Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи закріпили на практиці знання з дисципліни «Основи екобіотехнологій»

27 листопада 2018

Четвертокурсники-біотехнологи закріпили на практиці знання з дисципліни «Основи екобіотехнологій»

Ніби вже кінець листопаду і грибна пора далеко позаду, але, виявляється, є місця, і що найдивовижніше, у густозаселеній частині Києва, де можна збирати гриби цілий рік.

Ось і студенти-біотехнологи 4 курсу під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Вікторії Красінько відвідали виробничий завод екзотичних грибів ТДВ «ЕСМАШ», що знаходиться у Києві на масиві «Виноградар».

Гостей зустріла і розповіла про усі тонкощі роботи підприємства випускниця кафедри БТМ, а нині мікробіолог ТДВ «ЕСМАШ» Ольга Талько. Студенти познайомились і наочно побачили технологію виробництва їстівних грибів шиїтаке, які для нас є дещо екзотичними, а ось у давньому Китаї вони були відомі ще дві тисячі років тому. Про популярність цих грибів у країнах Сходу свідчить і їх тривіальна назва – японські імператорські гриби. Ну, а студенти-біотехнологи знають ці вищі базидіоміцети під їх науковою назвою Lentinus edodes, чули на лекціях із дисципліни «Основи екобіотехнологій» про екстенсивну й інтенсивну біотехнології їх вирощування, отже, побачене дозволило закріпити на практиці отриманні знання.

Життя екзотичних грибів починається в спеціальних блоках, виготовлених із суміші тирси, висівок, крейди і чистої води. В окремому приміщенні (інкубаторі) гриби дозрівають 4-6 місяців. Потім їх переносять в інший комплекс для вирощування, де через 7 днів ці блоки починають давати плоди.

Завод має великотоннажне виробництво, залежно від сезону виготовляє близько двох тон незвичних грибів. Сьогодні гриби шиїтаке можна знайти на полицях більшості супермаркетів Києва.

Студенти щиро подякували своєму викладачу за ініціативу, а керівництву і співробітникам ТДВ «ЕСМАШ» за надану можливість побачити зсередини незвичний виробничий процес і побажали власникам виробництва й працівникам заводу процвітання, нових ідей, а також втілення всіх творчих планів!

 

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Про ліпофільні БАР в аюрведичних продуктах на відритій лекції професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 листопада 2018 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася відкрита лекція «Ліпофільні БАР в аюрведичних продуктах» професора, доктора, технічних наук Наталії Фролової з дисципліни «Біологічно активні речовини у технологіях аюрведичних харчових продуктів». На л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про ліпофільні БАР в аюрведичних продуктах на відритій лекції професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 листопада 2018

Європейський день мов у Свалявському технічному коледжі НУХТ

Щороку 26 вересня святкується Європейський день мов. Студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із членами циклової комісії іноземних мов не оминули увагою це свято. У приміщенні читального залу коледжу відбувся захід, на якому студенти поділилися інформацією про значення іноземних мов у житті людини. Можливо, заходи в межах «Європейського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський день мов у Свалявському технічному коледжі НУХТ 28 вересня 2018

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Відбулася онлайн-зустріч гарантки освітньо-професійної програми 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», професорки кафедри маркетингу Наталії Соломянюк із випускниками шкіл. Фахівчиня розповіла майбутнім студентам про необхідність ознайомлення з освітньо-професійною програмою на етапі вибору спеціальності, перегляду дисциплін, органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 23 листопада 2020

«Солодке» знайомство

Студенти групи ТХ-3-5ск разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оленою Кохан побували в кондитерському цеху української торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо». Кондитерський цех розташований на території одного з магазинів мережі «Сільпо» на житловому масиві Троєщина. Відвідувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Солодке» знайомство 16 жовтня 2023