Н У Х Т

Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти

20 червня 2022

Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти

Навіть у такі важкі часи наші викладачі не нехтують можливістю бути постійно в тонусі навчання та в тренді останніх нововведень. Адже бути викладачем – це постійний рух, розвиток і прагнення до нових знань.

 Дуже важливим завданням у роботі викладача є навчання студентів писати без плагіату. Тому, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, Наталія Грегірчак, Вікторія Красінько, Оксана Скроцька, Світлана Тетеріна, Світлана Старовойтова, Юрій Резніченко, Тетяна Сулейко, Валерія Потапенко та Віктор Удимович відвідали триденний тренінг «Академічна доброчесність як рушійна сила підвищення якості вищої освіти: кейси акредитаційної експертизи». Незважаючи на велику кількість зареєстрованих людей, всі бажаючі мали змогу долучитися до тренінгу, оскільки трансляція відбувалась не тільки на платформі ZOOM, а і одночасно на сторінці у Facebook.

У перший день заходу учасники ознайомились із темою «Аналіз нормативної бази ЗВО в частині забезпечення академічної доброчесності». Наступного дня було привідкрито завісу суперечливої теми «Критерії оцінювання системи забезпечення академічної доброчесності під час акредитаційної експертизи». І на завершення – в третій день проведення тренінгу – була опрацьована надзвичайно актуальна тема «Академічна доброчесність у звітах самооцінювання та звітах експертної групи – кейси».

Спікерами тренінга були: член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, керівник групи сприяння академічній доброчесності Сумського державного університету, міжнародний інженер-педагог Артем Артюхов і керівник лабораторії дослідження академічної доброчесності Сумського державного університету Юрій Волк.

У ході тренінгу кожен учасник зміг усвідомити, наскільки важливо знати нормативну базу, яка різниця між поняттями «плагіат» та «оригінальність», як отримати гарний результат звіту самооцінювання, як відстоювати свої права в питаннях академічної доброчесності. А також ще раз переконатись, що найбільша загроза у воєнний час для навчального процесу полягає у послабленні вимог до виконання різних завдань/робіт студентами. Крім того, завжди цікаво та пізнавально знайомитися з досвідом інших країн, зокрема і в питаннях академічної доброчесності. Адже навчатись чесно сьогодні є модним у всьому світі.

Наші викладачі щиро вдячні пану Артему та пану Юрію за цікавий, актуальний тренінг, що дав можливість бути ще більш обізнаними в сфері академічної доброчесності. Вони дуже раді були долучитися до такого чудового заходу.

Опублікований: 20-06-2022
Читайте також:
Carlsberg Ukraine долучилася до відновлення пошкоджених будівель університету

PJSC Carlsberg Ukraine долучилася до відновлення гуртожитків і навчального корпусу фізичного виховання нашого університету, які зазнали руйнувань унаслідок нічної атаки дронів-камікадзе 30 травня. Carlsberg Ukraine – давній друг і партнер університету. Фахівці компанії читають гостьові лекції здобувачам спеціальності 181 «Харчові технології», бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Carlsberg Ukraine долучилася до відновлення пошкоджених будівель університету 20 липня 2023

Кращі з кращих

Зустріч адміністрації факультету та гаранта освітньої програми зі студентами – подія для факультету біотехнології та екологічного контролю типова і регулярна. Власне, зазвичай, вона полягає у тому, що представники деканату та гарант розповідають про організаційні моменти навчального процесу, а студенти висловлюють свої побажання і пропозиції. Але ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі з кращих 26 січня 2023

Про біозахист продуктів харчування дізналися магістранти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів на занятті у компанії «Ch. Hansen Україна»

У рамках кафедрального плану проведення гостьових лекцій для магістрантів першого курсу освітньої програми «Технологія зберігання консервування і переробки м'яса» у конференц-залі компанії «Ch. Hansen Україна» відбулося семінарське заняття з дисципліни «Менеджмент якості та безпеки м’ясної галузі», організоване професоркою кафедри технології м’яса ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про біозахист продуктів харчування дізналися магістранти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів на занятті у компанії «Ch. Hansen Україна» 01 червня 2021

Онлайн-квартирник від компанії «Кернел» для студентів-енергетиків

29 квітня компанія «Кернел» провела вебінар «Як працює сучасна енергосистема активів найбільшої української агрокомпанії» для студентів-енергетиків. У рамках онлайн-квартирника «Кернел» керівник департаменту зберігання Микола Солнцев, HR бізнес-партнер виробничих активів Руслана Богданова і головний фахівець КВПтаА Віктор Сербул розповідали про те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-квартирник від компанії «Кернел» для студентів-енергетиків 30 квітня 2020