Важливим аспектом підготовки висококваліфікованих фахівців у нашому університеті є залучення до аудиторних занять професіоналів-практиків та експертів галузі.
Підготовка здобувачів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» до самостійної професіональної діяльності на підприємствах харчової промисловості та в інших організаціях, спрямованої на забезпечення якості та безпечності харчової продукції відповідно до вимог законодавчих актів України, національних й міжнародних стандартів і чинних нормативно-технічних документів, підвищення конкурентоспроможності продукції вітчизняного виробництва передбачає вивчення дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчової продукції. Модуль 1. Законодавство в харчовій промисловості».
У рамках вивчення цієї дисципліни для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» 29 вересня 2022 року провідна інженерка науково-дослідного відділу з розробки та технічної перевірки стандартів Управління національної та міжнародної стандартизації Національного органу стандартизації Світлана Кохан прочитала гостьову лекцію «Стандартизація та її роль в усуненні технічних бар‘єрів у торгівлі».
Студенти були ознайомлені з історією стандартів, етапами трансформації національної стандартизації, сучасним законодавством України у сфері стандартизації та його вимогами. Значна увага на лекції була приділена реформуванню системи технічного регулювання та її стратегічному розвитку.
Окремим питанням у лекції розглядалася діяльність Національного органу стандартизації ДП «УкрНДНЦ», його повноваження та організація міжнародної співпраці. Також лекторкою була приділена увага діяльності технічних комітетів України та їх ролі у сфері стандартизації. Фахівчиня акцентувала увагу здобувачів освіти і на підвищені рівня адаптації національних стандартів із міжнародними та європейськими, функціонуванні національного фонду НД.
Представлений матеріал був насиченим, змістовним та інформативним й дозволив здобувачам розширити об’єм знань з дисципліни.
Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Світлані Кохан за поглиблення знань здобувачів у сфері національної стандартизації та діяльності Національного органу стандартизації.