Н У Х Т

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

24 october 2022

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

У нашому університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках проєктів програми ЄС ЕРАЗМУС+ Центр досконалості Жана Моне JM ECO та Підтримка Асоціацій Жана Моне EU for UA, що реалізуються на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці.

Протягом двох днів інтенсивної роботи були представлені понад 100 доповідей з усіх аспектів сталого розвитку Європи та викликів сьогодення.

Із вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук. Від Національного Еразмус+ офісу науковців привітав експерт офісу Петро Крайнік.

Пленарні доповіді, крім науковців кафедри екологічної безпеки та охорони праці представили колеги та надійні партнери з Університету Масарика (Чехія) та Лундського Університету (Швеція).

Незважаючи на військовий стан, науковці України та Європейського Союзу активно відгукнулися на запрошення взяти участь у конференції. Свій науковий доробок представили науковці з університетів і наукових центрів Києва, Вінниці, Львова, Ніжина, Кам’янського, Білої Церкви, Тернополя, Полтави, Сум, Чернігова, Рівного, Черкас, Кам’янця-Подільського, Ірпеня,Університету Масарика (Чехія), Дрезденського технічного університету (Німеччина), Сілезійського технологічного університету (Польща), Лундського Університету (Швеція). Окремо маємо відзначити мужність і відданість учасників конференції з тимчасово окупованих Мелітополя і Херсона та прифронтових Миколаєва і Харкова, які знайшли можливості особисто представити свої доповіді.

Великий інтерес викликав круглий стіл «Відновлювана енергетика у післявоєнному відновленні України» за участю провідних експертів галузі: голови правління Біоенергетичної асоціації України Георгія Гелетухи та керівника Української технологічної компанії Євгена Лукашевича.

Щира подяка всім учасникам конференції – науковцям, викладачам, виробничникам, студентській молоді за змістовні доповіді та плідні дискусії, окреслені проблемні питання та пропозиції для їх вирішення.

Результати конференції найближчим часом будуть представлені у матеріалах конференції, а також у щорічному збірнику наукових статей.

Віримо, що наступна конференція буде проведена у мирній країні переможців, а потреба в організації секції «Російська агресія як загроза сталому розвитку Європи» відпаде за відсутності агресора.

Щира дяка Збройним Силам України за можливість продовжувати наукову і викладацьку діяльність! 

Published on: 24-10-2022
Read also:
Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу. Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню в...

READ YOURSELF

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 october 2019

Перші впевнені кроки до захисту диплому магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології завжди панує творча наукова атмосфера. Тут студенти-магістранти не «пролежують боки» увесь семестр й не хапаються за дипломний проект в останні дні, а вже з вересня починають плідну працю. Й починають, як водиться, з того, що обирають майбутню тему свого магістерського диплому. Але, магістранти зізнаються, щ...

READ YOURSELF

Перші впевнені кроки до захисту диплому магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 22 january 2019

На практику до своїх здобувачів

Кафедрою експертизи харчових продуктів проведено виїзне практичне заняття з дисципліни «Lean-виробництво харчової продукції» на базі ПрАТ «Київський маргариновий завод» для магістрантів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції». До такого заходу долучилися здобувачі обох курсів, аби не знехтувати унікальною ...

READ YOURSELF

На практику до своїх здобувачів 08 december 2023

Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції»

17 вересня 2024 p. у рамках спеціалізованих виставок «Inprodmash» і «Upakovka» наш університет спільно з Інститутом продовольчих ресурсів НААН і виставковою компанією «АККО Інтернешнл» провів ХII Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції». Незмінним модератором заходу виступив з...

READ YOURSELF

Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції» 18 september 2024