Н У Х Т

Освітній рівень – магістр з готельно-ресторанної справи!

06 березня 2024

Освітній рівень – магістр з готельно-ресторанної справи!

Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників – 34 магістрів з готельно-ресторанної справи!

Атестація здобувачів магістерського рівня денної та заочної форм здобуття освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» відбулася у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи з використанням сучасних технологій дистанційного навчання.

Науково-теоретичну та практичну фахову підготовку випускників оцінювала екзаменаційна комісія у складі професорки кафедри Тетяни Сильчук, доценток Тетяни Нікітіної та Ольги Пушки. Очолила комісію директорка управління по роботі з персоналом ТОВ «Міжнародно-діловий центр», готель Hilton Kyiv, зовнішня стейкхолдерка, незмінна партнерка кафедри готельно-ресторанної справи Антоніна Форостяна. Неоціненною на всіх етапах атестації була допомога секретарки комісії, доцентки Ольги Дульки.

Магістранти на високому рівні презентували результати кваліфікаційної роботи, надали вичерпні відповіді на всі питання, а також на зауваження, викладені у відгуках і рецензіях. Апробація результатів їх наукових досліджень підтверджувалася опублікованими статтями у фахових і закордонних виданнях, тезами і матеріалами доповідей міжнародних і всеукраїнських конференцій, актами впровадження в умовах закладів ресторанного господарства засобів розміщення.

Екзаменаційна комісія підтвердила відповідність засвоєних компетентностей випускників вимогам стандарту вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» для другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Рішенням комісії трьох здобувачок освіти – Анну Тімченко, Тетяну Боровик і Катерину Коржос рекомендовано до отримання диплому з відзнакою. Додамо, що Тетяна з Катериною захищали кваліфікаційні роботи англійською мовою, продемонструвавши високий рівень володіння нею.

Тепло вітали випускників із присвоєнням освітньої кваліфікації магістра з готельно-ресторанної справи завідувачка випускової кафедри Лариса Шаран, наукові керівники, весь науково-педагогічний колектив, члени екзаменаційної комісії та її очільниця Антоніна Форостяна, яка весь час була на відеозв’язку в освітньому діджитал-просторі, надавала професійні рекомендації, задавала цікаві питання, підтримувала здобувачів і мотивувала до розвитку у професії. Колектив кафедри щиро вдячний пані Антоніні і колективу готелю Hilton Kyiv за багаторічну співпрацю з підготовки компетентних і конкурентоспроможних фахівців для готельно-ресторанного господарства.

Нинішні випускники завершували навчання у бакалавраті, коли розпочалося повномасштабне вторгнення 24 лютого 2024 року, в умовах воєнного часу вступали до магістратури, навчалися між сигналами повітряної тривоги, займалися науковою діяльністю, поєднували освітній процес із працевлаштуванням за фахом, тримаючи економічний фронт, шукали внутрішні опори, волонтерили, донатили, допомагали, мали надію і віру.

Анна Тімченко народила чарівну донечку Алісу під обстрілами російської армії у власній квартирі у м. Буча Київської області у березні 2022 року. Разом із маленькою Алісою складала вступні іспити до магістратури, навчалася на відмінно, була стипендіаткою Кабінету Міністрів України і отримала диплом із відзнакою.

Хтось із випускників втратив житло, хтось перебував у окупації, хтось змушений був шукати прихисток за кордоном та всі вони продовжували вірити, що найближчим часом зможуть повернутися додому й не втратили доброту і людяність.

Випускники згадують свої офлайн-студентські роки до Covid-2019 і війни як найкращі, а були вони активними учасниками івентів факультету та університету, останніх вечорів факультету – «Bon Voyage» (2018 року), «Всі свої» (2019 року), Днів відкритих дверей, урочистостей з нагоди 135-річчя університету, NUFT Dance Fest 2019, Міс та Містер НУХТ 2019, спортивних змагань. Серед цьогорічних випускників – учасники танцювального колективу HRTB family, які здобули «бронзу» NUFT Dance Fest 2019, представники студентського самоврядування: Марія Семененко, що була головою культурно-мистецького сектору студентської ради, Швець Дмитро – заступником голови студентської ради гуртожитку №3.

