Н У Х Т

Гостьова лекція від стейкхолдерки для здобувачів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

29 вересня 2022

Гостьова лекція від стейкхолдерки для здобувачів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Важливим аспектом підготовки висококваліфікованих фахівців у нашому університеті є залучення до аудиторних занять професіоналів-практиків та експертів галузі.

Підготовка здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» до самостійної професіональної діяльності на підприємствах харчової промисловості та в інших організаціях, спрямованої на забезпечення якості та безпечності харчової продукції відповідно до вимог законодавчих актів України, національних й міжнародних стандартів і чинних нормативно-технічних документів, підвищення конкурентоспроможності продукції вітчизняного виробництва передбачає вивчення дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчової продукції. Модуль 1. Законодавство в харчовій промисловості».

У рамках вивчення цієї дисципліни для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» 29 вересня 2022 року провідна інженерка науково-дослідного відділу з розробки та технічної перевірки стандартів Управління національної та міжнародної стандартизації Національного органу стандартизації Світлана Кохан прочитала гостьову лекцію «Стандартизація та її роль в усуненні технічних бар‘єрів у торгівлі». 

Студенти були ознайомлені з історією стандартів, етапами трансформації національної стандартизації, сучасним законодавством України у сфері стандартизації та його вимогами. Значна увага на лекції була приділена реформуванню системи технічного регулювання та її стратегічному розвитку.

Окремим питанням у лекції розглядалася діяльність Національного органу стандартизації ДП «УкрНДНЦ», його повноваження та організація міжнародної співпраці. Також лекторкою була приділена увага діяльності технічних комітетів України та їх ролі у сфері стандартизації. Фахівчиня акцентувала увагу здобувачів освіти і на підвищені рівня адаптації національних стандартів із міжнародними та європейськими, функціонуванні національного фонду НД.

Представлений матеріал був насиченим, змістовним та інформативним й дозволив здобувачам розширити об’єм знань з дисципліни.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Світлані Кохан за поглиблення знань здобувачів у сфері національної стандартизації та діяльності Національного органу стандартизації.

Опублікований: 29-09-2022
Читайте також:
Про роль англійської мови для маркетологів на гостьовій лекції кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

2 листопада на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбулася запланована гостьова зустріч із маркетологинею української інженерної компанії, ТОВ «Сахара» Лілією Коношенко. ТОВ «Сахара» – провідна українська компанія зі впровадження інноваційних систем опалення, яка працює на ринку України вже понад 20 років. Ініціатором зуст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про роль англійської мови для маркетологів на гостьовій лекції кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 06 листопада 2023

Викладачі знайомляться з сучасними підходами до промислової політики та бізнес-партнерства

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко продовжує долучатися до лекцій у межах Проєкту «Український глобальний факультет», що реалізується Академією КМЕФ за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта та фінтех-компанії Activitis і об’єднує українських слухачів та європейських експертів задля обговорення стратегіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі знайомляться з сучасними підходами до промислової політики та бізнес-партнерства 27 жовтня 2025

Науковий поступ

19 червня 2025 року в університеті відбулося засідання спеціалізованої вченої ради Д26.058.03 з розгляду дисертації «Науково-практичні основи технологій м’ясомістких продуктів на основі м’яса водоплавної птиці і регіональної аквакультури» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – Технологія м’ясних, молочних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий поступ 20 червня 2025

На кафедрі біотехнології і мікробіології визначили переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

Щороку наприкінці лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувається І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Цьогорічні завдання були досить складними і включали проблемні та тестові питання з п’яти базових дисциплін сучасної біотехнології: «Біохімії», «Загальної мікробіології та вірусології», «Процесів та апаратів б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології і мікробіології визначили переможців І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 24 лютого 2018