаповітніших мрій і бажань. У чарівну атмосферу зимових свят занурили колектив університету наша творча молодь і фахівці Студентського центру пат...

READ YOURSELF

Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали… 18 december 2023