Н У Х Т

Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти

20 червня 2022

Академічна доброчесність – невід’ємна умова належної якості освіти

Навіть у такі важкі часи наші викладачі не нехтують можливістю бути постійно в тонусі навчання та в тренді останніх нововведень. Адже бути викладачем – це постійний рух, розвиток і прагнення до нових знань.

 Дуже важливим завданням у роботі викладача є навчання студентів писати без плагіату. Тому, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, Наталія Грегірчак, Вікторія Красінько, Оксана Скроцька, Світлана Тетеріна, Світлана Старовойтова, Юрій Резніченко, Тетяна Сулейко, Валерія Потапенко та Віктор Удимович відвідали триденний тренінг «Академічна доброчесність як рушійна сила підвищення якості вищої освіти: кейси акредитаційної експертизи». Незважаючи на велику кількість зареєстрованих людей, всі бажаючі мали змогу долучитися до тренінгу, оскільки трансляція відбувалась не тільки на платформі ZOOM, а і одночасно на сторінці у Facebook.

У перший день заходу учасники ознайомились із темою «Аналіз нормативної бази ЗВО в частині забезпечення академічної доброчесності». Наступного дня було привідкрито завісу суперечливої теми «Критерії оцінювання системи забезпечення академічної доброчесності під час акредитаційної експертизи». І на завершення – в третій день проведення тренінгу – була опрацьована надзвичайно актуальна тема «Академічна доброчесність у звітах самооцінювання та звітах експертної групи – кейси».

Спікерами тренінга були: член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, керівник групи сприяння академічній доброчесності Сумського державного університету, міжнародний інженер-педагог Артем Артюхов і керівник лабораторії дослідження академічної доброчесності Сумського державного університету Юрій Волк.

У ході тренінгу кожен учасник зміг усвідомити, наскільки важливо знати нормативну базу, яка різниця між поняттями «плагіат» та «оригінальність», як отримати гарний результат звіту самооцінювання, як відстоювати свої права в питаннях академічної доброчесності. А також ще раз переконатись, що найбільша загроза у воєнний час для навчального процесу полягає у послабленні вимог до виконання різних завдань/робіт студентами. Крім того, завжди цікаво та пізнавально знайомитися з досвідом інших країн, зокрема і в питаннях академічної доброчесності. Адже навчатись чесно сьогодні є модним у всьому світі.

Наші викладачі щиро вдячні пану Артему та пану Юрію за цікавий, актуальний тренінг, що дав можливість бути ще більш обізнаними в сфері академічної доброчесності. Вони дуже раді були долучитися до такого чудового заходу.

Опублікований: 20-06-2022
Читайте також:
Свою лепту в подолання глобальної проблеми вносить ще один студент кафедри біотехнології і мікробіології

4-5 лютого в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького за підтримки благодійного фонду «Єдність проти раку» відбулася Науково-практична конференція молодих вчених «Фундаментальна медицина: інтегральні підходи до терапії хворих з онкопатологією», присвячена Всесвітньому дню боротьби проти раку. У конференц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою лепту в подолання глобальної проблеми вносить ще один студент кафедри біотехнології і мікробіології 08 лютого 2019

Майстер-клас з приготування кави та капінг на кафедрі готельно-ресторанної справи

На запрошення голови культурно-мистецького сектору студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка і студентки 4 курсу кафедри готельно-ресторанної справи Діани Милки до університету завітав топ-бариста. Олександр Климчук – півфіналіст престижного чемпіонату «Ukrainian Nationals Cup Tasters’25», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з приготування кави та капінг на кафедрі готельно-ресторанної справи 01 листопада 2024

Викладачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представила результати досліджень на наукових заходах у Польщі

Нещодавно доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Бобель взяла участь у двох конференціях в Жешувському університеті (Польща) – міжнародній «Human-Nutrition-Environment» («Середовище харчування людини»)та національній «Jakość Życia w Bio-, Tech- i Ekosystemach» («Якість життя в біо-, техно- та екосистемах»). Конфере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представила результати досліджень на наукових заходах у Польщі 22 листопада 2023

Харчову культуру українського Причорномор’я презентувала на конференції у Польщі доцент кафедри гуманітарних дисциплін

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Ольга Коцюбанська брала участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Pontica et Caucasica II. Міждисциплінарні дослідження старожитностей Чорного моря», що відбулася 14-17 травня на базі історичного факультету Варшавського університету. Доповідь нашого викладача була присвячена харчовій культурі українськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчову культуру українського Причорномор’я презентувала на конференції у Польщі доцент кафедри гуманітарних дисциплін 21 травня 2019