Н У Х Т

RED ARROW – із новітньою технологією Clean Smoke

02 грудня 2019

RED ARROW – із новітньою технологією Clean Smoke

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів професором Іриною Шевченко для студентів групи Мя-1-1М згідно з програмою дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» та асистентом Оксаною Фурсік для студентів групи ТБ-3-8 згідно з програмою дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв» була проведена презентація «Clean Smoke – чисте копчення, висока якість та переваги застосування рідких димів у м’ясній промисловості».

Фхівець фірми ТОВ «Пріоріті Інтернешенл», яка є постачальником даного виду коптильних речовин в Україні, Олександр Чернов розповів про головні стратегії розвитку розділу Clean Smoke у харчовій індустрії.

Зазначені коптильні речовини виготовляються американською фірмою RED ARROW – компанією, яка є світовим лідером у виробництві природних ароматів диму, ароматів на грилі, інгредієнтів для надання кольору продуктам, які проходять коптіння та різного обладнання для ефективного процесу. Основними перевагами даних препаратів є:  натуральність (коптильні речовини отримують із спилків твердих і фруктових порід дерев, які купляються на деревообробних підприємствах і проходять суворий контроль по якості); безпечність (ці інноваційні технології безпечніші звичайних способів коптіння, оскільки виключають використання відкритого вогню, тертя і перегрітої пари та знижують вміст канцерогенів); екологічність (зберігають дерева від вирубки, зменшують викид вуглекислого газу в атмосферу); ефективність (економічна доцільність).

Після ознайомлення із технологією отримання та використання цих коптильних препаратів у м’ясній промисловості студенти проглянули основні зразки та провели дегустацію м’ясної продукції відомих українських виробників на основі ароматів, отриманих за технологією Clean Smoke. Це дозволило наочно оцінити переваги даної технології.

Студенти та викладачі висловлюють подяку представникам компанії за надану інформацію та запрошують для подальшого співробітництва.

 

Опублікований: 02-12-2019
Читайте також:
Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії

У наш час бурхливого розвитку технічного прогресу, коли майже кожний день людство відкриває нові наукові грані, розв’язує надскладні технологічні проблеми, науковці особливо цінують обмін актуальною професійною інформацією. Особливо цікаво, якщо про наукові новинки дізнаєшся при спілкуванні віч-на-віч із провідними світовими спеціалістами. У хіміч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція на кафедрі харчової хімії 30 листопада 2023

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Молекулярна біотехнологія». Цього моменту магістранти чекали з особливим нетерпінням, проте водночас із невеликим острахом, адже на захисті необхідно гідно і максимально ґрунтовно представити результати свої напрацювань із тематики обраних досліджень, які у подаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології» 24 травня 2021

How to turn a human into a fly?

Наші здобувачі освіти продовжують широко користуватися можливостями неформальної освіти. Днями магістранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» разом із лекторкою дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» Оксаною Скроцькою доєдналися до онлайн-лекції «How ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

How to turn a human into a fly? 22 березня 2024

Запрошення на роботу отримали магістри кафедри технології цукру і підготовки води за результатами своїх захистів

14 лютого 2020 року відбувся захист магістрів кафедри технології цукру і підготовки води зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології питної води та водопідготовки харчових виробництв». Здобувачі представили магістерські роботи з актуальних для водних підприємств тем і висвітлили рішення нагальних проблем у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошення на роботу отримали магістри кафедри технології цукру і підготовки води за результатами своїх захистів 15 лютого 2020