Н У Х Т

Актуальність академічної доброчесності – на часі

27 квітня 2020

Актуальність академічної доброчесності – на часі

Кожному науково-педагогічному працівникові протягом своєї викладацької діяльності доводиться писати чимало наукових статей. Існує велика кількість наукових видань: журналів (як вітчизняних, так і міжнародних), збірників статей, матеріалів конференцій тощо.

Останнім часом в освіті велика увага приділяється дотриманню правил академічної доброчесності, одним із найчастіших порушень якої є запозичення певних постулатів чужих наукових доробків, а також місцями невиправдане та часте самозапозичення (так звані плагіат і самоплагіат).

Які наукові журнали є справжніми, з дійсним індексом цитування, а які є «хижацькими» виданнями, що створюються з метою заробити гроші на авторах? Як проблему антиплагіату перетворити на помічника? Коли самоцитування допустиме і навіть необхідне? На ці та інші запитання дали відповіді експерти компаній «Clarivate Analytics» та «Антиплагіат» Юрій Богоров і Юрій Чехович у ході цікавого, а головне ‒ пізнавального вебінару «Этика научных публикаций и инструменты повышения качества Web of Science и антиплагиат».

Доцент кафедри іноземних мов професійного спрямування Світлана Мусійчук, яка стала учасником цього вебінару, говорить: «Карантин, попри усі негаразди, які він приніс, надав нам більше можливостей, часу та безкоштовного доступу до різноманітних навчальних програм, платформ, вебінарів, онлайн-конференцій і курсів підвищення кваліфікації. Я впевнена, що викладачі повернуться на свої робочі місця з неабияким багажем нових знань, умінь, і збагачені методичним досвідом, як вітчизняним, так і зарубіжним, для ефективного викладання своїх дисциплін».

Опублікований: 27-04-2020
Читайте також:
Цікаві факти з історії України та секрети майстерності відкривали для себе студенти та викладачі

1 листопада на запрошення кафедри іноземних мов професійного спрямування з гостьовою лекцією до університету завітала Наталія Кокоєва. Пані Наталія – вчителька історії за фахом та екскурсоводка за покликанням (фірма «Драйвовий равлик») прочитала для викладачів кафедри та здобувачів освіти міні-лекцію про відому родину меценатів і землевласників Те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві факти з історії України та секрети майстерності відкривали для себе студенти та викладачі 04 листопада 2024

Якісна переддипломна практика – впевнений крок до виконання кваліфікаційної роботи

Останній рік навчання у бакалавраті для четвертокурсників освітньо-професійної програми «Технології харчування» (спеціальність 181 «Харчові технології») завершується переддипломною практикою та виконанням кваліфікаційних робіт. Понад 70 здобувачів освіти були направлені кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції для проходження передд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якісна переддипломна практика – впевнений крок до виконання кваліфікаційної роботи 15 травня 2025

Профорієнтація у першій Альма матер від студентів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів значна увага приділяється майбутнім вступникам, як тим, що навчаються у коледжах нашого університету, так і випускникам коледжів і технікумів за спорідненим напрямом підготовки. До профорієнтаційної роботи зі студентами таких навчальних закладів традиційно залучаються їх випускники, а нині – студенти ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація у першій Альма матер від студентів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 15 жовтня 2019

День матері на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

День матері – одне з найзворушливіших свят. У ці складні для всієї країни часи здобувачі вищої освіти груп ТІ-1-6, ТІ-2-5, ТХ-3-4, ТХ-3-5+ск, наставницями яких є доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік, Олена Кохан, Юлія Бондаренко та Анна Грищенко, не забули привітати своїх матусь і бабусь з Днем матері. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День матері на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 травня 2022