Н У Х Т

Академічна доброчесність у НУХТ через творчі англомовні постери

19 вересня 2025

Академічна доброчесність у НУХТ через творчі англомовні постери

Сьогодні питання академічної доброчесності є надзвичайно актуальним для здобувачів вищої освіти та потребує інформативності й обізнаності. Академічна доброчесність є основою якісної освіти та наукової діяльності в університеті. Вона формує довіру між студентами, викладачами й суспільством, адже забезпечує чесність у навчанні та дослідженнях. Дотримання принципів доброчесності сприяє розвитку критичного мислення, відповідальності та поваги до інтелектуальної власності. Завдяки цьому університет стає простором справедливості й рівних можливостей для всіх.

Ось тому під час перших занять у навчальному семестрі викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування не лише знайомлять студентів з основними пунктами «Положення забезпечення академічної доброчесності у Національному університеті харчових технологій», але й залучають їх до творчих завдань, пов’язаних і поняттями «академічна доброчесність», «плагіат», «академічна культура», «академічні цінності», «добросовісність у навчанні й науковій діяльності».

Цьогоріч було продовжено традицію підготовки наукових презентацій про способи уникнення плагіату. Зокрема здобувач групи ГС-1-3М Богдан Брусник підготував і представив наукову презентацію про види плагіату в академічному середовищі та способи їх уникнення.

Разом із доценткою Галиною Лук'янець здобувачі освіти долучилися до дискусії на актуальну тему англійською мовою.

Також був організований конкурс цифрових і паперових постерів про академічну доброчесність. Студенти креативно висловили своє бачення проблеми й шляхів її подолання. Було подано близько 30 постерів, які розмістили на сторінках соціальних мереж кафедри.

Організатори висловлюють вдячність усім учасникам за цікаві роботи, а переможцями конкурсу стали:

У номінації «Паперові постери»:

1 місце – Марія Соколова (група ХЕ-1-5)
2 місце – Ангеліна Хайдиш (група ХЕ-1-5)
3 місце – Анастасія Грещук, Єва Герасимова (група ХЕ1-5)

У номінації «Цифрові постери»:

1 місце – Ярослава Козлова (група ОП-1-5М)
2 місце – Ірина Шатило (група ГС-4-5)
3 місце – Катерина Сіденко (група ГС-1-5)

Цей конкурс ще раз довів, що питання академічної доброчесності є не лише вимогою часу, а й особистим вибором кожного здобувача освіти. Креативні роботи студентів засвідчили їхнє прагнення навчатися чесно, поважати інтелектуальну працю інших і розвивати власні ідеї. Участь у заходах цього напряму сприяє формуванню відповідальної академічної культури, яка є запорукою успіху як окремого студента, так і всього університету.

Опублікований: 19-09-2025
Читайте також:
Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію

Доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олексій Губеня та фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету разом із магістрантами з інжинірингу фармацевтичних виробництв обговорили вибір дисциплін, які вивчатимуться в магістратурі. Далі, на ряді позитивних і негативних прикладів діяльно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію 07 вересня 2021

Відповідальний вибір

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» здобувачі вищої освіти мають право на вибір навчальних дисциплін у межах, передбачених освітньою програмою та навчальним планом. Від учора в університеті розпочалося електронне голосування наших здобувачів щодо їх вибору своєї освітньої траєкторії на наступний навчальний рік. А передували цьому зустріч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповідальний вибір 08 червня 2022

В університеті триває реєстрація вступників для участі у вступних іспитах

24 липня стартувала реєстрація для участі у вступних іспитах для вступу до Національного університету харчових технологій на основі повної загальної середньої освіти, що буде тривати до 3 серпня 2020 року. Хто ж має право брати участь у вступних випробуваннях? Вступні випробування у формі співбесіди до нашого вишу складають: - особи з інвалідніс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті триває реєстрація вступників для участі у вступних іспитах 30 липня 2020

Плідний профорієнтаційний марафон у м. Біла Церква від Приймальної комісії та викладачів НУХТ

12 березня 2024 року представник Приймальної комісії НУХТ, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський і відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Навчально-наукового інституту харчових тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідний профорієнтаційний марафон у м. Біла Церква від Приймальної комісії та викладачів НУХТ 13 березня 2024