Н У Х Т

2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху в університеті

16 листопада 2018

2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху в університеті

Організація Об'єднаних Націй оголосила 2011-2020 роки Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху. Передові країни Європи поставили перед собою амбіційне завдання – знизити кількість жертв на автошляхах до нуля. Для цього втілюються у життя комплексні програми практичних заходів, в основі яких національні стратегії боротьби за безпеку на дорогах, організація міжгалузевих, міжвідомчих державних органів, які координують роботу з безпеки дорожнього руху.

Глобальний план ООН на Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху рекомендує зосередити зусилля на таких п'яти складових: управлінні безпекою дорожнього руху;

безпечності дороги і мобільності; безпечності транспортних засобів; безпечній поведінці користувачів доріг; наданні медичної допомоги постраждалим у ДТП (служба порятунку на дорогах).

У рамках проведення 2-й етапу Тижня безпеки дорожнього руху в університеті відбулося інформативно-інструктивне заняття з питань безпеки на дорозі. Спікером заходу виступила доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Володченкова.

Сумна статистика стану безпеки показує, що Україна за рівнем смертності від дорожньо-транспортних пригод посідає п`яте місце в Європі. За офіційною статистикою, торік в аваріях загинули 4 709, травмовані – 38 917 осіб. Кожний третій загиблий – молода людина віком до 29 років.

Основними причинами ДТП є перевищення швидкості, водіння в нетверезому стані, неуважність у результаті використання мобільних пристроїв і невикористання ременів безпеки, шоломів і дитячих утримуючих пристроїв. 

Як забезпечити свою безпеку, як пішохода та як пасажира транспортного засобу; що необхідно робити у випадку аварії у якій постраждали люди; як безпечно перевозити немовлят та дітей; що відбувається під час аварії з пасажиром, який не використовував пасок безпеки, та багато іншого цікавого дізналися студенти І курсу. 

Опублікований: 16-11-2018
Читайте також:
Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів

6 листопада здобувачі освіти та викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів заглибились у тематику лекції «Технології м’ясних продуктів функціонального призначення», яку презентувала доцентка кафедри Наталія Стеценко. Логічно та послідовно інформація про біохімічний склад основної сировини доповнювалася відомостями про нутрієнти, які доцільн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів 07 листопада 2024

Практичні навички – запорука успіху технолога

Весняний семестр для студентів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій на кафедрі технології оздоровчих продуктів розпочався з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Під час проведення лабораторної роботи викладачі кафедри, асистент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички – запорука успіху технолога 26 лютого 2019

Наслідки воєнного стану в Україні для сфери гостинності оцінювали викладачі й здобувачі освіти

31 березня викладачі й здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка НУХТ на запрошення Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету взяли участь у кр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наслідки воєнного стану в Україні для сфери гостинності оцінювали викладачі й здобувачі освіти 03 квітня 2023

Викладачі продовжують знайомство з крафтовими виробництвами Київщини

29 липня доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, гарантка міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксана Топчій відвідала медоварню «Медовий Спас», ТМ «Сікера» у Броварах. Поїздка на унікальне підприємство, де виробляються плодово-ягідні вина з додаванням меду, дала можли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі продовжують знайомство з крафтовими виробництвами Київщини 02 серпня 2023