Н У Х Т

Захист курсового проєкту – відповідальний етап становлення біотехнолога

07 грудня 2020

Захист курсового проєкту – відповідальний етап становлення біотехнолога

Нарешті, довгоочікуваний захист курсових проєктів із дисципліни «Основи проектування біотехнологічних виробництв» відбувся!

Протягом двох днів п’ять комісій у складі професорсько-викладацького складу кафедри біотехнології і мікробіології працювали у режимі онлайн, оцінюючи результати роботи здобувачів за останні три місяці.

Упродовж нелегкого, але надзвичайно творчого та цікавого періоду проєктування, здобувачам необхідно було розробити проєкти ділянок доферментаційних робіт і виробничої ферментації різних біотехнологічних виробництв: мікробного синтезу ферментів, антибіотиків, поверхнево-активних речовин, органічних кислот, полісахаридів, амінокислот, глутатіону, підсолоджувачів, а також біомаси як основи пробіотиків та інших бактеріальних препаратів. Здобувачі, працюючи над курсовими, зробили техніко-економічні розрахунки, щоб показати доцільність біосинтезу необхідної кількості цільового продукту. Крім техніко-економічного обґрунтування, необхідно було підібрати етапи доферментаційних процесів і виробничого біосинтезу та оснастити їх обладнанням. Обов’язковими елементами були обґрунтування необхідності аерації, залежно від характеристики продуцента, пояснення етапів підготовки та стерилізації компонентів поживного середовища, враховуючи їх фізико-хімічні характеристики, вибір піногасника для виробничого біосинтезу, підбір необхідного обладнання для реалізації запропонованого процесу, враховуючи при цьому його габаритні розміри та продуктивність.

Отже, виконання курсового проєкту є суттєвим випробовуванням обізнаності здобувача з фундаментальних, загально-інженерних і спеціальних дисциплін та уміння інтегрувати отримані знання у вигляді нормативно-технічної документації.

Нинішні реалії, звісно, внесли свої корективи і до процесу підготовки та захисту проєктів, які відбувалися у режимі онлайн. Проте, використовуючи «хмарні технології», усі члени комісій мали змогу ознайомитися з проєктами здобувачів заздалегідь і сформулювати свої питання напередодні захисту.

Здобувачі відповідально підійшли до своєї роботи, представивши свої курсові проєкти у вигляді доповіді та презентації, до якої були включені основні моменти курсового проєкту. Після онлайн-доповіді здобувачі мали змогу відповісти на запитання та отримати певні зауваження щодо проєкту.

Бажаємо здобувачам нових вдалих проєктних рішень і подальших успіхів на шляху до омріяного диплому!

Опублікований: 07-12-2020
Читайте також:
Вся правда про Британію

13 листопада 2018 р. у Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулося велике дійство під назвою «Вся правда про Британію».                                           Творча група студентів під керівництвом викладачів англійської мови відтворила атмосферу життя британців. Була створена фото-зона, що відображала фрагмент англійської вулички. Студенти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вся правда про Британію 14 листопада 2018

Вінницький коледж НУХТ підтримав флешмоб Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

Вінницький коледж НУХТ підтримав флешмоб Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ, присвячений 135-й річниці заснування Національного університету харчових технологій. https://youtu.be/S_OsVGgpJfE

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вінницький коледж НУХТ підтримав флешмоб Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 18 жовтня 2019

На підприємстві Групи «Т.В. Frut» побували студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

Викладачі циклової комісії технології бродильних виробництв Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Лідія Вольська, Олександра Довбуш, Леся Ющак і завідувач механіко-технологічного відділення Мирослава Сагайдак зі студентами груп БВ-3, БВ-4 (спеціальність «Бродильне виробництво і виноробство») та ЕР-4 (спеціальність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На підприємстві Групи «Т.В. Frut» побували студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 23 жовтня 2018

Науковці кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів долучилися до обговорення стану олійно-жирової галузі України

В одинадцяте 30-31 травня провідні виробничники та гравці ринку олійно-жирової галузі зібралися на  Міжнародну конференцію «Олійно-жирова галузь: технології і ринок», яку організовує інформаційне агентство «Експерт Агро». З оглядом розвитку олійно-жирової галузі виступив генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук. Стан і перспектив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів долучилися до обговорення стану олійно-жирової галузі України 01 червня 2018