Н У Х Т

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

05 квітня 2023

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

Студенти групи ТІ-2-6 разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко відвідали броварню «Varvar» у м. Київ.

«Varvar» – крафтова пивоварня з прогресивним обладнанням угорської компанії Zip Technologies, де всі процеси виробництва можна контролювати за допомогою комп’ютерних програм. Душею броварні є її дружній та професійний колектив із креативним підходом до виробництва пива, що сприяє формуванню пивної культури в нашій країні.

Атмосфера доброзичливості, захоплення своєю роботою та бажання ділитися своїми знаннями і досвідом вирували під час екскурсії, яку проводив головний бровар пивоварні, пан Антон. Він детально ознайомив студентів із історією пива, основними технологічними процесами, показав, як здійснюється комп’ютеризоване управління виробництвом, пояснив, як досягається формування смакових та ароматичних властивостей пива комбінуванням різних видів солоду, хмелю, дріжджів, іншої сировини та регулюванням параметрів технологічного процесу, зупинявся на цікавих виробничих прикладах.

Пиво цієї броварні не просто хороше чи смачне, це – вишуканий продукт, що має неймовірне поєднання смаків та ароматів завдяки використанню найрізноманітнішої натуральної сировини та без застосування ароматизаторів і консервантів. Наприклад, для дегустації було представлено дуже смачне пиво, у виробництві якого були поєднані темний солод, пюре ягід вишні, смородини та фісташкову пасту.

Багатогранність смаків пива виробництва «Varvar» розкривається під час його вживання поступово переходячи від одних ноток до інших. У букеті пива, залежно від його сорту, може відчуватися поєднання ноток карамелі, сухофруктів, ванілі, квіткових, цитрусових, паленого солоду, кави, чорного шоколаду, медового, трав’янистого, хвойного чи тропічного, з приємною легкою чи відчутною гірчинкою, з кислинкою чи без. Кожен споживач зможе знайти пиво зі смаком відповідно до своїх вподобань.

Продукція броварні має визнання не тільки в Україні, але й за кордоном.

Студентам екскурсія була дуже цінною для практичного закріплення матеріалу щодо виробництва пива, який вони опановували у межах вивчення дисципліни «Харчові технології».

Щиро вдячні пану Антону та всьому колективу броварні «Varvar» за гостинність та корисну інформацію для майбутніх технологів щодо сучасних підходів виробництва крафтового пива. Бажаємо броварні «Varvar» подальшого розвитку та нових звершень на міжнародній арені виробництва пива!

Опублікований: 05-04-2023
Читайте також:
Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди відповідально, із досконалістю ставляться до розроблення та викладання усіх без виключення навчальних дисциплін. Ось і 6 березня доцент Олена Майборода продемонструвала блискуче володіння лекторською майстерністю. Відкрита лекція була прочитана з дисципліни «Фармакологія» для студентів-біотехнологів четверто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуче володіння лекторською майстерністю продемонструвала доцент кафедри харчової хімії 07 березня 2019

Всі нюанси – в інтерв’ю

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко і Роман Грищенко дали інтерв’ю Ютуб-каналу Громадської спілки «Холодильна Асоціація України», в якому говорили про профорієнтацію випускників шкіл, профілювання освіти під потреби ринку праці тощо.

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всі нюанси – в інтерв’ю 04 жовтня 2022

Бакалаври-економісти представили кваліфікаційні роботи на попередні захисти

У студентів молодших курсів кафедри економіки і права активно проходить модульний тиждень та іспити, а випускники 4 курсу освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» спеціальності 051 «Економіка» успішно пройшли попередній захист кваліфікаційних робіт для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». На цьогорічних випускників чекало багато в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-економісти представили кваліфікаційні роботи на попередні захисти 12 червня 2020

Високий рівень компетенцій магістрів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентів заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Під час чотирьох засідань Екзаменаційної комісії були заслухані 33 проекти здобувачів другого рівня вищої освіти. Екзаменацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень компетенцій магістрів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 26 лютого 2019