Н У Х Т

Акредитована перша міждисциплінарна освітньо-наукова програма!

05 червня 2024

Акредитована перша міждисциплінарна освітньо-наукова програма!

На черговому засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було прийнято рішення про акредитацію міждисциплінарної освітньо-наукової програми нашого університету «LEAN-виробництво харчової продукції» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями 181 «Харчові технології», 133 «Галузеве машинобудування» та 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Освітня програма реалізується кафедрами експертизи харчових продуктів, машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв і автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка. Гарантка програми – к.т.н., доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Вашека.

Експертну групу НАЗЯВО, що працювала в університеті 26-28 лютого 2024 року, очолювала докторка технічних наук, професорка кафедри харчових технологій Уманського національного університету садівництва Ірина Заморська. У складі групи працювали доктор технічних наук, професор кафедри автоматизації виробничих процесів Центральноукраїнського національного технічного університету Анатолій Мацуй і здобувачка ступеня доктора філософії, асистентка кафедри механічної та електричної інженерії Полтавського державного аграрного університету Юлія Скоряк.

Експерти спілкувалися з гаранткою та проєктною групою освітньої програми, менеджментом університету, викладачами й науковцями, що забезпечують викладання на освітніх компонентах програми, здобувачами освіти обох курсів, випускниками освітньої програми та стейкхолдерами, які долучалися до розроблення, перегляду програми та забезпечення практичної складової підготовки здобувачів освіти за програмою, представниками студентського самоврядування та Ради молодих учених, а також із працівниками сервісних служб, задіяних у підготовці здобувачів освіти, ознайомилися з кадровим, навчально-методичним і матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу, проаналізували статистику працевлаштування випускників.

Фахівці високо оцінили актуальність і унікальність освітньо-наукової програми, а також рівень підготовки здобувачів освіти, що відобразили у своєму звіті, який був підтриманий і Галузевою експертною радою, і членами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Наразі отримано сертифікат про акредитацію міждисциплінарної магістерської освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції».

Нагадаємо, «LEAN-виробництво харчової продукції» була першою в Україні міждисциплінарною освітньо-науковою програмою підготовки здобувачів освіти магістерського рівня. За її успішною акредитацією – спільна кропітка й відповідальна робота усього колективу університету. Тож вітаємо гарантку програми Оксану Вашеку, робочу групу з її розроблення та усіх причетних!

Продовжуємо доводити, що НУХТ знаходиться на вістрі новацій, започатковуючи унікальні освітні програми, й дає якісні знання здобувачам освіти! Дякуємо нашим захисникам і захисницям за цю можливість!

Опублікований: 05-06-2024
Читайте також:
Весна принесе на своїх крилах сподівання на нові зустрічі

Добре, коли  учні  сільських шкіл мають  можливість отримувати достатню  кількість інформації щодо розмаїття професій, їх затребуваності на ринку праці. Проте це не завжди так. Регіональні коледжі та університети більш старанно та системно відвідують сільські школи з профорієнтацією, аніж столичні. Тому нашому університету важливо працювати в цьому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весна принесе на своїх крилах сподівання на нові зустрічі 27 лютого 2020

Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників

16 травня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки,професорка Людмила Кривопляс-Володіна провела відкрите лекційне заняття «Використання логістичних ланцюгів на підприємствах пакувальної і переробної галузі харчової промисловості. Основи логістичного підходу в побудові технологічних процесів. Методика ОЕЕ» з курсу «Виробнича...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників 16 травня 2022

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання  Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів  Stuart Snuggs та викладача Наталії Божок. Темою засідання стали квітневі свята й особливо Easter, що святкували нещодавно на теренах України та США. На початку засідання студенти р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter 14 квітня 2018

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вибіркової дисципліни «Технологія пробіотиків і вакцин» прослухали гостьову лекцію представниці академічної спільноти, фахівчині-практика, докторки біологічних наук, провідної наукової співробітниці відділу проблем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі розроблення пробіотиків від представниці академічної спільноти з багаторічним досвідом 22 квітня 2024