Н У Х Т

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

27 травня 2021

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

Кожний день у нашому житті особливий, і кожного дня у будь-якому куточку планети люди відзначають певне свято або якусь подію. Таким днем також є 27 травня. Здобувачі освіти збірної групи ГС-2-7 і ГС-2-4 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою обговорювали цікаві моменти та події 27 травня у житті США.

Усі ми любимо смачно поїсти, а в США цього дня відзначають День італійської яловичини, про який розповідала Анастасія Кукла та Національний день виноградного ескімо на паличці, який лаконічно презентували Костянтин Мнишенко та Дмитро Петрушка.

Щодо кінематографу, а саме цього дня в 1933 році відбулася прем’єра мультфільму Волта Діснея «Троє поросят», розповідала Марина Федорова. Також у 1926 році, у штаті Міссурі з'явився пам'ятник Гекльберрі Фіну та Тому Соєру, історію якого розкрила  Аліна Портянко.

Цього дня народилося багато відомих письменників, про яких розказали Маріанна Малярчук, Анастасія Широбокова та Ольга Дьоміна: Дешилл Гемметт (1864 р.), якого вважають одним із ключових засновників жанру «крутого детективу», Джон Барт (1930 р.), один із засновників «школи чорного гумору» та Гарлан Еллісон (1934 р.), лауреат премії «Гросмейстер фантастики».

Останнім свою доповідь презентував Ростислав Кравченко, який розповів про цікаву особу – Корнелія Вандербільта (1794 р.), корабельного і залізничного магната. Також Корелій посприяв винайденню чипсів.

Не варто забувати про те, що кожна дата має свою родзинку, і так ми можемо всебічно розвиватися та дізнаватися щоденно якусь нову інформацію. 

Опублікований: 27-05-2021
Читайте також:
Управлінці персоналом підкорюють міжнародний конкурс Black Sea Science 2018

В Одеській національній академії харчових технологій відбувся міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2018». До складу оргкомітету цього престижного освітнього заходу входять науковці з ОНАХТ, вишів Польщі, Болгарії, Казахстану, Сербії, Білорусі, Молдови, Ізраїлю, Китаю, Швейцарії, а власне конкурс проводиться у два тури:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінці персоналом підкорюють міжнародний конкурс Black Sea Science 2018 01 червня 2018

День вступника НУХТ

Сьогодні родина НУХТ знову зустрічала гостей – у динамічному й цікавому спілкуванні в університеті відбувся День вступника НУХТ. Шановне товариство піснею «Козацький дух» зустріла здобувачка Навчально-наукового інституту харчових технологій Ольга Орендарчук. Тепло привітав гостей ректор університету Олександр Шевченко й побажав їм зробити правиль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вступника НУХТ 20 квітня 2024

Per aspera ad magisterium

Шлях до омріяної професії, до улюбленої справи свого життя ніколи не буває простим, а часом видається і досить тернистим.. Ще на етапі вступних випробувань до магістратури здобувачка освіти кафедри біотехнології і мікробіології Софія Цапко розуміла, що свій магістерський проєкт хотіла б присвятити дослідженню особливих властивостей грибів. При фі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Per aspera ad magisterium 18 грудня 2020

На базі університету працюватиме Центр колективного користування науковим обладнанням

Наш університет на засадах експерименту став засновником Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування». Центр працюватиме в структурі Науково-дослідної частини НУХТ за рахунок коштів бюджетної програми «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі університету працюватиме Центр колективного користування науковим обладнанням 11 червня 2018