Н У Х Т

Біотехнологічні студії: бізнес-гра «Ефективна взаємодія в команді» та майстер-клас «Кольорова мікробіологія»

08 квітня 2024

Біотехнологічні студії: бізнес-гра «Ефективна взаємодія в команді» та майстер-клас «Кольорова мікробіологія»

Четвертий день Біотехнологічних студій був сповнений ентузіазмом та азартом. Учасники готувалися до нового виклику – командотворного тренінгу «Ефективна взаємодія в команді» від Корпорації «Артеріум».

Вступним словом захід традиційно відкрили деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак і представниця фармацевтичної компанії «Артеріум» Марина Герасименко. Далі бізнес-тренерка Юлія Старікова розпочала тренінг. Для учасників це була унікальна можливість співпрацювати одне з одним та прокачати навички soft skills, познайомитися і працювати в команді, що в майбутньому допоможе їм краще адаптуватися до нового колективу.

Бізнес-гра відбулася у форматі інтерактивних завдань і дискусій. Учасники вчилися генерувати ідеї, демонструвати свої лідерські якості та ораторські здібності. У процесі гри вони повинні були обрати дві фотокартки, які найкраще описують особистість їхнього партнера, попередньо поспілкувавшись одне з одним. Учасники івенту дуже оригінально підійшли до цього завдання та відрекомендувалися в унікальній манері.

Далі учасникам Біотехнологічних студій запропонували розділитись на чотири команди та взяти участь у челенджі «Маршмеллоу», суть якого полягала в тому, щоб розмістити маршмеллоу якнайвище на двадцяти макаронинах. З цим завданням школярам допомагала Юлія Старікова, вона пояснювала суть завдання та коригувала роботу учасників. Атмосфера була сповнена довіри, підтримки та взаєморозуміння.

Після активної гри зробили перерву на кава-брейк зі смаколиками, під час якого поговорили про навчання в нашому університеті зі студентами-біотехнологами.

Наступним заходом, що чекав на учасниківи Біотехнологічних студій став практичний майстер-клас «Кольорова мікробіологія». Коли школярі вперше чують назву цієї науки, вони уявляють мікроскоп і різноманітні об'єкти, що знаходиться в полі зору оптичних лінз. Проте, мікробіологія – це не лише про мікроскоп! Цей розділ біології є водночас одним із найцікавіших і найскладніших, оскільки розглядає не лише мікроскопічні зразки, а й з'ясовує властивості, які їм притаманні, визначає наявність або відсутність важливих і необхідних біохімічних перетворень та багато інших аспектів.

Тож під час майстер-класу гості ознайомлювалися з різними властивостями мікроорганізмів на прикладі кольорових реакцій. У світ кольорової мікробіології учасників проєкту занурила асистентка кафедри біотехнології і мікробіології, здобувачка освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Ірина Ковшар. Спочатку, школярі познайомилися з поняттям метаболізму, після чого розділилися на команди та отримали завдання у вигляді таблички з описом кожної методики, а також цілий штатив різнокольорових пробірок із номерами, які вони мали вписати у табличку з відповідним, на їх погляд, аналізом. Завдання не з легких, але учасники з легкістю з ним справилися. Поки перевіряли їх відповіді, вони детальніше дізнавалися про можливості біотехнології шляхом пошуку пари «мікроорганізм»-«продукт, що він виробляє та/або використовується». Крім того, Ірина Ковшар ґрунтовніше ознайомила школярів із кожним тестом. Також, учасники майстер-класу мали змогу виконати свій перший в житті пересів біологічного агента з пробірки в пробірку, а також на чашку Петрі. Наприкінці зустрічі визначили найкмітливішу команду, нею стала команда «Ромашка».

Організатори проєкту дуже вдячні спонсорам Біотехнологічних студій НУХТ – Корпорації «Артеріум» за цінний досвід і вклад у розвиток нашої талановитої молоді!

Опублікований: 08-04-2024
Читайте також:
Викладачки університету – серед експертів конкурсу «Столичний стандарт якості»

30 червня 2025 року викладачки університету, доцентка Тетяна Янюк і професорка Галина Поліщук взяли участь у засіданні експертної комісії конкурсу «Столичний стандарт якості» з оцінювання якості продукції і спроможності її виробництва на підприємствах, розташованих у м. Києві. Щорічний конкурс «Столичний стандарт якості» Київська торгово-промислов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки університету – серед експертів конкурсу «Столичний стандарт якості» 02 липня 2025

Актуальні навички набувають наші викладачі

Викладачі кафедри інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти НУХТ, завідувач кафедри Олександр Петренко та доцент Андрій Ярковий провели низку дистанційних семінарів з підвищення кваліфікації для викладачів університету. Семінари були присвячені актуальним тематикам. Зокрема, слухачі покращили свої скіли у графічному офо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні навички набувають наші викладачі 19 січня 2023

Філософські аспекти творчості Ліни Костенко розглянули здобувачі й викладачі з гостьовою лекторкою

На кафедрі гуманітарних дисциплін відбулася надзвичайно цікава гостьова лекція, присвячена філософським мотивам у поезії видатної української письменниці Ліни Костенко. Запрошена кандидатка філологічних наук, літературознавиця Марина Бабенко-Жирнова детально проаналізувала ключові аспекти лірики відомої української мисткині, розкриваючи роздуми Лін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Філософські аспекти творчості Ліни Костенко розглянули здобувачі й викладачі з гостьовою лекторкою 16 травня 2025

Захисти виробничої практики на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулися захисти звітів з виробничої практики здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології харчування» ІV курсу (групи ХЧ-4-1; Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти виробничої практики на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 жовтня 2022