Н У Х Т

Чому екоменеджери важливі

26 липня 2023

Чому екоменеджери важливі

Нині людство проходить складний етап, зумовлений різким загостренням абсолютно всіх екологічних проблем. Україна з початку війни стикається зі страшними наслідками бойових дій, які призвели не тільки до прямих руйнувань та економічних втрат, а ще й вплинули на навколишнє середовище, ставши причиною значних надходжень забруднюючих речовин у повітря, воду, ґрунти.

Наслідки цих викидів виявилися катастрофічними, оскільки загальні збитки станом на червень 2023 року сягнули практично $4,2 млрд. Ця сума наразі не враховує прямі збитки, завдані внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС на Херсонщині.

Післявоєнне відновлення держави потребує кваліфікованих спеціалістів-екологів, якісна підготовка яких здійснюється на кафедрі екології та екоменеджменту Національного університету харчових технологій.

Майбутні фахівці з екології набувають знань з дисциплін екологічного напряму на основі сучасних міжнародних стандартів ISO 9 000, ISO 14 000; ISO 19 000; системи керування безпекою харчових продуктів НАССР, кращих практик Європейського Союзу.

Здобувачі вчаться оцінювати стан навколишнього середовища, аналізувати ризики від антропогенних впливів на довкілля та приймати технологічні рішення, що зумовлять зниження екологічного тиску. Успішна підготовка студентів у цьому напрямку набуває особливого значення в умовах, коли Україна протистоїть російській агресії і при цьому виходить на міжнародні ринки, що передбачає можливість здійснення спеціалістами ефективного екологічного контролю та аудиту підприємств. Новим напрямком освітнього процесу кафедри є утилізація відходів харчової та переробної промисловості для виробництва зеленої енергії.

Оскільки нині кожне підприємство повинно мати кваліфікованого спеціаліста-еколога, а жоден виробничий проєкт не може бути втілений у життя без процедури оцінювання впливу на довкілля, то випускники нашої кафедри користуються значним попитом на різних виробництвах.

Так, випускники працюють на сучасних підприємствах харчової промисловості, в органах державного управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, в структурних органах державної екологічної інспекції, консалтингових організаціях, що надають екологічні послуги (ОВД, СЕО, екологічний аудит), у науково-дослідних установах і навчальних закладах тощо.

Тож, для отримання екологічних знань запрошуємо вас до родини екологів Національного університету харчових технологій. Більш детальна інформація на сайті кафедри https://www.ecologynuft.com

Опублікований: 26-07-2023
Читайте також:
Студенти НУХТ показали високий рівень, виконуючи завдання ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

Щороку наприкінці квітня, з метою захисту прав, збереження життя і здоров’я працівників і сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі Міжнародна організація праці запровадила Всесвітній день охорони праці. Тому символічно, що саме олімпіади з навчальних дисциплін «Онови охорони праці» та «Безпека життєдіял...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти НУХТ показали високий рівень, виконуючи завдання ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності» 21 травня 2019

English Speaking Club EcoEurope NUFT: прокачай свої навички розмовної англійської

З початком семестру в університеті відновив свою роботу англомовний розмовний клуб EcoEurope, що був започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС. Проєкт виборола команда викладачів кафедри екології та екоменеджменту та кафедри біотехнології ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Speaking Club EcoEurope NUFT: прокачай свої навички розмовної англійської 13 лютого 2024

Оприлюднені матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку»

26 червня 2020 р. в університеті працювала ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках реалізації проектів програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMOSUPPA). ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оприлюднені матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку» 14 серпня 2020

Добра традиція – разом до театру!

Теплі зустрічі поза аудиторією стали для колективу кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів чудовою традицією. Адже мистецтво, як і наука, надихає, об’єднує й дарує нові враження. Попри тривожну ніч і нічні обстріли, 22 жовтня 2025 року здобувачі груп ТІ-1-2, ТІ-2-2, МЯ-3-1 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із кураторами ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Добра традиція – разом до театру! 23 жовтня 2025