Н У Х Т

Lean-виробництво харчової продукції

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

Міждисциплінарна:
181 Харчові технології,
174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка,
133 Галузеве машинобудування

Освітня програма

Lean-виробництво харчової продукції

Форма навчання

Денна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців у галузях знань 18 «Виробництво та технології» 17 «Електроніка, автоматизація та електронні комунікації» 13 «Механічна інженерія» освітнього ступеня «Магістр» за спеціальностями 181 «Харчові технології» 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» 133 «Галузеве машинобудування» та міждисциплінарною освітньо-науковою програмою «Lean-виробництво харчової продукції»

 

Спектр умінь та навичок фахівця

Підготовка магістрів за освітньо-науковою програмою «Lean-виробництво харчової продукції» формує у здобувачів вищої освіти здатність розв’язувати складні задачі та проблеми харчових технологій і галузевого машинобудування, що потребують проведення досліджень та впровадження інновацій; вдосконалення, модернізацію та експлуатацію систем автоматизації, їх компонентів, технологій цифрової трансформації, що стоять за завданнями Industry 4.0, сприяють процесу швидкої адаптації продукції та послуг підприємств та компаній, а також забезпечують перехід від фізичного світу до цифрового

Мета ОНП

Полягає у підготовці висококваліфікованих, затребуваних та конкурентоспроможних фахівців здатних до розв’язання технологічних, інженерних та управлінських завдань на базі Lean-технологій та підходів із операційного вдосконалення технологічних процесів виробництва харчової продукції, інтелектуальних систем керування виробничими об’єктами підприємств харчової промисловості та галузевого машинобудування.

Аргументи на користь навчання за Міждисциплінарною освітньо-науковою програмою «Lean-виробництво харчової продукції» в Навчально-науковому інституті харчових технологій Національного університету харчових технологій:

  • НУХТ – один з найавторитетніших українських ЗВО в харчовій індустрії;
  • єдина освітня програма, що здійснює підготовку здобувачів одразу за трьома спеціальностями для потреб вітчизняної харчової галузі.
  • висока затребуваність фахівців зі знанням Lean-виробництв на ринку праці
  • високий рівень підготовки в навчально-науковому інституті харчових технологій зі спеціальних дисциплін дозволяє розширити кар'єрні можливості і працювати на керівних посадах в галузях промисловості
  • ґрунтовне викладання в НУХТ фахових дисциплін надає можливість працювати не тільки в українських, але і в зарубіжних компаніях
  • набуття студентами досвіду розроблення систем управління якості та безпечності харчових продуктів, операційного вдосконалення технологічних процесів – Lean-виробництва харчової продукції;
  • участь у розробленні та висока зацікавленість у випускниках роботодавців
  • високоякісна освіта та міжнародне визнання диплому забезпечується викладанням дисциплін аналогічних до тих, які викладаються у вузах ЄС;
  • можливе продовження навчання в магістратурі, аспірантурі, докторантурі;
  • співпраця з провідними вітчизняними та міжнародними організаціями у питаннях операційного вдосконалення виробничих процесів;
  • забезпечення сучасною матеріально-технічною базою для проведення лабораторних занять та виконання наукових досліджень;
  • працевлаштування як студентів, так випускників на передових підприємствах харчової та фармацевтичної галузі, провідних фірмах та організаціях з операційного вдосконалення технологічних процесів, органах з оцінки відповідності та акредитації, тощо;
  • практикується організація «гостьових лекцій» від провідних фахівців України з впровадження систем якості та безпечності та практиків з підприємств харчової промисловості;
  • кафедра експертизи харчових продуктів активна у соцмережах, Fасеbоок – група «Безпека харчування» функціонує із 2017 року та налічує понад 4000 учасників.

Орієнтація ОНП

Освітньо-наукова програма «Lean-виробництво харчової продукції» передбачає опанування сучасних методів, методик і технологій у сферах харчових виробництв, галузевого машинобудування та автоматизації й цифровізації процесів, що формує комплекс професійно-орієнтованих знань за трьома спеціальностями та забезпечує всебічний розгляд питань спрямованих на оптимізацію, впорядкування та вдосконалення процесів діяльності операторів ринку харчової продукції із застосуванням методологій Lean.

