Н У Х Т

Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2018 року!

12 червня 2018

Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2018 року!

День захисту дипломних робіт! Цього дня чекають всі, а особливо студенти кафедри біотехнології і мікробіології. Адже похизуватись своїми знаннями, здобутими за 4 роки навчання, та ще й перед цілою аудиторією уважних слухачів ой як не легко… Сьогодні найсміливіші студенти 4 курсу можуть зітхнути з полегшенням. Так, вони це зробили! Чи то сонячна погода, чи, можливо, очікування ще одного «допиту» студентів посприяли гарному настрою членів комісії, але атмосфера під час захисту дипломів була приємною та, навіть, із ноткою гумору.

Впродовж дня були прослухані доповіді бакалаврських робіт 15 студентів. Завдяки Наталії Петренко, Каріні Кондрашевській, Ігорю Ключці присутні змогли дізнатися нові цікаві факти про поверхневі-активні речовини і їх роль у різних біотехнологічних процесах, а також те, що оцінка 100 балів за диплом бакалавра є цілком досяжною! Софія Дуб’янська, Анна Бондаренко, Олександра Югас та Ірина Мельник представили роботи, що стосувались особливостей біотехнології протикашлюкової вакцини, арахідонової кислоти і навіть екологічно чистого бутанолу. Родзинкою захисту першої половини дня стала дипломна робота Марії Боровиченко, яка спроектувала ділянку виробництва антибіотику фумагеліну для лікування бджіл від розладів кишківника.

Друга частина захисту дипломних робіт почалася з того, що студентка Ірина Татарчук представила проект по очищенню забруднених ґрунтів і водоймищ України з використанням біопрепарату для деградації нафти. Далі Юля Волошенюк та Оксана Боднар продемонстрували глибокі знання з імунології, вірусології та генетики, представивши на розгляд комісії роботи по імунокоректорах, а Оксана також показала можливість спільного використання наночасток церію та інтерферону у противірусній практиці. Вікторія Гафенко презентувала проект біосинтезу антибіотику даптоміцину, а Дар’я Кладовщикова – бактеріоциновмісного препарату. Ірина Курченко ознайомила присутніх із особливостями біосинтезу преднізолону з гідрокортизону, а Олександр Зінченко представив проект отримання лонголітину для застосування у виробництві тромболітичних препаратів.

Результати захисту дипломних проектів/робіт перевершили всі сподівання! Тож, всім тим, хто захищатиметься у наступні дні, бажаємо успіхів!

Опублікований: 12-06-2018
Читайте також:
Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

4 березня на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.058.05 відбувся захист дисертації «Динаміка танення льоду в елементах акумуляторів енергії, систем охолодження та кондиціювання повітря» асистента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Романа Грищенка на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.14.06 – т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук 05 березня 2021

Практичні кейси з аудиту системи управління безпечністю харчових продуктів здобувачам-експертам від фахівця-практика міжнародної компанії

Кафедра експертизи харчових продуктів продовжує активно залучати зовнішніх стейкхолдерів до проведення аудиторних занять для здобувачів вищої освіти. 4 березня 2024 р. за ініціативи гарантки бакалаврської освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», доцентки кафедри і лекторки навчальної дисципліни Світлани Усатюк ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси з аудиту системи управління безпечністю харчових продуктів здобувачам-експертам від фахівця-практика міжнародної компанії 04 березня 2024

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка

Викладачі та співробітники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції провели виїзний науковий семінар «Нова фітосировина малопоширених пряноароматичних і харчових рослин для використання в інноваційних напоях і стравах» на території Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка Національної академії наук України. Заступник директор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом імені М.М. Гришка 10 червня 2024

Завершилися  захисти кваліфікаційних робіт здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися  захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційні комісії очолював завідувач кафедри, професор Володимир Ковбаса...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 червня 2020