Н У Х Т

Лабораторна на кафедрі біотехнології і мікробіології: без ризику зараження, а головне – все зрозуміло!

09 листопада 2020

Лабораторна на кафедрі біотехнології і мікробіології: без ризику зараження, а головне – все зрозуміло!

З кожним днем кількість хворих на COVID-19 у нашій країні зростає. Проте освітній процес не зупинити, і викладачі кафедри біотехнології і мікробіології стараються різними способами донести до студентів навчальний матеріал. Особливо це стосується такої важливої для біотехнолога дисципліни, як генетика. Як же провести лабораторне заняття, щоб мінімізувати ризик зараження, і щоб студенти все зрозуміли? Вони знайшли компроміс!

Лабораторна робота була проведена в оnline-режимі з лабораторії кафедри лекторкою дисципліни Оксаною Скроцькою, провідним інженером Вікторією Кожановою та старшим викладачем Оленою Гудзенко.

Студенти опанували один із найефективніших методів ідентифікації ауксотрофних мутантів – метод Холідея. Він дає можливість визначити потреби досліджуваних мутантів у 36 ростових факторах, використовуючи лише 12 чашок із мінімальним середовищем, збагаченим певними ростовими факторами. Також були проаналізовані результати попередньої лабораторної роботи, що стосувалася методу реплік для відбору ауксотрофних мутантних клітин дріжджів Saccharomyces сerevisiae.

Перевагою таких лабораторних робіт є те, що всі змогли бути присутніми на занятті і долучитися до дистанційної роботи. Тож побажаємо всім міцного здоров’я і чекатимемо на зустрічі офлайн!

 

Опублікований: 09-11-2020
Читайте також:
Сьомий випуск магістрів спеціальності «Міжнародні економічні відносини»

На кафедрі міжнародної економіки відбулися захисти одинадцяти кваліфікаційних робіт магістрантами спеціальності «Міжнародні економічні відносини». Захисти робіт та високі оцінки показали достатньо високий рівень здобувачів магістерського ступеня. Дослідження магістрантів були виконані на актуальні сучасні теми. Найбільш цікавими, на думку членів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сьомий випуск магістрів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» 27 лютого 2024

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів

25 жовтня 2024 р. керівниця групи з інновацій PepsiCo Україна Юлія Петрусенко у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід. Стан та перспективи» разом зі студенткою кафедри технології молока і молочних продуктів Юлією Кравцовою провела для здобувачів освіти цієї кафедри прак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів 29 жовтня 2024

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів на Всеукраїнському з'їзді «Харчовий бізнес-2024»

Нещодавно викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека і Світлана Усатюк долучились до ключової вітчизняної події осені у сфері безпечності харчових продуктів – ІV Всеукраїнського з'їзду «Харчовий бізнес-2024: конкурентоздатність та експортоорієнтованість». Професійна бізнес-зустріч була зосереджена на обговоренні євроі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів на Всеукраїнському з'їзді «Харчовий бізнес-2024» 07 жовтня 2024

Лабораторне заняття на підприємстві для студентів кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

15 листопада для студентів 4 курсу спеціальності «Харчові технології та інженерія» за сприяння голови правління підприємства Юрія Євенка відбулося лабораторне заняття з дисципліни «Проектування підприємств галузі з основами САПР» на провідному підприємстві галузі – ПрАТ «Київський маргариновий завод». Викладач кафедри технології жирів і парфумерно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття на підприємстві для студентів кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 16 листопада 2018