Н У Х Т

Відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска»

23 травня 2018

Відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска»

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася феєрична подія -  відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска» під керівництвом викладача філософських дисциплін Ольги Стеблини.

До уваги  гостей була представлена прем’єра «Один день з мого життя». Вистава мала глибокий психологічний  зміст. Актори грали без єдиного слова, саме тому дійство  потребувало особистої уяви, уваги  та роздумів.

На сцені актори проживали ролі «залежних» людей (Анастасія Вялова - МД17 та Заряна  Холоденко - ВЦР15), псевдоспортсменів (Софія Касян - ОМР17 та Анна Заскалєта - МЕХ17), лицемірів (Анастасія Бачмага - МД17 та Анжеліка Прокопенко - МД16). Боролися Добро (Анна Буряченко - ПСК15) та Абсолютне Зло (Вікторія Чабан - МД16). Манера гри акторів вразила глядачів. Студенти глибоко пройнялися одвічним питанням суспільства «Ким ви є в цьому світі?».  

Музичний супровід, який здійснила керівник студії «Шанс» Олена Коваль, підкреслив драматизм ситуації та головні моменти вистави, дозволив глибше зрозуміти почуття головних героїв. Мультимедійну та технічну підтримку вдало втілили Максим Степаненко (ПСК15), Василь  Середич (ОКС15), Максим Кушнир (ПСК16),  Станіслав Хомяков (ОКС17), Денис Пузік  (ОКС17). 

«Чому люди відповідають злом на добро?». Це питання стало головною темою, яка висвітлювалась впродовж всієї вистави, та підкреслювало проблему самовираження підлітків у соціумі, небажану агресивність взаємостосунків, впливу булінгу на формування особистості.

Глибокий психологізм стосунків персонажів, показаний автором через звичайні побутові дрібниці, захопив глядача з перших хвилин дійства і тримав у напрузі до самого завершення вистави. Кожний наступний момент готував несподіванки і кардинальні зміни у розвитку сюжету, стосунках героїв і, навіть, оформленні сценічного простору.

Фінальні слова автора лишили відкритим питання для кожного, хто сидів у залі:  «Ваше право обирати, ким бути? Безликим створінням? Істотою? Чи самим собою…».

Опублікований: 23-05-2018
Читайте також:
Чудова новина для іноваторів і дослідників: Україна стала повноправним членом Асоціації COST

30 березня 2022 року на запрошення президента Асоціації фінансування інноваційних і дослідницьких мереж COST, професора Алейна Береца заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов і генеральний директор директорату науки та інновацій МОН Ігор Таранов взяли участь у 213-му засіданні Комітету представникі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудова новина для іноваторів і дослідників: Україна стала повноправним членом Асоціації COST 30 березня 2022

НУХТ – традиційно у ТОП-10 найкращих столичних закладів вищої освіти

Порталом Освіта.ua складений щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти, згідно з яким наш університет посів 33 місце з-поміж 242 закладів вищої освіти України. Як і минулого року, для складання рейтингу були використані відомі рейтинги університетів країни – «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал ЗНО на контракт», кожний із яки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – традиційно у ТОП-10 найкращих столичних закладів вищої освіти 08 липня 2021

Коробка тепла для Захисника

Під час різдвяно-новорічних свят особливо хочеться оточити увагою та турботою військових, які боронять нас від ворога, щоб у мирних містах чи селах ми могли продовжувати життя. Дружна студентська родина навчально-наукового комплексу університету вкотре об’єдналася задля благородної справи аби подарувати частинку добра і тепла нашим захисникам і за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коробка тепла для Захисника 02 січня 2024

Жіноча команда НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу!

9-12 вересня студентські команди закладів вищої освіти нашої країни змагалися за Кубок України з пляжного футболу. Проведення Кубку було відновлене у минулому році після багаторічної перерви, і першим його володарем стала чоловіча команда НУХТ! Цього року вперше у розіграші Кубку брали участь жіночі студентські команди. І першим в історії України ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жіноча команда НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу! 14 вересня 2020