Н У Х Т

Інновації у харчових технологіях: підсумки секції «Технологія ресторанної продукції»

14 квітня 2025

Інновації у харчових технологіях: підсумки секції «Технологія ресторанної продукції»

У межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції працювала секція «Технологія ресторанної продукції». Її роботу очолила завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч, а функції секретаря секції взяв на себе професор Олег Кузьмін.

Понад 50 осіб долучилися до роботи секції, і серед них здобувачі-бакалаври освітньої програми «Технології харчування» та магістранти освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Серед учасників були представники 16 партнерських організацій і зовнішні стейкхолдери освітніх програм, науковці Волинського фахового коледжу НУХТ; Національного університету біоресурсів і природокористування України; Університету митної справи та фінансів; Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України; Національної академії аграрних наук України; Інституту садівництва НААН; Луцького національного технічного університету; Криворізького національного університету; Асоціації виробників фітосировини України; ТОВ «Шльосем Україна»; ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро»; ТОВ «АККО Інтернешнл»; Навчального центру PROFI CLUB; ГО «Ресторанна гільдія»; КП «Київський міський бізнес-центр» Київської міської державної адміністрації; Лозаннського політехнічного університету (EPFL, Швейцарія).

За результатами роботи секції підготовлено матеріали 62 тез і 23 постери на актуальні теми, які були високо оцінені присутніми науковцями.

Зокрема три наукові доповіді магістрантів освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» відзначені призовими місцями:

1 місцеАнатолій Кравченко (група АЮ-1-2М) з темою «Обґрунтування вибору кумквату, моркви та батату для виробництва аюрведичних джемів, спрямованих на балансування Вата-доші», наукова керівниця – професорка Наталія Фролова та Тетяна Потієнко (група АЮ-1-2М) з темою «Перспективи використання бузини (Sambucus Nigra) у технологіях холодних безалкогольних напоїв», наукова керівниця – доцента Наталія Ющенко

2 місцеСвітлана Вознюк (група ТР-1-1М) з темою «Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів», наукова керівниця – професорка Олександра Нєміріч

За голосуванням у соцмережах визначили кращих авторів постерної частини:

1 місце – Тетяна Потієнко (група АЮ-1-2М);
2 місце – Анна Максимюк (група ТР-1-1М);
3 місце – Дар’я Шапіренко (група АЮ-1-2М).

Крім того, у межах конференції на кафедрі також працювала секція «Технології харчування та оздоровчих продуктів» підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології».

На цій секції конкурсна комісія розглянула роботи: «Адаптація технології стародавніх українських кондитерських виробів для закладів ресторанного господарства» Поліни Ляхович (НУХТ); «Перспективність використання побічних продуктів сокового виробництва у технології змішаних напоїв» Анастасії Білобородько (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка); «Інноваційна технологія заварних тістечок для закладів ресторанного господарства» Владислава Ключникова (НУХТ) та «Розробка рецептур та поліпшення споживчих властивостей ексклюзивних десертів» Софії Лукомської (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Участь здобувачів освіти у конференції сприяла розвитку їх наукового потенціалу, поглибленню знань у сфері сучасних технологій ресторанного господарства, обміну досвідом між учасниками з різних регіонів України та закордонними партнерами, а також виявленню кращих студентських робіт для подальшої підтримки та впровадження інновацій у практику.

Опублікований: 14-04-2025
Читайте також:
Новаційні форми і методи активного навчання застосовують викладачі навчально-наукового комплексу університету

8 лютого викладач Майя Підгірна провела відкритий урок «Сполуки неметалічних елементів з гідрогеном і оксигеном» у 611 групі. Метою даного заняття було не лише вивчення властивостей і способів одержання даних сполук, але й демонстрація екологічних проблем, викликаних забрудненням навколишнього середовища. Викладач велику увагу приділяє розвитку у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новаційні форми і методи активного навчання застосовують викладачі навчально-наукового комплексу університету 09 лютого 2018

Професія на дотик: здобувачі-експерти побували на IFFIP-2025

У межах дисциплін «Безпека харчової продукції» (лекторка – доцентка Анастасія Чорна) та «Основи проєктування харчових виробництв» (лекторка – доцентка Оксана Петруша) здобувачі груп ХЕ-2-7, ХЕ-3-10 та ХЕ-3-11 відвідали виставку IFFIP-2025 (International Forum of Food Industry and Packaging), яка традиційно проходить у Києві та об’єднує виробників, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професія на дотик: здобувачі-експерти побували на IFFIP-2025 28 квітня 2025

Необхідні компетенції

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко та Наталя Дужик взяли участь у науково-методичному семінарі для вчителів англійської мови «How to create a motivating learning environment. The art of developing the speaking skills». Захід був організований видавництвом MM Publications і компанією «Лінгвіст» та пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Необхідні компетенції 17 січня 2018

Постійне вдосконалення – кредо викладачів кафедри експертизи харчових продуктів

Сучасний освітній процес вимагає постійного моніторингу і вдосконалення відповідно до вимог бізнес-середовища, яке динамічно змінюється. Для успішної підготовки здобувачів, які будуть конкурентоспроможними на ринку праці, важливим є організація високого рівня навчання з урахуванням сучасних вимог, які висуваються до спеціалістів в сфері безпечності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійне вдосконалення – кредо викладачів кафедри експертизи харчових продуктів 31 січня 2022