Н У Х Т

Лабораторна на кафедрі біотехнології і мікробіології: без ризику зараження, а головне – все зрозуміло!

09 листопада 2020

Лабораторна на кафедрі біотехнології і мікробіології: без ризику зараження, а головне – все зрозуміло!

З кожним днем кількість хворих на COVID-19 у нашій країні зростає. Проте освітній процес не зупинити, і викладачі кафедри біотехнології і мікробіології стараються різними способами донести до студентів навчальний матеріал. Особливо це стосується такої важливої для біотехнолога дисципліни, як генетика. Як же провести лабораторне заняття, щоб мінімізувати ризик зараження, і щоб студенти все зрозуміли? Вони знайшли компроміс!

Лабораторна робота була проведена в оnline-режимі з лабораторії кафедри лекторкою дисципліни Оксаною Скроцькою, провідним інженером Вікторією Кожановою та старшим викладачем Оленою Гудзенко.

Студенти опанували один із найефективніших методів ідентифікації ауксотрофних мутантів – метод Холідея. Він дає можливість визначити потреби досліджуваних мутантів у 36 ростових факторах, використовуючи лише 12 чашок із мінімальним середовищем, збагаченим певними ростовими факторами. Також були проаналізовані результати попередньої лабораторної роботи, що стосувалася методу реплік для відбору ауксотрофних мутантних клітин дріжджів Saccharomyces сerevisiae.

Перевагою таких лабораторних робіт є те, що всі змогли бути присутніми на занятті і долучитися до дистанційної роботи. Тож побажаємо всім міцного здоров’я і чекатимемо на зустрічі офлайн!

 

Опублікований: 09-11-2020
Читайте також:
Майбутні доктори філософії за спеціальністю «Економіка» підсумовують результати досліджень

На кафедрі економіки і права відбулася зустріч зі здобувачами освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» (PhD) за спеціальністю «Економіка» для підведення підсумків півріччя навчання та наукової активності. Для здобувачів першого курсу Богдана Панчука (науковий керівник – доцент Володимир Рябенко), Антона Удовенка (наукова керівниця – доцентка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні доктори філософії за спеціальністю «Економіка» підсумовують результати досліджень 25 березня 2025

Університет і викладачі стають героями фахових публікацій

Нещодавно вийшло друком друге видання книги «Упаковка в українських реаліях». Її автор – засновник і головний редактор журналу «Упаковка» та засновник і перший президент Клубу пакувальників України Валерій Кривошей. Ця книга про минуле, сьогодення і майбутнє упаковки та української пакувальної промисловості. У ній переплітаються історичні факти, р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет і викладачі стають героями фахових публікацій 10 липня 2023

Оновлення навичок і вивчення досвіду – міжнародне стажування викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

У січні викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Тетяна Коваль пройшла очне навчання (стажування) в одному з європейських вишів – Вільнюському університеті (Литовська Республіка). Метою навчання було поглиблення знання литовської мови, а також вивчення європейського досвіду у питанні вивчення і викладання іноземної мови здобувачам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оновлення навичок і вивчення досвіду – міжнародне стажування викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування 10 лютого 2022

Підтверджена висока майстерність лектора кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося відкрите лекційне заняття доцента кафедри Оксани Шульги з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» для студентів групи ТТ-2-14. Матеріал лекції представлений із використанням останніх досягнень науки і техніки у кондитерській галузі й був викладений у логічній послідовності, доступно д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтверджена висока майстерність лектора кафедри експертизи харчових продуктів 25 березня 2019