Н У Х Т

Четвертокурсники-біотехнологи закріпили на практиці знання з дисципліни «Основи екобіотехнологій»

27 листопада 2018

Четвертокурсники-біотехнологи закріпили на практиці знання з дисципліни «Основи екобіотехнологій»

Ніби вже кінець листопаду і грибна пора далеко позаду, але, виявляється, є місця, і що найдивовижніше, у густозаселеній частині Києва, де можна збирати гриби цілий рік.

Ось і студенти-біотехнологи 4 курсу під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Вікторії Красінько відвідали виробничий завод екзотичних грибів ТДВ «ЕСМАШ», що знаходиться у Києві на масиві «Виноградар».

Гостей зустріла і розповіла про усі тонкощі роботи підприємства випускниця кафедри БТМ, а нині мікробіолог ТДВ «ЕСМАШ» Ольга Талько. Студенти познайомились і наочно побачили технологію виробництва їстівних грибів шиїтаке, які для нас є дещо екзотичними, а ось у давньому Китаї вони були відомі ще дві тисячі років тому. Про популярність цих грибів у країнах Сходу свідчить і їх тривіальна назва – японські імператорські гриби. Ну, а студенти-біотехнологи знають ці вищі базидіоміцети під їх науковою назвою Lentinus edodes, чули на лекціях із дисципліни «Основи екобіотехнологій» про екстенсивну й інтенсивну біотехнології їх вирощування, отже, побачене дозволило закріпити на практиці отриманні знання.

Життя екзотичних грибів починається в спеціальних блоках, виготовлених із суміші тирси, висівок, крейди і чистої води. В окремому приміщенні (інкубаторі) гриби дозрівають 4-6 місяців. Потім їх переносять в інший комплекс для вирощування, де через 7 днів ці блоки починають давати плоди.

Завод має великотоннажне виробництво, залежно від сезону виготовляє близько двох тон незвичних грибів. Сьогодні гриби шиїтаке можна знайти на полицях більшості супермаркетів Києва.

Студенти щиро подякували своєму викладачу за ініціативу, а керівництву і співробітникам ТДВ «ЕСМАШ» за надану можливість побачити зсередини незвичний виробничий процес і побажали власникам виробництва й працівникам заводу процвітання, нових ідей, а також втілення всіх творчих планів!

 

Опублікований: 27-11-2018
Читайте також:
Реальні проєкти, спрямовані на покращення матеріально-технічної бази, виконували цьогорічні випускники

У Полтавському фаховому коледжі НУХТ відбувся захист дипломних проєктів здобувачів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», під час якого студенти-електромеханіки  продемонстрували ґрунтовні теоретичні і практичні знання, отримані під час навчання в коледжі. 50% студентів виконували реальні проєкти, спрямовані на по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реальні проєкти, спрямовані на покращення матеріально-технічної бази, виконували цьогорічні випускники 08 липня 2020

НУХТ у світовому рейтингу представленості у веб-просторі

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). У ньому виші ранжуються за рівнем їх присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують 19 років поспіль у січні та липні. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ у світовому рейтингу представленості у веб-просторі 11 серпня 2022

Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах

5-7 листопада 2019 року студенти 3 курсу заочної форми навчання спеціальності «Туризм» Ірина Бондар і Владислав Бурський зі своєю командою вирішили поїхати в Карпати. Пройшли цікавий, малоходжений маршрут через гору Маришевську, Шпиці, високогірне озеро Несамовите та спустилися на базу «Глобус». Проходження туристичного маршруту у 25 км зайняло ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочники спеціальності «Туризм» пройшли малоходжений маршрут у Карпатах 08 листопада 2019

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі

14 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції: професор Олег Кузьмін, доцентки Людмила Дейниченко, Ірина Корецька та старший викладач Володимир Захаров відвідали віртуальний ярмарок університетів Німеччини «Research in Germany». Захід був організований за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі 18 жовтня 2021