Н У Х Т

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності

25 липня 2018

НУХТ утримує стале лідерство з винахідницької діяльності

Винахідницька діяльність завжди була одним із пріоритетів для нашого університету, і як результат – постійне зростання її показників і стале лідерство у престижних національних рейтингах.

Державна служба інтелектуальної власності України та Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) оприлюднили підсумки винахідницької активності національних і закордонних установ і підприємств за І квартал 2018 року.

За цей період відділ економіки та статистики інтелектуальної власності Укрпатенту відзначає зростання винахідницької активності національних заявників. Ними подано близько 2,9 тисячі заявок на винаходи і корисні моделі, що на 9,5 % більше проти аналогічного періоду 2017 року. Зокрема, цього року порівняно з 2017-м спостерігалося збільшення надходження заявок на винаходи і корисні моделі від юридичних осіб у галузях «Освіта» (на 20,1 %) і «Наукові дослідження та розробки» (на 76,6 %). Так, закладами освіти подані 1 262 заявки на винаходи і корисні моделі (64,9 % від загальної кількості).

Найактивнішим серед вищих навчальних закладів, підпорядкованих МОН України, у поданні заявок експерти знову називають наш університет (70 заявок, або 9,7 % від загальної кількості заявок на винаходи і корисні моделі, поданих заявниками цього міністерства).

Отож наші винахідники традиційно залишаються в авангарді науково-технічного прогресу й творчою працею сприяють підвищенню авторитету нашого університету. Вітаємо! Так тримати!

Опублікований: 25-07-2018
Читайте також:
Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

21 вересня в рамках спеціалізованих виставок, що працювали у ВЦ «АККО Інтернешнл» відбулась Х Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Модератором конференції, яка в цьому році проводилась у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій 22 вересня 2023

Нове поповнення фахівців з технологій органічних харчових продуктів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Роботу екзаменаційної комісії очолив виконавчий директор «Федерації органічного руху в Україні» Андрій Коняшин. Під час захисту здо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення фахівців з технологій органічних харчових продуктів 28 лютого 2024

Наші другокурсниці – у ТОП-10 кращих європейських молодих  дегустаторів вина!

У рамках Паризької сільськогосподарської виставки-2023 відбувся Конкурс дегустації вин серед молодих спеціалістів – змагання серед молодих європейців, куди цього року були запрошені і представники з України. Серед конкурсантів були і здобувачки освіти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Анастасія Галаніна і Тетяна ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші другокурсниці – у ТОП-10 кращих європейських молодих дегустаторів вина! 13 березня 2023

Майбутні управлінці персоналом продовжують розвивати скіли підприємництва

Студенти-управлінці персоналом продовжують розвивати скіли підприємництва в клубі української промоції «StartUP Club». Цього разу у вільному просторі Creative Quarter на них чекав челендж спікерів, які розповідали про тренди бізнесу та персональні stories. Засновниця бренду дитячого одягу Kids House та випускниця школи дизайну Андре Тана Вікторія ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні управлінці персоналом продовжують розвивати скіли підприємництва 12 березня 2018