Н У Х Т

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники

17 жовтня 2018

З виробництвом пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, познайомилися третьокурсники

Студенти груп ТХ-3-4 і ТХ-3-5 під час ознайомчої практики завітали на виробництво компанії ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР», яке спеціалізується на виробництві пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином, переробленні плодово-ягідної та овочевої сировини, виробництві плодово-овочевих напівфабрикатів для кондитерської промисловості: повидла, начинок, фруктів у гелі, глазурей фруктових, кондитерських гелів, виробництві плодово-овочевих напівфабрикатів для молочної промисловості та морозива.

Ознайомча практика проходила під керівництвом викладачів кафедри технології цукру і підготовки води, доцентів Ірини Крапивницької та Інни Карпович. ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР» вже не один рік плідно співпрацює з нашим університетом і гостинно відкриває двері свого виробництва, щоб познайомити студентів із виготовленням такої специфічної продукції.

Студенти детально ознайомились з роботою технологічних ліній, станцією підготовки води, з роботою, що виконується в лабораторії, поспілкувалися зі спеціалістами підприємства. Також третьокурсники детальніше дізналися про асортимент підприємства та етапи його виробництва. Зокрема, виробництво працює у напрямках:

- перероблення плодово-ягідної і овочевої сировини: яблук, вишні, абрикосів, сливи, смородини, чорниці, цитрусових, моркви, гарбуза в пюре асептичного консервування та з хімічними консервантами (бензоатом натрію і сорбатом калію);
- виробництво плодово-овочевих напівфабрикатів для кондитерської промисловості: повидла яблучного (термостабільного, нетермостабільного); начинок термостабільних в асортименті; начинок нетермостабільних в асортименті; начинок для круасанів, рулетів, тістечок та ін., начинок гетерогенних і гомогенних в асортименті, фруктів у гелі в асортименті, глазурі фруктової (кондитерських гелів гарячого нанесення);
- виробництво плодово-овочевих напівфабрикатів для молочної промисловості і морозива;
- виробництво пектиновмісних напівфабрикатів і продукції, збагаченої пектином;
- виробництво меду штучного;
- виробництво пастили.

Студенти здобули цікавий досвід і багато необхідної практичної інформації, яка допоможе їм ретельніше підготуватись до захисту практики та стане в нагоді при подальшому вивченні курсу. 

Опублікований: 17-10-2018
Читайте також:
Nanomaterials for Energy Storage

Нещодавно професор Університету Дрекселя (США) Юрій Гогоці прочитав цикл онлайн-лекцій, що стосувалися наноматеріалів і нанотехнологій. Лекції могли відвідувати усі бажаючі, чим і скористались наші магістранти освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», а також здобувачі наукового ступеня «доктор філософії» разом із л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Nanomaterials for Energy Storage 26 березня 2024

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів

Літо дарує нам сонячне тепло, яскраві барви, нові враження від подорожей і можливість додати у скарбничку педагогічної майстерності нові здобутки. Нагодою набути влітку нові професійні «скіли» скористалася доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, пройшовши онлайн-навчання за сертифікованою програмою «Академічна доброчесні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів 31 серпня 2021

З Днем Державного прапора України!

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Сердечно вітаю вас з Днем Державного прапора України! Це свято нагадує нам про єднання, згуртованість і подвиги нашого народу, здійснені в ім'я Вітчизни, а синьо-жовтий стяг є символом нашої свободи і незалежності, уособлює історичну спадкоємність, могутність і велич нашої країни. Віддаючи данину поваг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Днем Державного прапора України! 23 серпня 2021

Викладачів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки запрошують головними експертами на фахові конкурси

У Кривому Розі відбувся І відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine-2019». У регіональному відбірковому конкурсі в Дніпропетровській області брали участь 86 талановитих конкурсантів, більше 1000 гостей, експертів, представників роботодавців. Враховуючи, що відбіркові конкурси в Україні проходили вперш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки запрошують головними експертами на фахові конкурси 14 листопада 2019