Н У Х Т

Кафедра експертизи харчових продуктів на шкільному благодійному ярмарку

11 квітня 2025

Кафедра експертизи харчових продуктів на шкільному благодійному ярмарку

У межах виконання договору про співпрацю між НУХТ та Ліцеєм №161 м. Києва відповідальні по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна взяли участь у благодійному ярмарку в Ліцеї.

Викладачки запропонували ліцеїстам та їх батькам власноруч виготовлену карамель двох видів та експериментальні дослідження з визначення рН середовища, якості меду та борошна. Результати дослідження ліцеїсти заносили в інтерактивні протоколи. Щира зацікавленість була у ліцеїстів, які самостійно виявляли зразки фальсифікованого борошна. Питаннями якості меду цікавилися також вчителі і батьки.

Крім того, всім відвідувачам було запропоновано ознайомитися з технологією виготовлення карамелі. Процес виготовлення карамелі учнів зацікавив, особливо молодших класів, тому надходили замовлення на певну форму готової карамелі.

Наші викладачки підтримали благодійну направленість ярмарку і передали всі отримані кошти за продану карамель на підтримку 38 ОБрМП.

Представниці університету з приємністю відзначили високий рівень організації заходу й те, що такі ярмарки в ліцеї відбуваються досить часто, що сприяє патріотичному вихованню майбутнього покоління. 

Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює вдячність директорці ліцею № 161 Наталії Оробей за плідну співпрацю.

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
День захисників і захисниць України вшанувала кафедра гуманітарних дисциплін

Протягом минулого тижня колектив кафедри гуманітарних дисциплін провів низку заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України, що традиційно відзначається 14 жовтня водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. Професорка Надія Левицька знайомила здобувачів із історією вшанування цього свята та його значенн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День захисників і захисниць України вшанувала кафедра гуманітарних дисциплін 17 жовтня 2022

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів

25 жовтня 2024 р. керівниця групи з інновацій PepsiCo Україна Юлія Петрусенко у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід. Стан та перспективи» разом зі студенткою кафедри технології молока і молочних продуктів Юлією Кравцовою провела для здобувачів освіти цієї кафедри прак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів 29 жовтня 2024

Харчова біотехнологія: закваски для одержання кисломолочних продуктів, як на долоні

Після закінчення технологічної та переддипломної практики у здобувачів вищої освіти 4 курсу кафедри біотехнології і мікробіології розпочався останній навчальний семестр. На одному з перших лабораторних занять з дисципліни «Харчова біотехнологія» асистентки кафедри Тетяна Сулейко та Тетяна Белемець розповіли їм усе про кисломолочні продукти та закв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчова біотехнологія: закваски для одержання кисломолочних продуктів, як на долоні 09 березня 2021

Досвід організації дуальної освіти в Німеччині презентували у НУХТ німецькі фахівці

7 червня до університету завітали експерти німецької організації роботодавців «NORDMETAL» Гюнтер Трепте і Генрі Ціммерманн та заступник директора Департаменту розвитку трудового потенціалу та корпоративної соціальної відповідальності Федерації роботодавців України Анатолій Гармаш. Гості зустрілися з ректором Анатолієм Українцем, проректором з наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід організації дуальної освіти в Німеччині презентували у НУХТ німецькі фахівці 07 червня 2019