Н У Х Т

Цікава Україна для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

30 жовтня 2023

Цікава Україна для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

В університеті навчаються здобувачі з усіх куточків України. А чи кожний знає все про свою область? А про сусідню? Заповнити пробіли в цьому питанні нині дозволяють онлайн-ресурси. Адже онлайн-екскурсії мають ряд переваг, дозволяючи за 20 хвилин побувати в усіх куточках нашої країни.

Україна має унікальне і цікаве географічне розташування, населення, історію, побут, культуру, науку. Тож, здобувачі групи ХЕ-3-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою «побували» в кожній області України і дізналися про три найбільш цікаві факти кожної області України.

Екскурсія почалася з відвідування Автономної Республіки Крим. Студенти вкотре переконалися в унікальності клімату Криму та згадали або дізнались, що саме там розташований найдовший тролейбусний маршрут у світі (86 км), який з’єднує Сімферополь із Ялтою.

Вінницька область має унікальний плавучий фонтан, а Вінницька телевежа висотою 254 м є найвищою спорудою у світі з трубчатої сталі. Ця область межує з найбільшою кількістю інших областей – аж сім та ще і з Молдовою.

У Волинській області розташований замок Любарта, який зображений на 200-гривневій купюрі, найбільший житловий будинок (2775 м, 120 під’їздів) і озеро Світязь, яке є найглибшим в Україні.

Найбільш урбанізованою є Дніпропетровська область. У місті Дніпро найдовша набережна в Європі (23 км), а її краєвиди просто зачаровують. Кривий Ріг – найдовше місто Європи (120 км) і найбільше місто України, що не є обласним центром.

Донецька область славиться своїм курортним містом Святогірськ, в якому розташований печерний монастир у білосніжній крейдяній скелі. Область має свої Ялту, Гурзуф та інші кримські назви, адже у 18 ст. сюди з Криму було переселено кримських греків. Автор пісні «Дивлюсь я на небо» народився у Донецькій області.

Житомирська область славиться виробництвом меду та морозива – кожна четверта пачка морозива вироблена саме тут. Кам’яне село й завод із виготовлення української валюти також розташований у Житомирській області.

І такі цікаві факти має кожна наша область, що в чергове підкреслює: Україна – самобутня держава, яка після перемоги займе гідне геополітичне положення в світі! Слава Україні! Героям Слава!

Опублікований: 30-10-2023
Читайте також:
Продовжуємо рух уперед: відбулося планове засідання вченої ради університету

28 лютого 2023 року відбулося планове засідання вченої ради університету. Це перше засідання у цьому році, тож ректор Олександр Шевченко розпочав його з вітання членів ради після довгої перерви. Також він зазначив, що рік, який минув від часу повномасштабного вторгнення агресора, хоч і був дуже складним, але наш колектив упорався з усіма викликами....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжуємо рух уперед: відбулося планове засідання вченої ради університету 28 лютого 2023

Подвійна перемога управлінців персоналом

Нещодавно в НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбувся Всеукраїнський конкурс дипломних робіт студентів ЗВО зі спеціалізації «Управління персоналом та економіка праці» освітнього ступеня «бакалавр» і «магістр». За перемогу на звання кращих випускових робіт України змагалася майже сотня студентів вишів Одеси, Луцька, Львова, Харкова, Житомира...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійна перемога управлінців персоналом 24 травня 2019

Нанотехнології – крок уперед чи в небуття?

Останнім часом у світову свідомість швидкими темпами увірвалось коротке слово з величезним потенціалом – «нано», яке здатне пробуджувати в уяві здогадки про найсильніші зрушення майже у всіх галузях науки та техніки, і водночас породжувати питання про те, як ці зміни можуть вплинути на етику, економіку, міжнародні відносини, повсякденне життя та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нанотехнології – крок уперед чи в небуття? 20 листопада 2023

Підсумували свою виробничу практику четвертокурсники кафедри  технології м'яса і м'ясних продуктів

Традиційно на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів щорічно на загальних зборах проводиться підсумкова конференція студентів по результатах проходження технологічної практики на  виробництві. Ось і в цьому році 4 жовтня відповідальним по кафедрі за практичну підготовку студентів, доцентом Олегом Галенко була організована конференція за резу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумували свою виробничу практику четвертокурсники кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 04 жовтня 2019