Н У Х Т

Біотехнологічні студії: бізнес-гра «Ефективна взаємодія в команді» та майстер-клас «Кольорова мікробіологія»

08 квітня 2024

Біотехнологічні студії: бізнес-гра «Ефективна взаємодія в команді» та майстер-клас «Кольорова мікробіологія»

Четвертий день Біотехнологічних студій був сповнений ентузіазмом та азартом. Учасники готувалися до нового виклику – командотворного тренінгу «Ефективна взаємодія в команді» від Корпорації «Артеріум».

Вступним словом захід традиційно відкрили деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак і представниця фармацевтичної компанії «Артеріум» Марина Герасименко. Далі бізнес-тренерка Юлія Старікова розпочала тренінг. Для учасників це була унікальна можливість співпрацювати одне з одним та прокачати навички soft skills, познайомитися і працювати в команді, що в майбутньому допоможе їм краще адаптуватися до нового колективу.

Бізнес-гра відбулася у форматі інтерактивних завдань і дискусій. Учасники вчилися генерувати ідеї, демонструвати свої лідерські якості та ораторські здібності. У процесі гри вони повинні були обрати дві фотокартки, які найкраще описують особистість їхнього партнера, попередньо поспілкувавшись одне з одним. Учасники івенту дуже оригінально підійшли до цього завдання та відрекомендувалися в унікальній манері.

Далі учасникам Біотехнологічних студій запропонували розділитись на чотири команди та взяти участь у челенджі «Маршмеллоу», суть якого полягала в тому, щоб розмістити маршмеллоу якнайвище на двадцяти макаронинах. З цим завданням школярам допомагала Юлія Старікова, вона пояснювала суть завдання та коригувала роботу учасників. Атмосфера була сповнена довіри, підтримки та взаєморозуміння.

Після активної гри зробили перерву на кава-брейк зі смаколиками, під час якого поговорили про навчання в нашому університеті зі студентами-біотехнологами.

Наступним заходом, що чекав на учасниківи Біотехнологічних студій став практичний майстер-клас «Кольорова мікробіологія». Коли школярі вперше чують назву цієї науки, вони уявляють мікроскоп і різноманітні об'єкти, що знаходиться в полі зору оптичних лінз. Проте, мікробіологія – це не лише про мікроскоп! Цей розділ біології є водночас одним із найцікавіших і найскладніших, оскільки розглядає не лише мікроскопічні зразки, а й з'ясовує властивості, які їм притаманні, визначає наявність або відсутність важливих і необхідних біохімічних перетворень та багато інших аспектів.

Тож під час майстер-класу гості ознайомлювалися з різними властивостями мікроорганізмів на прикладі кольорових реакцій. У світ кольорової мікробіології учасників проєкту занурила асистентка кафедри біотехнології і мікробіології, здобувачка освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Ірина Ковшар. Спочатку, школярі познайомилися з поняттям метаболізму, після чого розділилися на команди та отримали завдання у вигляді таблички з описом кожної методики, а також цілий штатив різнокольорових пробірок із номерами, які вони мали вписати у табличку з відповідним, на їх погляд, аналізом. Завдання не з легких, але учасники з легкістю з ним справилися. Поки перевіряли їх відповіді, вони детальніше дізнавалися про можливості біотехнології шляхом пошуку пари «мікроорганізм»-«продукт, що він виробляє та/або використовується». Крім того, Ірина Ковшар ґрунтовніше ознайомила школярів із кожним тестом. Також, учасники майстер-класу мали змогу виконати свій перший в житті пересів біологічного агента з пробірки в пробірку, а також на чашку Петрі. Наприкінці зустрічі визначили найкмітливішу команду, нею стала команда «Ромашка».

Організатори проєкту дуже вдячні спонсорам Біотехнологічних студій НУХТ – Корпорації «Артеріум» за цінний досвід і вклад у розвиток нашої талановитої молоді!

Опублікований: 08-04-2024
Читайте також:
Фахівці підготовчого відділення запросили до університету київських школярів

24 травня 2018 року за ініціативи фахівців підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету в нашому виші побували учні 10 класу київської середньої школи № 215. Школярі відвідали кафедри Навчально-наукового інституту харчових технологій, з якими їх ознайомив заступник директора інституту Роман Кир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці підготовчого відділення запросили до університету київських школярів 25 травня 2018

Ідеї для креативного святкового декору від студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Як святково оформити стіл у закладі ресторанного господарства знають студенти 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», групи ГС-1-6. Конкурс на краще тематичне оформлення столу у закладі ресторанного господарства проводиться у рамках лабораторних занять з дисципліни «Ресторанна справа». Свої дизайнерські ідеї першокурсники презентували ж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ідеї для креативного святкового декору від студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 квітня 2018

У основі всіх процесів – наука

«Наука в основі всіх процесів» або як стати членом команди АТ «ФАРМАК» – такою була тема вебінару, організованого представниками АТ «Фармак» – фахівчинею з підбору та адаптації відділу підбору персоналу Іриною Воскрес та інженером-технологом відділу технологічної розробки Валентином Моцаром для здобувачів 3 і 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У основі всіх процесів – наука 13 грудня 2021

Чергова перемога студентів-фінансистів

16-17 квітня у Миколаївському національному аграрному університеті відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» за спеціалізацією «Страхування». У конкурсі взяли участь 67 учасників, із яких лише 18 найсильніших пройшли у другий тур. В числі фіналістів достойно предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова перемога студентів-фінансистів 20 квітня 2018