Н У Х Т

Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2018 року!

12 червня 2018

Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2018 року!

День захисту дипломних робіт! Цього дня чекають всі, а особливо студенти кафедри біотехнології і мікробіології. Адже похизуватись своїми знаннями, здобутими за 4 роки навчання, та ще й перед цілою аудиторією уважних слухачів ой як не легко… Сьогодні найсміливіші студенти 4 курсу можуть зітхнути з полегшенням. Так, вони це зробили! Чи то сонячна погода, чи, можливо, очікування ще одного «допиту» студентів посприяли гарному настрою членів комісії, але атмосфера під час захисту дипломів була приємною та, навіть, із ноткою гумору.

Впродовж дня були прослухані доповіді бакалаврських робіт 15 студентів. Завдяки Наталії Петренко, Каріні Кондрашевській, Ігорю Ключці присутні змогли дізнатися нові цікаві факти про поверхневі-активні речовини і їх роль у різних біотехнологічних процесах, а також те, що оцінка 100 балів за диплом бакалавра є цілком досяжною! Софія Дуб’янська, Анна Бондаренко, Олександра Югас та Ірина Мельник представили роботи, що стосувались особливостей біотехнології протикашлюкової вакцини, арахідонової кислоти і навіть екологічно чистого бутанолу. Родзинкою захисту першої половини дня стала дипломна робота Марії Боровиченко, яка спроектувала ділянку виробництва антибіотику фумагеліну для лікування бджіл від розладів кишківника.

Друга частина захисту дипломних робіт почалася з того, що студентка Ірина Татарчук представила проект по очищенню забруднених ґрунтів і водоймищ України з використанням біопрепарату для деградації нафти. Далі Юля Волошенюк та Оксана Боднар продемонстрували глибокі знання з імунології, вірусології та генетики, представивши на розгляд комісії роботи по імунокоректорах, а Оксана також показала можливість спільного використання наночасток церію та інтерферону у противірусній практиці. Вікторія Гафенко презентувала проект біосинтезу антибіотику даптоміцину, а Дар’я Кладовщикова – бактеріоциновмісного препарату. Ірина Курченко ознайомила присутніх із особливостями біосинтезу преднізолону з гідрокортизону, а Олександр Зінченко представив проект отримання лонголітину для застосування у виробництві тромболітичних препаратів.

Результати захисту дипломних проектів/робіт перевершили всі сподівання! Тож, всім тим, хто захищатиметься у наступні дні, бажаємо успіхів!

Опублікований: 12-06-2018
Читайте також:
Бабин Яр – трагедія всієї України…

Бабин Яр – місце пам’яті, що стало відомим на весь світ символом нацистських злочинів проти цивільного населення під час Другої світової війни, символом Голокосту. 29-30 вересня 1941 року нацисти вбили тут майже 34 тисячі киян лише через те, що вони – євреї. Це було одним із найбільших масових убивств цивільних, вчинене нацистами під час Другої сві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бабин Яр – трагедія всієї України… 01 жовтня 2021

З міжнародним досвідом запуску і реалізації наукових проєктів знайомилися наші викладачі

15 лютого 2022 року науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі та семінарі UNICA – Eutopia Train «Як залучити громадян до свого дослідження», організованих Вільним Університетом Брюсселя (Vrije Universiteit Brussel) та Університетом Любляни (University of Ljubljana). Під час вебінару міжнародні експерти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З міжнародним досвідом запуску і реалізації наукових проєктів знайомилися наші викладачі 16 лютого 2022

Наш викладач – акредитований експерт

Із метою підтвердження професійної діяльності та підвищення власної компетенції старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції Інституту післядипломної освіти НУХТ Ярослав Кічула пройшов акредитацію в Міжнародній службі акредитації (IAS). За рішенням органу акредитації наш викладач внесений до переліку аудиторів у категорії «Н»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш викладач – акредитований експерт 18 липня 2022

Нові форми профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

Асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Дулька провела профорієнтаційну роботу в Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Бродильне виробництво та виноробство» разом із викладачкою долучилися до лекторію «Натуральні, органічні та біодинамічні вина, ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові форми профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи 25 лютого 2021