Н У Х Т

Рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці отримали наші третьокурсники

23 квітня 2021

Рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці отримали наші третьокурсники

Щорічно 28 квітня в Україні з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань безпеки праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві, відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем безпеки та здоров’я на роботі.

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2 та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці в цьому році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі має бути присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам із урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці. Гасло зазначеного заходу – «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

Напередодні відзначення Дня охорони праці, за сприяння кафедри екологічної безпеки та охорони праці відбулася гостьова лекція «Шляхи підвищення результативності функціонування системи управління охороною праці» для студентів третього курсу спеціальності 242 «Туризм». Її прочитала кандидатка хімічних наук, старша наукова співробітниця Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці Тамара Таірова.

 Науковиця розповіла про стан виробничого травматизму в Україні, звернувши основну увагу на причини нещасних випадків на підприємствах. Також були наведені результати аналізу світового досвіду оцінювання професійних ризиків і надані рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці.

На завершення гостя побажала всім міцного здоров’я, а присутні щиро подякували за цікаву та корисну лекцію.

Опублікований: 23-04-2021
Читайте також:
Знайомство з майбутніми роботодавцями

Професійність. Прозорість. Інноваційність. Так охарактеризували компанію «Склоресурс», яка займається переробленням скла для фасадів та інтер’єрів з 2006 року, здобувачі освіти кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. По-перше, вони були вражені сучасним обладнанням і професійністю працівників підприємства. По-друге, масштаба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з майбутніми роботодавцями 04 серпня 2021

Усе про систему YouControl дізналися здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування» від гостьової лекторки

11 листопада 2022 року для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» відбулася бінарна лекція «Перевірка контрагентів (юридичних осіб) за допомогою системи YouControl», яку  прочитали доцентка Людмила Духновська і запрошена лекторка, менеджерка освітнього напрямку компанії  YouControl Тереза Вергелесова. YouControl – аналітична система ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про систему YouControl дізналися здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування» від гостьової лекторки 14 листопада 2022

Із новітніми досягненнями і трендами галузі знайомляться молоді викладачі

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко на запрошення засновниці та директорки проєктів Олени Сініціної відвідала церемонію нагородження VI незалежного професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks та галузевої Премії Food Industry Solutions. Мета Favorite Food&Drinks – виявлення профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із новітніми досягненнями і трендами галузі знайомляться молоді викладачі 28 жовтня 2024

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології

Щоб реалізувати себе у професійній сфері та досягнути бажаного успіху, необхідно сумлінно та наполегливо працювати, вчитися поєднувати дозвілля і працю, навчання та наукову роботу. А, як відомо, результати наукової діяльності необхідно оприлюднювати, адже саме апробація стимулює студента на переосмислення своїх наукових досліджень і більш глибоке ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології 28 січня 2019