Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи закріпили на практиці знання з дисципліни «Основи екобіотехнологій»

27 листопада 2018

Четвертокурсники-біотехнологи закріпили на практиці знання з дисципліни «Основи екобіотехнологій»

Ніби вже кінець листопаду і грибна пора далеко позаду, але, виявляється, є місця, і що найдивовижніше, у густозаселеній частині Києва, де можна збирати гриби цілий рік.

Ось і студенти-біотехнологи 4 курсу під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Вікторії Красінько відвідали виробничий завод екзотичних грибів ТДВ «ЕСМАШ», що знаходиться у Києві на масиві «Виноградар».

Гостей зустріла і розповіла про усі тонкощі роботи підприємства випускниця кафедри БТМ, а нині мікробіолог ТДВ «ЕСМАШ» Ольга Талько. Студенти познайомились і наочно побачили технологію виробництва їстівних грибів шиїтаке, які для нас є дещо екзотичними, а ось у давньому Китаї вони були відомі ще дві тисячі років тому. Про популярність цих грибів у країнах Сходу свідчить і їх тривіальна назва – японські імператорські гриби. Ну, а студенти-біотехнологи знають ці вищі базидіоміцети під їх науковою назвою Lentinus edodes, чули на лекціях із дисципліни «Основи екобіотехнологій» про екстенсивну й інтенсивну біотехнології їх вирощування, отже, побачене дозволило закріпити на практиці отриманні знання.

Життя екзотичних грибів починається в спеціальних блоках, виготовлених із суміші тирси, висівок, крейди і чистої води. В окремому приміщенні (інкубаторі) гриби дозрівають 4-6 місяців. Потім їх переносять в інший комплекс для вирощування, де через 7 днів ці блоки починають давати плоди.

Завод має великотоннажне виробництво, залежно від сезону виготовляє близько двох тон незвичних грибів. Сьогодні гриби шиїтаке можна знайти на полицях більшості супермаркетів Києва.

Студенти щиро подякували своєму викладачу за ініціативу, а керівництву і співробітникам ТДВ «ЕСМАШ» за надану можливість побачити зсередини незвичний виробничий процес і побажали власникам виробництва й працівникам заводу процвітання, нових ідей, а також втілення всіх творчих планів!

 

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці вивчали тренди HR 2017

Викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці Олена Безпалько і Юлія Гринюк досліджували глобальні HR-тренди 2017, які кожного року визначаються за результатами досліджень міжнародної компанії Deloitte в 140 країнах, у тому числі в Україні.    Експерти Deloitte поділились із учасниками – HR-спеціалістами та представниками бізнесу – іс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці вивчали тренди HR 2017 27 грудня 2017

Студентські проєкти з ресурсозбереження приносять нові перемоги

Студентка ІІ курсу відділення економіки і підприємництва відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж НУХТ» Анна Верхломчук із проєктом «Сонячний дах» (керівник – викладач історії Ігор Онісімов) стала призеркою обласного етапу Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напрям...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентські проєкти з ресурсозбереження приносять нові перемоги 13 січня 2022

Викладачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представила результати досліджень на наукових заходах у Польщі

Нещодавно доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Бобель взяла участь у двох конференціях в Жешувському університеті (Польща) – міжнародній «Human-Nutrition-Environment» («Середовище харчування людини»)та національній «Jakość Życia w Bio-, Tech- i Ekosystemach» («Якість життя в біо-, техно- та екосистемах»). Конфере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представила результати досліджень на наукових заходах у Польщі 22 листопада 2023

Всі нюанси – в інтерв’ю

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко і Роман Грищенко дали інтерв’ю Ютуб-каналу Громадської спілки «Холодильна Асоціація України», в якому говорили про профорієнтацію випускників шкіл, профілювання освіти під потреби ринку праці тощо.

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всі нюанси – в інтерв’ю 04 жовтня 2022