Н У Х Т

Рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці отримали наші третьокурсники

23 квітня 2021

Рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці отримали наші третьокурсники

Щорічно 28 квітня в Україні з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань безпеки праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві, відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем безпеки та здоров’я на роботі.

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2 та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці в цьому році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі має бути присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам із урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці. Гасло зазначеного заходу – «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

Напередодні відзначення Дня охорони праці, за сприяння кафедри екологічної безпеки та охорони праці відбулася гостьова лекція «Шляхи підвищення результативності функціонування системи управління охороною праці» для студентів третього курсу спеціальності 242 «Туризм». Її прочитала кандидатка хімічних наук, старша наукова співробітниця Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці Тамара Таірова.

 Науковиця розповіла про стан виробничого травматизму в Україні, звернувши основну увагу на причини нещасних випадків на підприємствах. Також були наведені результати аналізу світового досвіду оцінювання професійних ризиків і надані рекомендації щодо побудови сучасних систем управління охороною праці.

На завершення гостя побажала всім міцного здоров’я, а присутні щиро подякували за цікаву та корисну лекцію.

Опублікований: 23-04-2021
Читайте також:
Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали…

Наближаються найулюбленіші з дитинства свята – Різдво Христове та Новий рік. І навіть у ці нелегкі для нашої України й усіх українців часи ми очікуємо на них з вірою у дива й сподіваннями на виконання найзаповітніших мрій і бажань. У чарівну атмосферу зимових свят занурили колектив університету наша творча молодь і фахівці Студентського центру пат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали… 18 грудня 2023

Освітні й наукові новації інших країн вивчають наші викладачі

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін узяв участь в українській панелі «Освіта та наука у глобальному конкурентному лідерстві Китаю» в рамках VII Міжнародного азіатського конгресу, яка відбулася 22 жовтня 2020 року. Серед офіційних співорганізаторів конгресу – Центр українсько-європейського наукового співробітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітні й наукові новації інших країн вивчають наші викладачі 26 жовтня 2020

Студенти ІТ-спеціальностей мають шанс вибороти головний приз міжнародного ІТ-чемпіонату

Конкурс «Золотий байт» орієнтований на молоде, прогресивне покоління, яке прагне проявити і реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій. Тема конкурсних робіт Чемпіонату «Золотий байт-2018» – «Create the new world» («Створи новий світ»). Цьогорічні номінації: Startup Сhallenge – конкурс програмних проектів, командн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти ІТ-спеціальностей мають шанс вибороти головний приз міжнародного ІТ-чемпіонату 16 січня 2018

Успішна підсумкова атестація здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання

16 лютого на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася підсумкова атестація здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної та заочної скороченої форм навчання у формі атестаційного екзамену. Привітали студентів і побажали їм успішно продемонструвати здобуті теоретичні знання та практичні навички...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна підсумкова атестація здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання 18 лютого 2021