Н У Х Т

Інновації у харчових технологіях: підсумки секції «Технологія ресторанної продукції»

14 квітня 2025

Інновації у харчових технологіях: підсумки секції «Технологія ресторанної продукції»

У межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції працювала секція «Технологія ресторанної продукції». Її роботу очолила завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч, а функції секретаря секції взяв на себе професор Олег Кузьмін.

Понад 50 осіб долучилися до роботи секції, і серед них здобувачі-бакалаври освітньої програми «Технології харчування» та магістранти освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Серед учасників були представники 16 партнерських організацій і зовнішні стейкхолдери освітніх програм, науковці Волинського фахового коледжу НУХТ; Національного університету біоресурсів і природокористування України; Університету митної справи та фінансів; Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України; Національної академії аграрних наук України; Інституту садівництва НААН; Луцького національного технічного університету; Криворізького національного університету; Асоціації виробників фітосировини України; ТОВ «Шльосем Україна»; ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро»; ТОВ «АККО Інтернешнл»; Навчального центру PROFI CLUB; ГО «Ресторанна гільдія»; КП «Київський міський бізнес-центр» Київської міської державної адміністрації; Лозаннського політехнічного університету (EPFL, Швейцарія).

За результатами роботи секції підготовлено матеріали 62 тез і 23 постери на актуальні теми, які були високо оцінені присутніми науковцями.

Зокрема три наукові доповіді магістрантів освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» відзначені призовими місцями:

1 місцеАнатолій Кравченко (група АЮ-1-2М) з темою «Обґрунтування вибору кумквату, моркви та батату для виробництва аюрведичних джемів, спрямованих на балансування Вата-доші», наукова керівниця – професорка Наталія Фролова та Тетяна Потієнко (група АЮ-1-2М) з темою «Перспективи використання бузини (Sambucus Nigra) у технологіях холодних безалкогольних напоїв», наукова керівниця – доцента Наталія Ющенко

2 місцеСвітлана Вознюк (група ТР-1-1М) з темою «Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів», наукова керівниця – професорка Олександра Нєміріч

За голосуванням у соцмережах визначили кращих авторів постерної частини:

1 місце – Тетяна Потієнко (група АЮ-1-2М);
2 місце – Анна Максимюк (група ТР-1-1М);
3 місце – Дар’я Шапіренко (група АЮ-1-2М).

Крім того, у межах конференції на кафедрі також працювала секція «Технології харчування та оздоровчих продуктів» підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології».

На цій секції конкурсна комісія розглянула роботи: «Адаптація технології стародавніх українських кондитерських виробів для закладів ресторанного господарства» Поліни Ляхович (НУХТ); «Перспективність використання побічних продуктів сокового виробництва у технології змішаних напоїв» Анастасії Білобородько (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка); «Інноваційна технологія заварних тістечок для закладів ресторанного господарства» Владислава Ключникова (НУХТ) та «Розробка рецептур та поліпшення споживчих властивостей ексклюзивних десертів» Софії Лукомської (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Участь здобувачів освіти у конференції сприяла розвитку їх наукового потенціалу, поглибленню знань у сфері сучасних технологій ресторанного господарства, обміну досвідом між учасниками з різних регіонів України та закордонними партнерами, а також виявленню кращих студентських робіт для подальшої підтримки та впровадження інновацій у практику.

Опублікований: 14-04-2025
Читайте також:
Перші В2 кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Професор Людмила Кривопляс-Володіна та доцент Анастасія Деренівська за результатами іспиту FCE (First Certificate in English) від Cambridge English Assessment, проведеного в Центрі іноземних мов Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, склали іспити та отримали сертифікати, що підтверджують рівень володіння англійською мовою рівня...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші В2 кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 18 грудня 2019

Фахові перспективи магістрантів-холодильщиків

25 лютого 2025 року до здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування», освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» завітали представники фірми «MODERN EXPO». Фахівчиня департаменту по роботі з персоналом, пані Іванна Остапчук надала здобувачам академічної групи ХМ-1-7М вичерпну та ґрунт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахові перспективи магістрантів-холодильщиків 26 лютого 2025

Продуктивна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами

Важливою складовою освітньо-професійних програм «Готельно-ресторанна справа» освітнього ступеня бакалавра і «Готельна і ресторанна справа» освітнього ступеня магістра з підготовки фахівців спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» є практична підготовка здобувачів. Свої практичні навички студенти здобувають у найкращих готельних підприємствах ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами 10 грудня 2024

Мистецтво та культура здорового харчування від наших викладачів і студентів

У Луцьку відбулася обласна виставка собак мисливських порід і племінний огляд. До її проведення долучилися викладачі та студенти Волинського фахового коледжу нашого університету на чолі з директором Ігорем Корчуком. Тож у парку з’явився ще й ресторанчик під відкритим небом, де були смачні страви на різний смак і вибір. Студенти та викладачі коледж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво та культура здорового харчування від наших викладачів і студентів 07 жовтня 2020