Н У Х Т

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

27 травня 2021

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

Кожний день у нашому житті особливий, і кожного дня у будь-якому куточку планети люди відзначають певне свято або якусь подію. Таким днем також є 27 травня. Здобувачі освіти збірної групи ГС-2-7 і ГС-2-4 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою обговорювали цікаві моменти та події 27 травня у житті США.

Усі ми любимо смачно поїсти, а в США цього дня відзначають День італійської яловичини, про який розповідала Анастасія Кукла та Національний день виноградного ескімо на паличці, який лаконічно презентували Костянтин Мнишенко та Дмитро Петрушка.

Щодо кінематографу, а саме цього дня в 1933 році відбулася прем’єра мультфільму Волта Діснея «Троє поросят», розповідала Марина Федорова. Також у 1926 році, у штаті Міссурі з'явився пам'ятник Гекльберрі Фіну та Тому Соєру, історію якого розкрила  Аліна Портянко.

Цього дня народилося багато відомих письменників, про яких розказали Маріанна Малярчук, Анастасія Широбокова та Ольга Дьоміна: Дешилл Гемметт (1864 р.), якого вважають одним із ключових засновників жанру «крутого детективу», Джон Барт (1930 р.), один із засновників «школи чорного гумору» та Гарлан Еллісон (1934 р.), лауреат премії «Гросмейстер фантастики».

Останнім свою доповідь презентував Ростислав Кравченко, який розповів про цікаву особу – Корнелія Вандербільта (1794 р.), корабельного і залізничного магната. Також Корелій посприяв винайденню чипсів.

Не варто забувати про те, що кожна дата має свою родзинку, і так ми можемо всебічно розвиватися та дізнаватися щоденно якусь нову інформацію. 

Опублікований: 27-05-2021
Читайте також:
День гостинності по-полтавськи

10 листопада у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних навчальних закладів Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів нашої країни. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків ціка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності по-полтавськи 12 листопада 2018

Гостьову лекцію про алергени прочитала для здобувачів освіти викладачка Інституту післядипломної освіти НУХТ

11 жовтня 2023 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в рамках дисципліни «Дієтологія» для здобувачів групи ХЧX-4-11ск відбулась гостьова лекція «Алергени як небезпечних чинник системи НАССР. Програми керування та методи контролю алергенів». Лекцію прочитала доцентка кафедри харчових технологій Інституту післядипломної осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьову лекцію про алергени прочитала для здобувачів освіти викладачка Інституту післядипломної освіти НУХТ 11 жовтня 2023

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський брав участь у відкритому ХХ Міжнародному кубку «Водолій» зі стрибків у воду, який відбувся у м. Миколаєві. Артем змагався у виді програми трамплін висотою 3 м. За свій стрибок спортсмен отримав 308.05 балів, що до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2018

Рекордна кількість наукової молоді взяла участь у роботі секції «Хімічні технології»

Підведені підсумки роботи секції «Хімічні технології» 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цьогоріч було подано рекордну кількість тез – понад 50, представлено п’ять усних і 37 постерних доповідей. Серед учасників роботи се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекордна кількість наукової молоді взяла участь у роботі секції «Хімічні технології» 17 квітня 2025