Н У Х Т

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

28 may 2021

Чим запам’яталося 27 травня у житті американців розповіли студенти на занятті з іноземної мови

Кожний день у нашому житті особливий, і кожного дня у будь-якому куточку планети люди відзначають певне свято або якусь подію. Таким днем також є 27 травня. Здобувачі освіти збірної групи ГС-2-7 і ГС-2-4 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою обговорювали цікаві моменти та події 27 травня у житті США.

Усі ми любимо смачно поїсти, а в США цього дня відзначають День італійської яловичини, про який розповідала Анастасія Кукла та Національний день виноградного ескімо на паличці, який лаконічно презентували Костянтин Мнишенко та Дмитро Петрушка.

Щодо кінематографу, а саме цього дня в 1933 році відбулася прем’єра мультфільму Волта Діснея «Троє поросят», розповідала Марина Федорова. Також у 1926 році, у штаті Міссурі з'явився пам'ятник Гекльберрі Фіну та Тому Соєру, історію якого розкрила  Аліна Портянко.

Цього дня народилося багато відомих письменників, про яких розказали Маріанна Малярчук, Анастасія Широбокова та Ольга Дьоміна: Дешилл Гемметт (1864 р.), якого вважають одним із ключових засновників жанру «крутого детективу», Джон Барт (1930 р.), один із засновників «школи чорного гумору» та Гарлан Еллісон (1934 р.), лауреат премії «Гросмейстер фантастики».

Останнім свою доповідь презентував Ростислав Кравченко, який розповів про цікаву особу – Корнелія Вандербільта (1794 р.), корабельного і залізничного магната. Також Корелій посприяв винайденню чипсів.

Не варто забувати про те, що кожна дата має свою родзинку, і так ми можемо всебічно розвиватися та дізнаватися щоденно якусь нову інформацію. 

Published on: 28-05-2021
Read also:
Черговий фініш – по суті старт: захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів-біотехнологів

Друга декада червня – непростий час для здобувачів 4-го року навчання. Адже саме на цей період припадає хвилюючий момент захистів кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «бакалавр». Для когось із новоспечених бакалаврів одержання диплому буде відправною точкою для одержання кваліфікації магістра, а для когось стартом професійної кар’єри, але одноз...

READ YOURSELF

Черговий фініш – по суті старт: захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів-біотехнологів 11 june 2021

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи

Нарешті, після усіх карантинних затримок вийшов № 2 журналу «Вища школа». Одна з тем випуску – робота нашого університету, зокрема «Мистецтво аюрведи, як складова системи освіти в НУХТ». У березні 2020 року, тоді ще ректор університету, професор Анатолій Українець написав цю статтю для журналу. У ній він розкрив особливості системи аюрведи та її ...

READ YOURSELF

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи 10 july 2020

Про академічну доброчесність дізналися здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Академічна доброчесність – це фундамент якісної вищої освіти і детермінанта її успішного розвитку. Новий навчальний рік на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався з тижня академічної доброчесності, адже етичними принципами академічної доброчесності мають керуватися всі учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження ...

READ YOURSELF

Про академічну доброчесність дізналися здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 14 september 2021