Н У Х Т

Молода науковиця кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила дисертацію

17 травня 2021

Молода науковиця кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила дисертацію

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональними наповнювачами природного походження» асистентки кафедри біотехнології і мікробіології Тетяни Белемець на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 5.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Робота була виконана аж на 5 кафедрах НУХТ, зокрема на кафедрі біотехнології і мікробіології у межах трьох держбюджетних науково-дослідних робіт.

Науковим консультантом роботи виступила к.т.н., доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко. Офіційними опонентами – д.т.н., професорка, завідувачка кафедри харчових технологій в ресторанній індустрії Харківського державного університету харчування та торгівлі Ольга Гринченко та к.т.н., старша наукова співробітниця, завідувачка відділу молочних продуктів та дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів НААН України Антоніна Мінорова.

Засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відкрила голова спецради Тетяна Пирог, побажавши успішного захисту, а в.о. вченої секретарки Марина Білько ознайомила присутніх із даними про дисертантку.

У доповіді здобувачка третього рівня вищої освіти охарактеризувала стан харчової промисловості України та ґрунтовно довела актуальність виконаної дисертаційної роботи, у розрізі якої розроблені нові види молоковмісних кисломолочних продуктів, котрі були апробовані в умовах підприємства ТОВ «Деражнянський молочний завод». Розроблені технології отримання молоковмісних кисломолочних продуктів за використання спеціальних купажів рослинних олій та виключно натуральної сировини у своєму складі дозволять отримати продукцію нового покоління для здорового харчування, яка спроможна коригувати раціон населення та збагачувати його ессенціальними жирними кислотами класу ɷ-3.

Дисертаційна робота та доповідь Тетяни Белемець зацікавила членів спеціалізованої вченої ради та гостей, про що свідчить велика кількість поставлених запитань та їх різноманітність. Завдяки володінню ґрунтовними та глибокими знаннями тематики роботи, дисертантка надала вичерпні та розгорнуті відповіді.

За темою дисертаційної роботи опубліковано 12 наукових праць, зокрема статті у виданнях, що індексуються наукометричними базами Scopus та Index Copernicus (IC), отриманий патент на корисну модель.

Щиро вітаємо Тетяну Белемець із успішним захистом дисертації, бажаємо наснаги і успіхів у майбутньому! 

Опублікований: 17-05-2021
Читайте також:
Корисний для викладання досвід отримали викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Довгоочікувана подія зібрала у Києві кращих фахівців, експертів, новаторів і розробників інноваційних технологій навчання англійській мові 9-10 листопада – «Вища освіта: 2-й Міжнародний Форум для фахівців англійської мови». Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування долучився до цього заходу, адже це нагода ознайомитися зі сучасними т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний для викладання досвід отримали викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 12 листопада 2018

Особливості моніторингу наукової діяльності з використанням системи «Google Академія» на тренінгу від науково-технічної бібліотеки університету

Враховуючи важливість таких показників як публікаційна активність, індекс цитування, індекс Хірша, за якими проводиться рейтингове оцінювання як окремих дослідників, так і закладів вищої освіти загалом, 16 лютого 2022 р. завідувачка відділу інформаційних технологій науково-технічної бібліотеки університету Інна Путіліна провела на платформі Zoom ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості моніторингу наукової діяльності з використанням системи «Google Академія» на тренінгу від науково-технічної бібліотеки університету 16 лютого 2022

Розширюємо співпрацю з Асоціацією виробників фітосировини України

З метою розширення співпраці нашого університету з Асоціацією виробників фітосировини України, за ініціативи завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Василя Пасічного та завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо співпрацю з Асоціацією виробників фітосировини України 25 березня 2024

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2023 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко окреслила коло завдань, які ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» розпочато в Навчально-науковому інституті харчових технологій 13 січня 2023