Н У Х Т

Біотехнолог НУХТ – крок в майбутнє: історія успіху ще одного випускника

13 серпня 2020

Біотехнолог НУХТ – крок в майбутнє: історія успіху ще одного випускника

Кожний здобуток в житті людини – це крок у майбутнє. У кожного з нас є свій шлях, і ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків.

А для випускників-біотехнологів факультету біотехнології та екологічного контролю рух по цьому шляху й досягнення починаються з маленького невпевненого кроку – вступу до Національного університету харчових технологій на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Саме такий шлях від першокурсника до магістра пройшов і випускник кафедри біотехнології і мікробіології 2019 року Володимир Федоренко, який успішно реалізовує набутий в університеті потенціал в АТ «Фармак» – одному з провідних фармацевтичних підприємств України, з яким кафедра тісно співпрацює і історія успіху якого викладена на сторінці підприємства у соціальній мережі Фейсбук.

Володимир розповів, що родом із невеличкого селища на Полтавщині. Ще зі школи дуже любив хімію та біологію, і у 11 класі, коли потрібно було обирати ЗВО та визначатися з вищою освітою, почав шукати перспективні напрями навчання і зрозумів, що майбутнє за біотехнологіями. Тож юнак вступив до НУХТ на факультет біотехнології та екологічного контролю. В університеті, крім навчання, займався студентським самоврядуванням і науковою роботою по визначенню генетичних змін у злакових культурах за допомогою полімеразної ланцюгової реакції.

У 2017 році після закінчення бакалаврату почав шукати роботу, адже розумів що потрібно розвиватися практично, хоча попереду чекала ще магістратура. На сайті robota.ua він побачив вакансію інженера-технолога в компанії «Фармак». Про компанію чув хороші відгуки, починаючи з першого курсу навчання в університеті, тому не вагаючись відправив своє резюме. На той момент Володимир мав із досвіду лише 6 місяців стажування у іншій фармкомпанії. Проте, після співбесіди був запрошений на роботу.

У колективі він був наймолодшим, ще й до того ж навчався у магістратурі. Тому постійно старався здобути практичні навички, поєднуючи роботу і навчання.

Варто сказати, що юнак прийшов відразу на новий етап унікального проєкту компанії, де почав займатися отриманням та очищенням продуктів біотехнологічного походження.

Як зазначає Володимир, крім цікавої роботи, у «Фармак» ще й цікаве дозвілля. Після 6 місяців роботи вони колективом поїхали до Одеси на тімбілдинг, де цікаво і пізнавально провели час. Він вступив у біговий клуб Farmak Running Club, із яким брав участь у індивідуальних забігах та командних естафетах.

А минулого року він встиг побувати у відрядженні за кордоном, де тестував обладнання, яке згодом було закуплено на «Фармак».                  

Наш випускник бажає всім бути сміливими, не боятись робити перші кроки та йти до своїх цілей!

Варто зазначити, що навчання на факультеті передбачає не тільки набуття студентами фахових вмінь і навичок, вдосконалення наукового потенціалу, але і розвиток їх комунікативних здібностей завдяки участі студентів у різноманітних освітянських заходах, у тому числі завдяки тісній співпраці зі стейкхолдерами. Це дає випускникам реальні можливості працевлаштування – саме з кафедрою біотехнології і мікробіології НУХТ тісно співпрацюють та постійно пропонують цікаві вакансії для випускників HR-менеджери найвідоміших фармацевтичних компаній України, харчових підприємств, керівники проєктних, науково-дослідних установ, центрів стандартизації та сертифікації продукції тощо.

Викладачам кафедри надзвичайно приємно спостерігати за успіхами і досягненнями у професійній реалізації їх вихованців, де б вони не працювали. Адже з кожним студентом вони діляться не тільки знаннями й досвідом, але віддають і часточку своєї душі і серця.

Вітаємо Володимира з успішним стартом, бажаємо наснаги й високих кар’єрних злетів!

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Молоді маркетологи на хвилі найяскравіших рекламних подій

Навчання на кафедрі маркетингу нашого університету – не лише цікаве, але й сповнене яскравих подій, справжніх вражень і незабутніх моментів. Наші студенти завжди  тримають руку на пульсі сучасного життя у неймовірному світі маркетингу та реклами. Відвідування івентів, пов’язаних із професійною діяльністю, вже давно стало традицією серед студентів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді маркетологи на хвилі найяскравіших рекламних подій 28 вересня 2018

Корисні інсайти від засновника Асоціації сомельє України

На запрошення старшої викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Раїси Матюшенко до освітнього онлайн-простору кафедри з гостьовою лекцією «Сучасні технології виробництва вина і попит споживачів» завітав визнаний вітчизняний фахівець, засновник Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко. Лектор розповів, що сучасні технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні інсайти від засновника Асоціації сомельє України 07 травня 2024

Англомовний розмовний клуб кафедри іноземних мов професійного спрямування

Сьогодні кафедра іноземних мов професійного спрямування започаткувала нову традицію проведення англомовного розмовного клубу NUFT TALKS для здобувачів нашого університету. Доцентка Галина Лук’янець провела першу зустріч клубу, організувавши дискусію про ефективні форми та методи навчання. Студенти мали чудову нагоду поспілкуватися англійською мово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний розмовний клуб кафедри іноземних мов професійного спрямування 07 жовтня 2022

Інноваційні технології харчової промисловості: викладачі підвищують кваліфікацію

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова, доцентки Ірина Корецька, Людмила Мамченко, Аліна Наконечна, Олена Павлюченко, Ірина Силка, старші викладачі Володимир Польовик і Раїса Матюшенко пройшли підвищення кваліфікації обсягом 60 годин (2 кредити ECST) за програмою «NoveFood-2024», темою «Інноваці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології харчової промисловості: викладачі підвищують кваліфікацію 12 грудня 2024