Н У Х Т

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

24 october 2022

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

У нашому університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках проєктів програми ЄС ЕРАЗМУС+ Центр досконалості Жана Моне JM ECO та Підтримка Асоціацій Жана Моне EU for UA, що реалізуються на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці.

Протягом двох днів інтенсивної роботи були представлені понад 100 доповідей з усіх аспектів сталого розвитку Європи та викликів сьогодення.

Із вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук. Від Національного Еразмус+ офісу науковців привітав експерт офісу Петро Крайнік.

Пленарні доповіді, крім науковців кафедри екологічної безпеки та охорони праці представили колеги та надійні партнери з Університету Масарика (Чехія) та Лундського Університету (Швеція).

Незважаючи на військовий стан, науковці України та Європейського Союзу активно відгукнулися на запрошення взяти участь у конференції. Свій науковий доробок представили науковці з університетів і наукових центрів Києва, Вінниці, Львова, Ніжина, Кам’янського, Білої Церкви, Тернополя, Полтави, Сум, Чернігова, Рівного, Черкас, Кам’янця-Подільського, Ірпеня,Університету Масарика (Чехія), Дрезденського технічного університету (Німеччина), Сілезійського технологічного університету (Польща), Лундського Університету (Швеція). Окремо маємо відзначити мужність і відданість учасників конференції з тимчасово окупованих Мелітополя і Херсона та прифронтових Миколаєва і Харкова, які знайшли можливості особисто представити свої доповіді.

Великий інтерес викликав круглий стіл «Відновлювана енергетика у післявоєнному відновленні України» за участю провідних експертів галузі: голови правління Біоенергетичної асоціації України Георгія Гелетухи та керівника Української технологічної компанії Євгена Лукашевича.

Щира подяка всім учасникам конференції – науковцям, викладачам, виробничникам, студентській молоді за змістовні доповіді та плідні дискусії, окреслені проблемні питання та пропозиції для їх вирішення.

Результати конференції найближчим часом будуть представлені у матеріалах конференції, а також у щорічному збірнику наукових статей.

Віримо, що наступна конференція буде проведена у мирній країні переможців, а потреба в організації секції «Російська агресія як загроза сталому розвитку Європи» відпаде за відсутності агресора.

Щира дяка Збройним Силам України за можливість продовжувати наукову і викладацьку діяльність! 

Published on: 24-10-2022
Read also:
Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар на тему «Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна у кондитерській промисловості». Основна мета проведення семінару була пов’язана з поглибленням професійних знань в області застосування ферментних препаратів. Своїми напрацюванням...

READ YOURSELF

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань! 22 april 2025

Досвід в обговоренні актуальних соціальних питань отримали здобувачі освіти

13 березня 2025 р. здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка разом із доценткою кафедри туристичного і готельного бізнесу Тетяною Мірзодаєвою взяли участь у Круглому столі «Потреби молоді (ВПО) нині з метою налагодження життя та інтеграції в суспільство під час війни та у поствоєнний період»,...

READ YOURSELF

Досвід в обговоренні актуальних соціальних питань отримали здобувачі освіти 14 march 2025

Книжкова поличка харчовиків поповнилася ще однією монографією нашого викладача

За підтримки ГК «Зернова Столиця» вийшла друком монографія професора кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігоря Гапонюка «Функціональне харчування та технології довготривалого зберігання зернопродуктів», у якій обґрунтовано роль зерна у збалансованому харчуванні, надано рекомендації щодо довготривалого зберігання зернопродуктів, технолог...

READ YOURSELF

Книжкова поличка харчовиків поповнилася ще однією монографією нашого викладача 19 june 2023

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами ...

READ YOURSELF

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки» 27 february 2019