Н У Х Т

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

24 october 2022

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

У нашому університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках проєктів програми ЄС ЕРАЗМУС+ Центр досконалості Жана Моне JM ECO та Підтримка Асоціацій Жана Моне EU for UA, що реалізуються на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці.

Протягом двох днів інтенсивної роботи були представлені понад 100 доповідей з усіх аспектів сталого розвитку Європи та викликів сьогодення.

Із вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук. Від Національного Еразмус+ офісу науковців привітав експерт офісу Петро Крайнік.

Пленарні доповіді, крім науковців кафедри екологічної безпеки та охорони праці представили колеги та надійні партнери з Університету Масарика (Чехія) та Лундського Університету (Швеція).

Незважаючи на військовий стан, науковці України та Європейського Союзу активно відгукнулися на запрошення взяти участь у конференції. Свій науковий доробок представили науковці з університетів і наукових центрів Києва, Вінниці, Львова, Ніжина, Кам’янського, Білої Церкви, Тернополя, Полтави, Сум, Чернігова, Рівного, Черкас, Кам’янця-Подільського, Ірпеня,Університету Масарика (Чехія), Дрезденського технічного університету (Німеччина), Сілезійського технологічного університету (Польща), Лундського Університету (Швеція). Окремо маємо відзначити мужність і відданість учасників конференції з тимчасово окупованих Мелітополя і Херсона та прифронтових Миколаєва і Харкова, які знайшли можливості особисто представити свої доповіді.

Великий інтерес викликав круглий стіл «Відновлювана енергетика у післявоєнному відновленні України» за участю провідних експертів галузі: голови правління Біоенергетичної асоціації України Георгія Гелетухи та керівника Української технологічної компанії Євгена Лукашевича.

Щира подяка всім учасникам конференції – науковцям, викладачам, виробничникам, студентській молоді за змістовні доповіді та плідні дискусії, окреслені проблемні питання та пропозиції для їх вирішення.

Результати конференції найближчим часом будуть представлені у матеріалах конференції, а також у щорічному збірнику наукових статей.

Віримо, що наступна конференція буде проведена у мирній країні переможців, а потреба в організації секції «Російська агресія як загроза сталому розвитку Європи» відпаде за відсутності агресора.

Щира дяка Збройним Силам України за можливість продовжувати наукову і викладацьку діяльність! 

Published on: 24-10-2022
Read also:
Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

З вересня по грудень 2021 року з метою популяризації наукових і методичних розробок для освітнього процесу в українських ЗВО, що відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці проводився Всеукраїнс...

READ YOURSELF

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань 12 january 2022

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar

За даними чергового випуску Webometrics 2023 року наш університет став 7-м серед закладів вищої освіти Києва, 25-м в Україні і 2297-м у світі у рейтингу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles за критерієм кількості цитувань інституційних профілів у Google Scholar із показником 38622 цитування (для порівнян...

READ YOURSELF

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar 16 august 2023

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ

Колектив випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно розширює базу підприємств-партнерів, невпинно залучаючи до співпраці провідні компанії не лише України, але й близького та дальнього зарубіжжя. У січні 2020 року фахівці кафедри, професор Василь Пасічний і доцент Олег Галенко побували у польському відділенні групи компаній «Go...

READ YOURSELF

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ 17 february 2020

На книжкову поличку крафтовиків

Видання нової навчальної літератури є важливим чинником для системної теоретичної і практичної підготовки здобувачів освіти і одним із головних пріоритетів у діяльності викладачів і науковців нашого університету, які мають за мету забезпечення необхідних інструментів і методів ефективного проведення навчального процесу в сучасному освітньому просто...

READ YOURSELF

На книжкову поличку крафтовиків 01 april 2024