Н У Х Т

Захоплюючий мовний квест

13 червня 2018

Захоплюючий мовний квест

12 червня 2018 року у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулося відкрите засідання гуртка мовознавців у формі квесту «Калейдоскоп мовних явищ», у якому взяли участь студенти груп МД/ОРГ17, ВХК17, МЕХ17.

Студенти швидко відгадували підказки, де знаходяться завдання, щодуху мчали за загадками, сперечалися, радилися, відгадували.

Завдання охоплювали розділи «Акцентологія», «Фразеологія», «Лексика», «Граматика». Цікавим і водночас складним виявилося завдання розшифрувати за кириличною системою числення, що полягає у позначенні чисел буквами кирилиці, коли було створено Остромирове євангеліє та зроблений напис на надгробку болгарського царя Самуїла. Однак і це виявилося під силу гуртківцям!

На фініш учасники квесту мали принести те, що є відгадкою загадки: «Без рук, без ніг, а цілий світ пройде». Студенти команди МД/ОРГ17, МЕХ17 проявили креатив і принесли воду… у файлику!

Команда гр. ВХК17, МЕХ17 вразила своєю швидкістю, наполегливістю та активністю.

Додаткові бали для команди могли заробити вболівальники, відповівши на 10 запитань. Команді МД/ОРГ17, МЕХ17 їхні вболівальники принесли додаткових 7,5 балів із можливих 10 балів.

Отже, переможцем квесту «Калейдоскоп мовних явищ» стала команда груп МД/ОРГ17, МЕХ17, яка отримала 57,5 балів із 58 можливих.

Вітаємо переможців та дякуємо усім учасникам, уболівальникам за чудову гру та гарний настрій.

Опублікований: 13-06-2018
Читайте також:
НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність завжди була одним із пріоритетів для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах. Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки вина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності 25 липня 2018

Синергія науки і практики

Доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена взяв участь у семінарі «Цифрові двійники у життєвому циклі об'єктів ядерної енергетики. Від створення АЕС до експлуатації та виведення з експлуатації», що відбувся у м. Славутичі на полях Міжнародної конференції INUDECO. Семінар працював у гібридному форматі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Синергія науки і практики 13 червня 2023

В університеті триває вакцинація від COVID-19

В університеті триває вакцинація колективу від COVID-19. На початку червня мобільні медичні бригади здійснювали щеплення працівників вакциною «Comirnaty» від компанії «Pfizer-BioNTech». Згідно з нормами її використання, щеплені мали отримати другу дозу вакцини через 21 день після першого щеплення. Тож у перші дні липня мобільні медичні бригади зно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті триває вакцинація від COVID-19 07 липня 2021

Цифрові профілі викладачів в ORCID – шлях до міжнародного наукового спілкування

Долучатися до світового кола наукового спілкування вкрай важливо для українських вчених сьогодні. Знайомитись з іншими та демонструвати свої наукові досягнення можна в ORCID – відкритому ідентифікаторі дослідників і співавторів. Тож 26 вересня викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування мали чудову можливість дізнатися про особливості...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові профілі викладачів в ORCID – шлях до міжнародного наукового спілкування 27 вересня 2023