Основний фокус ОНП

Підготовка фахівців із знаннями сучасного лабораторного і технологічного обладнання, комп’ютерно-інтегровані технології та системи автоматизації, що можуть здійснювати інженерно-конструкторську та організаційно-управлінську діяльність, виконувати проектні і науково-дослідні роботи, пов’язані з розробленням та впровадженням принципів Lean-виробництва харчової продукції та бережливого виробництва на підприємствах харчової промисловості.

Особливості та переваги ОНП

Особливістю програми є її новітній фокус та міждисциплінарний підхід, що забезпечує набуття цілісної системи взаємопов’язаних знань, створює унікальні умови для всебічного розкриття потенціалу здобувачів освіти, комплексного розвитку їх компетентностей, глибокого та конструктивного наукового мислення у сфері Lean-виробництва харчової продукції, розширення та удосконалення hard та soft skills.

Придатність до працевлаштування

Наукова, освітня, аналітична, експертна, консультативна, управлінська діяльність у сферах харчових технологій, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, галузевого машинобудування, із розробленням та впровадженням Lean-виробництв харчової продукції.

Наші випускники займають такі посади

Наші випускники займають посади в різноманітних організаціях та установах:

  • ПрАТ «Фоззі груп» – спеціаліст відділу експертизи
  • Національне агентство акредитації України – фахівець відділу акредитації органів з інспектування
  • Підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ «БЮРО ВЕРІТАС УКРАЇНА» – фахівець з якості, стандартизації та сертифікації
  • ПАТ «Миронівський Хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба», «Легко», «Фуагра») – директор з якості, інспектор з якості
  • ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» – технік з метрології
  • Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи – головний фахівець з якості
  • ПрАТ «Київський маргариновий завод» – лаборант хімічного аналізу
  • ТОВ "Соєва фабрика Агропрод" – головний технолог;
  • ПАТ «Київська кондитерська фабрика «РОШЕН»» – молодший фахівець з якості.

Перелік освітніх компонент ОНП «Lean-виробництво харчової продукції»

Обов’язкові компоненти ОП

Інтелектуальна та промислова власність

Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації

Управління інноваційними проектами

Науково-дослідницький практикум

Ресурсоощадне обладнання харчових виробництв, у тому числі курсова робота

Lean-виробництво харчової продукції, у тому числі курсова робота

Автоматизовані системи керування Lean-виробництвом, у тому числі курсова робота

Компонування технологічних потокових ліній

Основи методології Lean Six Sigma

Статистичні методи операційного вдосконалення

Методика викладання спеціальних дисциплін

Науково-дослідницька практика

Переддипломна практика

Кваліфікаційна робота

 

Вибіркові компоненти ОП

Дисципліни із загальноуніверситетського каталогу

https://nuft.edu.ua/studentu/navchannya/zagalnouniversitetskij-katalog-vibirkovix-discziplin

Дисципліни із каталогу освітньої програми

Системи управління харчовим виробництвом

Управлінські рішення

Управління постачальниками

Методи оцінки відповідності вимогам клієнтів

Гігієнічні вимоги до обладнання харчових виробництв

Надійність і довговічність обладнання і потокових ліній

Інноваційні технології пакування і безпека пакованих продуктів

Паковання як складова системи забезпечення якості

Автоматизація багаторецептурних виробництв

Технічне забезпечення збору, збереження та обробки даних

Промислова статистика

Моніторинг виробничих операцій

Управління досягненням результатів

Інформаційні системи і технології в управлінні

Управління талантами та розвиток персоналу

Розроблення застосунків з використанням LoCode платформ

Практики Lean-виробництва

Метрологічна атестація технологічного обладнання

Цифрова трансформація виробництв

Контакти:

Е-mail: expert@nuft.edu.ua

Сайт кафедри: https://expert.nuft.edu.ua

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/groups/501710816854356/
Гарант освітньої програми – доцент Вашека Оксана Миколаївна, Е-mail: oksana.vasheka@ukr.net      

Остання зміна: 01 травня 2024

Терміни та вартість навчання

Вартість навчання вказана за попередній рік

Денна форма навчання 27 000 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 9 місяців

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та ЄФВВ 2024 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти