Н У Х Т

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

28 may 2021

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

Кожний день у нашому житті особливий, і кожного дня у будь-якому куточку планети люди відзначають певне свято або якусь подію. Таким днем також є 27 травня. Здобувачі освіти збірної групи ГС-2-7 і ГС-2-4 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою обговорювали цікаві моменти та події 27 травня у житті США.

Усі ми любимо смачно поїсти, а в США цього дня відзначають День італійської яловичини, про який розповідала Анастасія Кукла та Національний день виноградного ескімо на паличці, який лаконічно презентували Костянтин Мнишенко та Дмитро Петрушка.

Щодо кінематографу, а саме цього дня в 1933 році відбулася прем’єра мультфільму Волта Діснея «Троє поросят», розповідала Марина Федорова. Також у 1926 році, у штаті Міссурі з'явився пам'ятник Гекльберрі Фіну та Тому Соєру, історію якого розкрила  Аліна Портянко.

Цього дня народилося багато відомих письменників, про яких розказали Маріанна Малярчук, Анастасія Широбокова та Ольга Дьоміна: Дешилл Гемметт (1864 р.), якого вважають одним із ключових засновників жанру «крутого детективу», Джон Барт (1930 р.), один із засновників «школи чорного гумору» та Гарлан Еллісон (1934 р.), лауреат премії «Гросмейстер фантастики».

Останнім свою доповідь презентував Ростислав Кравченко, який розповів про цікаву особу – Корнелія Вандербільта (1794 р.), корабельного і залізничного магната. Також Корелій посприяв винайденню чипсів.

Не варто забувати про те, що кожна дата має свою родзинку, і так ми можемо всебічно розвиватися та дізнаватися щоденно якусь нову інформацію. 

Published on: 28-05-2021
Read also:
Вікову річницю проголошення Акту Злуки відзначили у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

21-21 січня 2019 року колектив студентів і викладачів Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ урочисто відзначив вікову річницю проголошення Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік. Група студентів разом із викладачем Валентином Решетняком відвідала філію №2 Центральної міської бібліотеки, де була розгорнута потужна в...

READ YOURSELF

Вікову річницю проголошення Акту Злуки відзначили у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 23 january 2019

Постійне вдосконалення – кредо викладачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

Викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, професор Валентин Олішевський та доценти Віталій Пономаренко, Євген Бабко, Роман Якобчук, Дмитро Люлька взяли участь у роботі міжнародного online науково-практичного семінару «Обладнання для забезпечення мікроклімату виробничих приміщень», що був організований поль...

READ YOURSELF

Постійне вдосконалення – кредо викладачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 13 june 2022

Визначено переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»

З метою підтримки обдарованої молоді та створення умов для її творчого зростання, в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології». Для об’єктивного оцінювання конкурсних робіт до складу комісії увійшли провідні фахівці з різних структурних підрозділів університету: в.о. завід...

READ YOURSELF

Визначено переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 14 february 2025

Переддипломна практика – важливий щабель на шляху до кваліфікаційної роботи!

Практична підготовка є невід’ємною частиною теоретичного навчання, адже дозволяє закріпити здобуті знання та опанувати реальні виробничі процеси. Тож з 14 по 27 квітня 2025 року бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» успішно завершили переддипломну практику на провідних підприємствах галузі. Зокрема, студенти, що спеціалізую...

READ YOURSELF

Переддипломна практика – важливий щабель на шляху до кваліфікаційної роботи! 30 april 2025