Н У Х Т

Четвертокурсники набули практичні навички з дисципліни «Технології хлібобулочних виробів»

05 грудня 2024

Четвертокурсники набули практичні навички з дисципліни «Технології хлібобулочних виробів»

Сучасний асортимент хлібобулочних виробів вражає різноманіттям форм і смаків та здатний задовольнити вимоги найвибагливішого споживача. Саме тому професійний технолог хлібопекарського виробництва повинен уміти виготовити якісні, смачні хлібобулочні вироби та постійно розробляти нові рецептури, надавати виробам нових форм. Для цього потрібно мати не лише глибокі теоретичні знання, а й практичні навички. У програмі дисципліни «Технології хлібобулочних виробів» передбачено підсумкове лабораторне заняття з вивчення технологій різних видів хлібобулочних виробів.

Здобувачі четвертого курсу освітнього ступеня «Бакалавр» провели випікання широкого асортименту хлібобулочних виробів. Студенти опанували особливості приготування тіста різними способами за різними рецептурами, сформували заготовки для овальних і батоноподібних виробів, плетінок, булочок, вивчили способи вистоювання тістових заготовок із метою надання необхідних форм. Для деяких виробів передбачено оброблення поверхні яєчною бовтанкою, борошном, кришивом, кунжутом, льоном, що також опанували четвертокурсники. Вивчення особливостей режимів випікання виробів провели на сучасних подових секційних і ротаційних печах.

Під час лабораторної роботи під керівництвом викладачів здобувачі власноруч виробили батони сихівські, хліб сімейний, плетінки київські, булочки здобні тощо.

Таке насичене заняття сприяло закріпленню теоретичних знань, здобуттю нових практичних навичок, що стануть у пригоді молодим технологам у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 05-12-2024
Читайте також:
Виїзні заняття на МХП – потужне поєднання теорії з практикою

Викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у межах дисциплін «М’ясні технології. Модуль 1. Технології первинної переробки сільськогосподарських тварин і птиці», «Процеси та апарати харчових виробництв», «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 5» провели виїзне практичне заняття на ПрАТ «Миронівська птахофабрика», що...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні заняття на МХП – потужне поєднання теорії з практикою 19 листопада 2025

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій

У четвертий день, ще до початку біотехнологічних студій їх учасникам випала нагода приєднатися до форуму «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» у ролі дегустаторів крафтових харчових продуктів, починаючи з майже традиційних кисломолочних, м’ясних виробів, меду та закінчуючи екзотичними продуктами, на к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від командної гри до команди розробників ліків: інтерактиви біотехнологічних студій 31 жовтня 2023

Друзі чи вороги? Як мікроби керують нашим здоров’ям

Нещодавно студенти фахових коледжів нашого університету мали унікальну можливість дізнатися більше про мікросвіт людини завдяки лекціям доцентки кафедри біотехнології і мікробіології, к.б.н. Світлани Старовойтової. Перша лекція на тему «Мікросвіт людини: бактерії – друзі чи вороги?» відбулася для студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Друзі чи вороги? Як мікроби керують нашим здоров’ям 24 березня 2025

Розвиток soft skills на «Природознавчій мікробіології»

Soft skills є обов'язковими навичками для спеціаліста будь-якої галузі. Особливості організації роботи як підприємств, так і наукових установ вимагають від співробітників вміння працювати у команді, яка є наразі основною формою організації роботи у сучасному світі. Отримати навички роботи у команді мають змогу здобувачі освітнього ступеня «Магістр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвиток soft skills на «Природознавчій мікробіології» 16 жовтня 2023