Н У Х Т

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

24 жовтня 2022

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

У нашому університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках проєктів програми ЄС ЕРАЗМУС+ Центр досконалості Жана Моне JM ECO та Підтримка Асоціацій Жана Моне EU for UA, що реалізуються на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці.

Протягом двох днів інтенсивної роботи були представлені понад 100 доповідей з усіх аспектів сталого розвитку Європи та викликів сьогодення.

Із вітальним словом до учасників конференції від імені ректора, професора Олександра Шевченка звернувся проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук. Від Національного Еразмус+ офісу науковців привітав експерт офісу Петро Крайнік.

Пленарні доповіді, крім науковців кафедри екологічної безпеки та охорони праці представили колеги та надійні партнери з Університету Масарика (Чехія) та Лундського Університету (Швеція).

Незважаючи на військовий стан, науковці України та Європейського Союзу активно відгукнулися на запрошення взяти участь у конференції. Свій науковий доробок представили науковці з університетів і наукових центрів Києва, Вінниці, Львова, Ніжина, Кам’янського, Білої Церкви, Тернополя, Полтави, Сум, Чернігова, Рівного, Черкас, Кам’янця-Подільського, Ірпеня,Університету Масарика (Чехія), Дрезденського технічного університету (Німеччина), Сілезійського технологічного університету (Польща), Лундського Університету (Швеція). Окремо маємо відзначити мужність і відданість учасників конференції з тимчасово окупованих Мелітополя і Херсона та прифронтових Миколаєва і Харкова, які знайшли можливості особисто представити свої доповіді.

Великий інтерес викликав круглий стіл «Відновлювана енергетика у післявоєнному відновленні України» за участю провідних експертів галузі: голови правління Біоенергетичної асоціації України Георгія Гелетухи та керівника Української технологічної компанії Євгена Лукашевича.

Щира подяка всім учасникам конференції – науковцям, викладачам, виробничникам, студентській молоді за змістовні доповіді та плідні дискусії, окреслені проблемні питання та пропозиції для їх вирішення.

Результати конференції найближчим часом будуть представлені у матеріалах конференції, а також у щорічному збірнику наукових статей.

Віримо, що наступна конференція буде проведена у мирній країні переможців, а потреба в організації секції «Російська агресія як загроза сталому розвитку Європи» відпаде за відсутності агресора.

Щира дяка Збройним Силам України за можливість продовжувати наукову і викладацьку діяльність! 

Опублікований: 24-10-2022
Читайте також:
Високим рівнем досліджень, актуальністю і практичною цінністю вирізняються роботи магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобувачі денної форми навчання, що навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», захистили кваліфікаційні магістерські роботи. Роботу Екзаменаційної комісії очолив голова  Об’єднання «Укрхлібпром»  Олександр Васи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високим рівнем досліджень, актуальністю і практичною цінністю вирізняються роботи магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 22 лютого 2021

До весняного Дня відкритих дверей готуються на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Напередодні весняного Дня відкритих дверей в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська побувала в Мурафській СЗШ І-ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області на зустрічі із старшокласниками. Зустріч була тривалою і насиченою. Жвавий інтерес учнів викликала інформація, наглядно представлена у презентаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До весняного Дня відкритих дверей готуються на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 01 березня 2019

Ще одна докторка філософії зі спеціальності «Харчові технології» з’явилася в університеті

На засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.004 відбувся захист дисертаційної роботи Ольги Дзигар на здобуття освітнього ступеня доктора філософії. Засідання ради, роботу якої очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, відбулося онлайн у режимі реального часу. У дисертаційній робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна докторка філософії зі спеціальності «Харчові технології» з’явилася в університеті 26 лютого 2021

Стартували захисти бакалаврських дипломних проектів на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів на здобуття  освітнього рівня бакалавр. На захист були представлені 10 дипломних проектів. Студенти-випускники, відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили на публічний зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували захисти бакалаврських дипломних проектів на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 13 червня 2018