Н У Х Т

Академічна доброчесність у НУХТ через творчі англомовні постери

19 september 2025

Академічна доброчесність у НУХТ через творчі англомовні постери

Сьогодні питання академічної доброчесності є надзвичайно актуальним для здобувачів вищої освіти та потребує інформативності й обізнаності. Академічна доброчесність є основою якісної освіти та наукової діяльності в університеті. Вона формує довіру між студентами, викладачами й суспільством, адже забезпечує чесність у навчанні та дослідженнях. Дотримання принципів доброчесності сприяє розвитку критичного мислення, відповідальності та поваги до інтелектуальної власності. Завдяки цьому університет стає простором справедливості й рівних можливостей для всіх.

Ось тому під час перших занять у навчальному семестрі викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування не лише знайомлять студентів з основними пунктами «Положення забезпечення академічної доброчесності у Національному університеті харчових технологій», але й залучають їх до творчих завдань, пов’язаних і поняттями «академічна доброчесність», «плагіат», «академічна культура», «академічні цінності», «добросовісність у навчанні й науковій діяльності».

Цьогоріч було продовжено традицію підготовки наукових презентацій про способи уникнення плагіату. Зокрема здобувач групи ГС-1-3М Богдан Брусник підготував і представив наукову презентацію про види плагіату в академічному середовищі та способи їх уникнення.

Разом із доценткою Галиною Лук'янець здобувачі освіти долучилися до дискусії на актуальну тему англійською мовою.

Також був організований конкурс цифрових і паперових постерів про академічну доброчесність. Студенти креативно висловили своє бачення проблеми й шляхів її подолання. Було подано близько 30 постерів, які розмістили на сторінках соціальних мереж кафедри.

Організатори висловлюють вдячність усім учасникам за цікаві роботи, а переможцями конкурсу стали:

У номінації «Паперові постери»:

1 місце – Марія Соколова (група ХЕ-1-5)
2 місце – Ангеліна Хайдиш (група ХЕ-1-5)
3 місце – Анастасія Грещук, Єва Герасимова (група ХЕ1-5)

У номінації «Цифрові постери»:

1 місце – Ярослава Козлова (група ОП-1-5М)
2 місце – Ірина Шатило (група ГС-4-5)
3 місце – Катерина Сіденко (група ГС-1-5)

Цей конкурс ще раз довів, що питання академічної доброчесності є не лише вимогою часу, а й особистим вибором кожного здобувача освіти. Креативні роботи студентів засвідчили їхнє прагнення навчатися чесно, поважати інтелектуальну працю інших і розвивати власні ідеї. Участь у заходах цього напряму сприяє формуванню відповідальної академічної культури, яка є запорукою успіху як окремого студента, так і всього університету.

Published on: 19-09-2025
Read also:
Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

15 лютого 2021 р. здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу затамували подих біля екранів своїх девайсів, адже на них чекала довгоочікувана online-зустріч із кулінарною зіркою нашої країни – неймовірно харизматичним Євгеном Клопотенком. Ми знаємо Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015)...

READ YOURSELF

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 17 february 2021

Черговий науковий олімп здобувача-менеджера персоналу ‒ перемога у міжнародному конкурсі за напрямом «Public and Corporate Management»!

На базі Київського національного університету технологій та дизайну за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» відбувся Міжнародний конкурс наукових робіт здобувачів вищої освіти за напрямом «Public and Corporate Management». Конкурс проводився у два етапи: на першому етапі здійснювалося рецензування наукових ро...

READ YOURSELF

Черговий науковий олімп здобувача-менеджера персоналу ‒ перемога у міжнародному конкурсі за напрямом «Public and Corporate Management»! 23 november 2023

Наші біотехнологи переймають досвід у вчених світового масштабу

Незважаючи на повномасштабне вторгнення росії та пов’язані з ним небезпеки, які трапляються щодня і щоночі, жага до знань і наукових відкриттів не згасає в серці кожного українського біотехнолога. Викладачки кафедри біотехнології і мікробіології к.б.н., доцентки Оксана Скроцька і Світлана Старовойтова, асистентка Тетяна Сулейко, здобувачка вищої ос...

READ YOURSELF

Наші біотехнологи переймають досвід у вчених світового масштабу 31 july 2023

Плідна співпраця з випускниками

Випускниця магістерської програми «Технологія продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Ольга Криволап в якості запрошеної гості приєдналася до обговорення тематики підсумкового практичного заняття з дисципліни «Технологія продуктів для дитячого та геродієтичного харчування», що для здобувачів освітньої програми «Харчові технології» про...

READ YOURSELF

Плідна співпраця з випускниками 31 may 2021