Н У Х Т

Інновації у харчових технологіях: підсумки секції «Технологія ресторанної продукції»

14 квітня 2025

Інновації у харчових технологіях: підсумки секції «Технологія ресторанної продукції»

У межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції працювала секція «Технологія ресторанної продукції». Її роботу очолила завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч, а функції секретаря секції взяв на себе професор Олег Кузьмін.

Понад 50 осіб долучилися до роботи секції, і серед них здобувачі-бакалаври освітньої програми «Технології харчування» та магістранти освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Серед учасників були представники 16 партнерських організацій і зовнішні стейкхолдери освітніх програм, науковці Волинського фахового коледжу НУХТ; Національного університету біоресурсів і природокористування України; Університету митної справи та фінансів; Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України; Національної академії аграрних наук України; Інституту садівництва НААН; Луцького національного технічного університету; Криворізького національного університету; Асоціації виробників фітосировини України; ТОВ «Шльосем Україна»; ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро»; ТОВ «АККО Інтернешнл»; Навчального центру PROFI CLUB; ГО «Ресторанна гільдія»; КП «Київський міський бізнес-центр» Київської міської державної адміністрації; Лозаннського політехнічного університету (EPFL, Швейцарія).

За результатами роботи секції підготовлено матеріали 62 тез і 23 постери на актуальні теми, які були високо оцінені присутніми науковцями.

Зокрема три наукові доповіді магістрантів освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» відзначені призовими місцями:

1 місцеАнатолій Кравченко (група АЮ-1-2М) з темою «Обґрунтування вибору кумквату, моркви та батату для виробництва аюрведичних джемів, спрямованих на балансування Вата-доші», наукова керівниця – професорка Наталія Фролова та Тетяна Потієнко (група АЮ-1-2М) з темою «Перспективи використання бузини (Sambucus Nigra) у технологіях холодних безалкогольних напоїв», наукова керівниця – доцента Наталія Ющенко

2 місцеСвітлана Вознюк (група ТР-1-1М) з темою «Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів», наукова керівниця – професорка Олександра Нєміріч

За голосуванням у соцмережах визначили кращих авторів постерної частини:

1 місце – Тетяна Потієнко (група АЮ-1-2М);
2 місце – Анна Максимюк (група ТР-1-1М);
3 місце – Дар’я Шапіренко (група АЮ-1-2М).

Крім того, у межах конференції на кафедрі також працювала секція «Технології харчування та оздоровчих продуктів» підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології».

На цій секції конкурсна комісія розглянула роботи: «Адаптація технології стародавніх українських кондитерських виробів для закладів ресторанного господарства» Поліни Ляхович (НУХТ); «Перспективність використання побічних продуктів сокового виробництва у технології змішаних напоїв» Анастасії Білобородько (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка); «Інноваційна технологія заварних тістечок для закладів ресторанного господарства» Владислава Ключникова (НУХТ) та «Розробка рецептур та поліпшення споживчих властивостей ексклюзивних десертів» Софії Лукомської (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Участь здобувачів освіти у конференції сприяла розвитку їх наукового потенціалу, поглибленню знань у сфері сучасних технологій ресторанного господарства, обміну досвідом між учасниками з різних регіонів України та закордонними партнерами, а також виявленню кращих студентських робіт для подальшої підтримки та впровадження інновацій у практику.

Опублікований: 14-04-2025
Читайте також:
Інноваційні технології сприяють навчанню

У рамках проведення планових гостьових лекцій з базових і вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, за ініціативи професорки кафедри Ірини Шевченка та завідувача кафедри, професора Василя Пасічного 12 березня 2024 року був організований, за участю викладачів кафедри, лекційно-лабораторний прак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології сприяють навчанню 13 березня 2024

Виїзні практичні заняття з фахових дисциплін кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Третьокурсники спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» разом із доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Оленою Павлюченко у рамках виїзних практичних занять з дисципліни «Організація ресторанного господарства» відвідали ресторан-бар «CORNER BAR». Заклад знаходиться непод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні практичні заняття з фахових дисциплін кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 жовтня 2023

Вчена рада університету проаналізувала підсумки сесії й опитування здобувачів та спланувала свою подальшу роботу

26 вересня відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з урочистого – ректор Олександр Шевченко вручив атестат професора директорові Навчально-наукового інституту економіки і управління Олегу Шеремету і атестат доцента викладачці кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганні Бойко. Вчена рада оплесками привітала колег із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету проаналізувала підсумки сесії й опитування здобувачів та спланувала свою подальшу роботу 26 вересня 2024

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр»

Сьогодні на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання. Усі доповідачі чітко і лаконічно представили результати своєї експериментальної роботи, впевнено і аргументовано відповідали на запитання. Студенти проявили кмітливість, ерудицію та обізнаність, відповідаючи н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр» 21 червня 2018