Н У Х Т

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи

10 july 2020

У новому випуску журналу «Вища школа» опублікована стаття про підготовку у нашому університеті фахівців з аюрведи

Нарешті, після усіх карантинних затримок вийшов № 2 журналу «Вища школа».

Одна з тем випуску – робота нашого університету, зокрема «Мистецтво аюрведи, як складова системи освіти в НУХТ».

У березні 2020 року, тоді ще ректор університету, професор Анатолій Українець написав цю статтю для журналу. У ній він розкрив особливості системи аюрведи та її застосування у сучасному світі. Автор зазначив, що практики аюрведи набувають популярності і в Україні, проте впровадження аюрведичної системи оздоровлення поки що стримує відсутність кваліфікованих фахівців, як із автентичної аюрведичної системи оздоровлення, так і з аюрведичного харчування. Ця проблема успішно вирішується нашим університетом, де вперше в Європі була запроваджена й успішно функціонує нова магістерська програма «Технології аюрведичних харчових продуктів». Нині уже четверте покоління магістрантів і перші аспіранти вивчають особливості аюрведичної системи оздоровлення та створюють аюрведичні харчові продукти.

На жаль, Анатолій Іванович не дожив до виходу номеру. Раптово смерть обірвала його життя на піку творчої наукової діяльності. Нехай же остання його публікація стане своєрідним пам’ятником його талантові керівника, новатора, науковця.

Published on: 10-07-2020
Read also:
Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя?

Про це викладачам і здобувачам освіти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки розповіла начальниця відділу розробки групи компаній FOZZY GROUP Ірина Недавня в Smart-лекції «Французька система маркування Nutri-Score – свідомий вибір продуктів». Nutri-Score – це система кольорового маркування, яка допомагає клієнтам порівнювати поживні властивост...

READ YOURSELF

Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя? 15 january 2024

Магістри – випуск 2023!

Вони чекали цього дня п'ять років. Точніше, вони ЙШЛИ до цього дня п’ять з половиною років, кожної хвилини наближаючи його своєю працею. Попри пандемію, локдауни, війну і обстріли. Вони пройшли крізь усе це заради дня, коли кожен із них матиме право називатись магістром. 22 березня 2023 року у актовій залі університету відбувся урочистий захід з н...

READ YOURSELF

Магістри – випуск 2023! 27 march 2023

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв випустив новий підручник

Вийшов друком підручник «Інноваційне обладнання мʼясопереробних підприємств», співавторами якого є співробітники кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого. У підручнику наведено сучасні форми організації технічних комплексів із виробництва продукції м'ясо...

READ YOURSELF

Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв випустив новий підручник 25 october 2021