Н У Х Т

Біотехнолог НУХТ – крок в майбутнє: історія успіху ще одного випускника

13 серпня 2020

Біотехнолог НУХТ – крок в майбутнє: історія успіху ще одного випускника

Кожний здобуток в житті людини – це крок у майбутнє. У кожного з нас є свій шлях, і ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків.

А для випускників-біотехнологів факультету біотехнології та екологічного контролю рух по цьому шляху й досягнення починаються з маленького невпевненого кроку – вступу до Національного університету харчових технологій на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Саме такий шлях від першокурсника до магістра пройшов і випускник кафедри біотехнології і мікробіології 2019 року Володимир Федоренко, який успішно реалізовує набутий в університеті потенціал в АТ «Фармак» – одному з провідних фармацевтичних підприємств України, з яким кафедра тісно співпрацює і історія успіху якого викладена на сторінці підприємства у соціальній мережі Фейсбук.

Володимир розповів, що родом із невеличкого селища на Полтавщині. Ще зі школи дуже любив хімію та біологію, і у 11 класі, коли потрібно було обирати ЗВО та визначатися з вищою освітою, почав шукати перспективні напрями навчання і зрозумів, що майбутнє за біотехнологіями. Тож юнак вступив до НУХТ на факультет біотехнології та екологічного контролю. В університеті, крім навчання, займався студентським самоврядуванням і науковою роботою по визначенню генетичних змін у злакових культурах за допомогою полімеразної ланцюгової реакції.

У 2017 році після закінчення бакалаврату почав шукати роботу, адже розумів що потрібно розвиватися практично, хоча попереду чекала ще магістратура. На сайті robota.ua він побачив вакансію інженера-технолога в компанії «Фармак». Про компанію чув хороші відгуки, починаючи з першого курсу навчання в університеті, тому не вагаючись відправив своє резюме. На той момент Володимир мав із досвіду лише 6 місяців стажування у іншій фармкомпанії. Проте, після співбесіди був запрошений на роботу.

У колективі він був наймолодшим, ще й до того ж навчався у магістратурі. Тому постійно старався здобути практичні навички, поєднуючи роботу і навчання.

Варто сказати, що юнак прийшов відразу на новий етап унікального проєкту компанії, де почав займатися отриманням та очищенням продуктів біотехнологічного походження.

Як зазначає Володимир, крім цікавої роботи, у «Фармак» ще й цікаве дозвілля. Після 6 місяців роботи вони колективом поїхали до Одеси на тімбілдинг, де цікаво і пізнавально провели час. Він вступив у біговий клуб Farmak Running Club, із яким брав участь у індивідуальних забігах та командних естафетах.

А минулого року він встиг побувати у відрядженні за кордоном, де тестував обладнання, яке згодом було закуплено на «Фармак».                  

Наш випускник бажає всім бути сміливими, не боятись робити перші кроки та йти до своїх цілей!

Варто зазначити, що навчання на факультеті передбачає не тільки набуття студентами фахових вмінь і навичок, вдосконалення наукового потенціалу, але і розвиток їх комунікативних здібностей завдяки участі студентів у різноманітних освітянських заходах, у тому числі завдяки тісній співпраці зі стейкхолдерами. Це дає випускникам реальні можливості працевлаштування – саме з кафедрою біотехнології і мікробіології НУХТ тісно співпрацюють та постійно пропонують цікаві вакансії для випускників HR-менеджери найвідоміших фармацевтичних компаній України, харчових підприємств, керівники проєктних, науково-дослідних установ, центрів стандартизації та сертифікації продукції тощо.

Викладачам кафедри надзвичайно приємно спостерігати за успіхами і досягненнями у професійній реалізації їх вихованців, де б вони не працювали. Адже з кожним студентом вони діляться не тільки знаннями й досвідом, але віддають і часточку своєї душі і серця.

Вітаємо Володимира з успішним стартом, бажаємо наснаги й високих кар’єрних злетів!

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Роботодавці вражені захистами бакалаврів освітньо-професійної програми «Економіка підприємства»

На кафедрі економіки і права завершилися захисти здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства». Робота екзаменаційної комісії була плідною, в результаті всі здобувачі освіти отримали позитивні результати. Трьох із них за старанність і наполегливість, високий рівень і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботодавці вражені захистами бакалаврів освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» 16 червня 2023

Посібник із оглядом програм ЄС для України

Фонд Східна Європа (ФСЄ) розробив посібник «Огляд програм Європейського Союзу, доступних для заявників з України», щоб ознайомити українських проєктних менеджерів із широким спектром програм ЄС і допомогти з підготовкою конкурентоспроможних проєктних заявок до них. Авторами видання є кандидат психологічних наук, експерт у сфері місцевого та регіон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Посібник із оглядом програм ЄС для України 13 березня 2024

Студентка-біотехнолог узяла участь у проєкті «The School»

Студентка 3 курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Наталія Філатова стала учасницею проєкту «The School», де розповіла про навчання в НУХТ. Вона поділилася, як обирала спеціальність, які дисципліни вивчає, які, на її думку, є переваги й недоліки навчання в університеті. «The School» – проєкт, що допомагає вступникам визначитись із май...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка-біотехнолог узяла участь у проєкті «The School» 20 серпня 2020

Головний акцент кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності «Галузеве машинобудування» – практична спрямованість

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування відбулися захисти магістрантами денної та заочної форм навчання кваліфікаційних робіт зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», за освітньо-професійною програмою «Інжиніринг харчових виробництв». Наукові дослідження здобувачів були направлені на вирішення актуальни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головний акцент кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності «Галузеве машинобудування» – практична спрямованість 29 лютого 2024