Н У Х Т

Чому екоменеджери важливі

26 липня 2023

Чому екоменеджери важливі

Нині людство проходить складний етап, зумовлений різким загостренням абсолютно всіх екологічних проблем. Україна з початку війни стикається зі страшними наслідками бойових дій, які призвели не тільки до прямих руйнувань та економічних втрат, а ще й вплинули на навколишнє середовище, ставши причиною значних надходжень забруднюючих речовин у повітря, воду, ґрунти.

Наслідки цих викидів виявилися катастрофічними, оскільки загальні збитки станом на червень 2023 року сягнули практично $4,2 млрд. Ця сума наразі не враховує прямі збитки, завдані внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС на Херсонщині.

Післявоєнне відновлення держави потребує кваліфікованих спеціалістів-екологів, якісна підготовка яких здійснюється на кафедрі екології та екоменеджменту Національного університету харчових технологій.

Майбутні фахівці з екології набувають знань з дисциплін екологічного напряму на основі сучасних міжнародних стандартів ISO 9 000, ISO 14 000; ISO 19 000; системи керування безпекою харчових продуктів НАССР, кращих практик Європейського Союзу.

Здобувачі вчаться оцінювати стан навколишнього середовища, аналізувати ризики від антропогенних впливів на довкілля та приймати технологічні рішення, що зумовлять зниження екологічного тиску. Успішна підготовка студентів у цьому напрямку набуває особливого значення в умовах, коли Україна протистоїть російській агресії і при цьому виходить на міжнародні ринки, що передбачає можливість здійснення спеціалістами ефективного екологічного контролю та аудиту підприємств. Новим напрямком освітнього процесу кафедри є утилізація відходів харчової та переробної промисловості для виробництва зеленої енергії.

Оскільки нині кожне підприємство повинно мати кваліфікованого спеціаліста-еколога, а жоден виробничий проєкт не може бути втілений у життя без процедури оцінювання впливу на довкілля, то випускники нашої кафедри користуються значним попитом на різних виробництвах.

Так, випускники працюють на сучасних підприємствах харчової промисловості, в органах державного управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, в структурних органах державної екологічної інспекції, консалтингових організаціях, що надають екологічні послуги (ОВД, СЕО, екологічний аудит), у науково-дослідних установах і навчальних закладах тощо.

Тож, для отримання екологічних знань запрошуємо вас до родини екологів Національного університету харчових технологій. Більш детальна інформація на сайті кафедри https://www.ecologynuft.com

Опублікований: 26-07-2023
Читайте також:
Результативна участь у IT-Universe

Увосьме студенти Вінницького фахового коледжу НУХТ взяли участь у олімпіаді IT-Universe і знову результативно! До фіналу в 13 конкурсах IT-Universe-2024 – чотирнадцятого сезону Міжнародної студентської олімпіади в сфері інформаційних технологій «IT-Universe» пройшли понад 180 студентів із 30 закладів освіти, з яких 42 конкурсанти стали переможцями...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Результативна участь у IT-Universe 29 липня 2024

Із міжнародними експертами гастрономічного туризму поспілкувалися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу продовжують підвищувати свою кваліфікацію в онлайн-форматі. Цього разу слухали міжнародних експертів гастрономічного туризму на ZOOM-конференції «Food Travel Talk», яка відбулася 15 червня 2020 р. у Лондоні. Спікером заходу був автор і засновник Всесвітньої асоціації туристичних подорожей та сві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із міжнародними експертами гастрономічного туризму поспілкувалися викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 16 червня 2020

Вступники на основі ОКР «молодший спеціаліст» склали фахове вступне випробування до університету

Сьогодні в університеті письмове фахове вступне випробування складали вступники на денну та заочну форми навчання в усі наші навчально-наукові інститути та на всі факультети для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» на основі ОКР «молодший спеціаліст», а також на основі здобутого ОКР/ОС «бакалавр», «спеціаліст» чи «магістр» за іншою спеціальністю....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники на основі ОКР «молодший спеціаліст» склали фахове вступне випробування до університету 25 липня 2018

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Доброю традицією випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету є активність у проведенні заходів із профорієнтаційної роботи з перших тижнів навчального року. 24 вересня доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігор Страшинський представляв університет на Дні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 26 вересня 2019