Н У Х Т

Молода науковиця кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила дисертацію

20 may 2021

Молода науковиця кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила дисертацію

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональними наповнювачами природного походження» асистентки кафедри біотехнології і мікробіології Тетяни Белемець на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 5.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Робота була виконана аж на 5 кафедрах НУХТ, зокрема на кафедрі біотехнології і мікробіології у межах трьох держбюджетних науково-дослідних робіт.

Науковим консультантом роботи виступила к.т.н., доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко. Офіційними опонентами – д.т.н., професорка, завідувачка кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Харківського державного університету харчування та торгівлі Ольга Гринченко та к.т.н., старша наукова співробітниця, завідувачка відділу молочних продуктів та дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів НААН України Антоніна Мінорова.

Засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відкрила голова спецради Тетяна Пирог, побажавши успішного захисту, а в.о. вченої секретарки Марина Білько ознайомила присутніх із даними про дисертантку.

У доповіді здобувачка третього рівня вищої освіти охарактеризувала стан харчової промисловості України та ґрунтовно довела актуальність виконаної дисертаційної роботи, у розрізі якої розроблені нові види молоковмісних кисломолочних продуктів, котрі були апробовані в умовах підприємства ТОВ «Деражнянський молочний завод». Розроблені технології отримання молоковмісних кисломолочних продуктів за використання спеціальних купажів рослинних олій та виключно натуральної сировини у своєму складі дозволять отримати продукцію нового покоління для здорового харчування, яка спроможна коригувати раціон населення та збагачувати його ессенціальними жирними кислотами класу ɷ-3.

Дисертаційна робота та доповідь Тетяни Белемець зацікавила членів спеціалізованої вченої ради та гостей, про що свідчить велика кількість поставлених запитань та їх різноманітність. Завдяки володінню ґрунтовними та глибокими знаннями тематики роботи, дисертантка надала вичерпні та розгорнуті відповіді.

За темою дисертаційної роботи опубліковано 12 наукових праць, зокрема статті у виданнях, що індексуються наукометричними базами Scopus та Index Copernicus (IC), отриманий патент на корисну модель.

Щиро вітаємо Тетяну Белемець із успішним захистом дисертації, бажаємо наснаги і успіхів у майбутньому! 

Published on: 20-05-2021
Read also:
Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії

20 березня 2025 року за сприяння гарантки освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок», доцентки Олени Подобій, під керівництвом доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олесі Романової лабораторна робота студентів групи ХТ-4-14 з дисципліни «Хімія та техноло...

READ YOURSELF

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії 25 march 2025

Поєднувати навчання та самоосвіту – можливо і корисно!

Здобувачі освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» – палкі прихильники неформальної освіти. Четвертокурсниця Анна Косяк також вирішила розширювати свої знання завдяки самоосвіті. Під час зустрічей з гаранткою освітньої програми, к.б.н. Світланою Старовойтовою бакалаври ознайомилися з можливо...

READ YOURSELF

Поєднувати навчання та самоосвіту – можливо і корисно! 15 april 2024

Про цифрову трансформацію України для студентів кафедри маркетингу

Нещодавно здобувачам кафедри маркетингу випала унікальна можливість дізнатися про диджитал трансформації в Україні від проджект-менеджерки державного підприємства «Дія» Анастасії Шевчук. Гостьова лекція на тему «Супровід і просування послуг у Дії» відкрила нашим студентам новий погляд на цифровізацію державних сервісів. Зустріч виявилася корисною ...

READ YOURSELF

Про цифрову трансформацію України для студентів кафедри маркетингу 02 april 2025

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами

Чи знаєте ви Великодні традиції українців? Звичайно, головна страва – смачна великодня паска, а ще різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік. Студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування наперед...

READ YOURSELF

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами 24 april 2019