Під час навчання випускники проходили практичну підготовку у кращих закладах сфери гостинності України і у Республіці Болгарія, що дозволили їм визначитися з професійною реалізацією, – і завершують навчання на посадах управителів, менеджерів ресторанних підприємств і засобів розміщення.

Марія Семененко – адміністраторка ресторану «Руколла», Дмиро Остапчук – адміністратор ресторану «Calvados», Вікторія Ганущак – адміністраторка SPA-готелю Galera. Максим Велемець, отримавши рекомендацію від керівництва Hilton Kyiv після проходження практики, зміг влаштуватися на роботу у цій всесвітньовідомій американській готельній мережі в Європі, де займається організацією та підготовкою зустрічей для представників бізнесу з різних країн світу. Також Максим здобув освітній ступінь магістра МВА з відзнакою за спеціальністю «Менеджмент і лідерство». Руслан Калініченко навчання поєднував із працевлаштуванням у кращих підприємствах гостинності – готелі InterContinental Kyiv, ресторанах Буффаліно, Будинок Великого Дива, Fish&Pussycat. Нині Руслан – заступник керуючої закладу «Думки на смак» і власник клінінгової компанії, що обслуговує понад 30 закладів готельно-ресторанного бізнесу у м. Києві. Дар’я Копистира займає посаду координаторки маркетингу та відділу продажів у готелі Radisson Blu, також працювала у готелі Radisson Red Vienna, Radisson Blu Bukovel, закінчила навчання у бізнес-школі англійської мови. Михайло Рудак – викладач Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ. Уже викладаючи у рідному коледжі, Михайло продовжував навчатися на магістерському рівні вищої освіти.

Наші випускники – наша гордість! Вітаємо вас зі здобуттям магістерського рівня вищої освіти, пишаємося вашими високими освітніми, професійними, творчими і особистими досягненнями. Бажаємо успішного працевлаштування, кар’єрного зростання, персонального розвитку, міцного здоров’я і благополуччя!

Ваші історії навчання під час війни, пошуку власних сенсів, стійкості духу вражають, мотивують, надихають триматися і підтримувати, вірити у добро, людяність і ПЕРЕМОГУ!

Ваші викладачі завжди чекатимуть вас у рідній Alma Mater, на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і навчати!

Опублікований: 06-03-2024
Читайте також:
Про авторські права в мережі Інтернет від здобувачів і викладачів кафедри маркетингу

Студентський науковий гурток кафедри маркетингу «Інтелектуал» продовжує активно працювати у форматі відеоконференцій. Нещодавно здобувачі разом із викладачами вкотре зібралися разом, щоб обговорити сучасні мейнстріми реклами та маркетингу. Головними учасниками онлайн-засідання стали студенти-рекламісти, а ініціатором цього цікавого івенту – виклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про авторські права в мережі Інтернет від здобувачів і викладачів кафедри маркетингу 19 листопада 2020

Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+

За ініціативи гарантки освітньої програми «Менеджмент», доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Світлани Дунди та доцентки Тетяни Якимчук відбулася зустріч здобувачів освітньої програми зі здобувачкою групи МН-2-5а Тамарою Баталовою, яка у весняному семестрі навчається у Щецинському університеті (Польща) за програмою міжнародної академічної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+ 10 квітня 2024

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відсвяткували 90-річчя з дня заснування навчального закладу

На урочистості з нагоди ювілею завітали представники облдержадміністрації, обласної ради, департаменту освіти і науки, міської ради, вчені НУХТ, представники виробництва, випускники коледжу. Дев’яносторічну історію коледжу створювали декілька поколінь людей, які свого часу пов’язали долю з навчальним закладом. З великою шаною вітали присутні ветер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відсвяткували 90-річчя з дня заснування навчального закладу 30 жовтня 2018

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта. Зустріч ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника 19 грудня 2018