Н У Х Т

Актуальність академічної доброчесності – на часі

27 квітня 2020

Актуальність академічної доброчесності – на часі

Кожному науково-педагогічному працівникові протягом своєї викладацької діяльності доводиться писати чимало наукових статей. Існує велика кількість наукових видань: журналів (як вітчизняних, так і міжнародних), збірників статей, матеріалів конференцій тощо.

Останнім часом в освіті велика увага приділяється дотриманню правил академічної доброчесності, одним із найчастіших порушень якої є запозичення певних постулатів чужих наукових доробків, а також місцями невиправдане та часте самозапозичення (так звані плагіат і самоплагіат).

Які наукові журнали є справжніми, з дійсним індексом цитування, а які є «хижацькими» виданнями, що створюються з метою заробити гроші на авторах? Як проблему антиплагіату перетворити на помічника? Коли самоцитування допустиме і навіть необхідне? На ці та інші запитання дали відповіді експерти компаній «Clarivate Analytics» та «Антиплагіат» Юрій Богоров і Юрій Чехович у ході цікавого, а головне ‒ пізнавального вебінару «Этика научных публикаций и инструменты повышения качества Web of Science и антиплагиат».

Доцент кафедри іноземних мов професійного спрямування Світлана Мусійчук, яка стала учасником цього вебінару, говорить: «Карантин, попри усі негаразди, які він приніс, надав нам більше можливостей, часу та безкоштовного доступу до різноманітних навчальних програм, платформ, вебінарів, онлайн-конференцій і курсів підвищення кваліфікації. Я впевнена, що викладачі повернуться на свої робочі місця з неабияким багажем нових знань, умінь, і збагачені методичним досвідом, як вітчизняним, так і зарубіжним, для ефективного викладання своїх дисциплін».

Опублікований: 27-04-2020
Читайте також:
Про енергоефективність на гостьовій лекції викладача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

24 лютого доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роман Грищенко прочитав гостьову лекцію на тему «Енергоефективні будинки для майбутнього України» студентам другого і четвертого курсів Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. Цікавий теоретичний матеріал викладач проілюстрував передовими технологіями у галузі енер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про енергоефективність на гостьовій лекції викладача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 26 лютого 2025

Внесок молодих учених у розбудову сучасного менеджменту підприємств

На базі кафедри економіки праці та менеджменту відбулася ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств». Основна мета проведення конференції – залучення студентів, аспірантів і молодих учених до наукової діяльності, обмін знаннями та досвідо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Внесок молодих учених у розбудову сучасного менеджменту підприємств 07 грудня 2022

Гостьова лекція для магістрантів від очільниці Науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція «Сучасні методи визначення вмісту гліцидолів у рослинних оліях» у рамках вивчення магістрантами освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» дисципліни «Експертиза та експрес-ідентифікація харчової продукції». Гостьова лекторка – фахівчиня-пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для магістрантів від очільниці Науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт» 12 листопада 2024

Стан та тенденції розвитку техніки та технології напоїв досліджували фахівці кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

З 17 по 19 вересня 2019 року у Києві відбулися міжнародні спеціалізовані виставки «Олійно-жирова індустрія», «Енергозберігаюче обладнання та альтернативні джерела енергії «ISTWE» та «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв», які щорічно проводяться як єдиний, потужний широкоформатний майданчик для принципово ново...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стан та тенденції розвитку техніки та технології напоїв досліджували фахівці кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 24 вересня 2019