Н У Х Т

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

05 квітня 2023

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

Студенти групи ТІ-2-6 разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко відвідали броварню «Varvar» у м. Київ.

«Varvar» – крафтова пивоварня з прогресивним обладнанням угорської компанії Zip Technologies, де всі процеси виробництва можна контролювати за допомогою комп’ютерних програм. Душею броварні є її дружній та професійний колектив із креативним підходом до виробництва пива, що сприяє формуванню пивної культури в нашій країні.

Атмосфера доброзичливості, захоплення своєю роботою та бажання ділитися своїми знаннями і досвідом вирували під час екскурсії, яку проводив головний бровар пивоварні, пан Антон. Він детально ознайомив студентів із історією пива, основними технологічними процесами, показав, як здійснюється комп’ютеризоване управління виробництвом, пояснив, як досягається формування смакових та ароматичних властивостей пива комбінуванням різних видів солоду, хмелю, дріжджів, іншої сировини та регулюванням параметрів технологічного процесу, зупинявся на цікавих виробничих прикладах.

Пиво цієї броварні не просто хороше чи смачне, це – вишуканий продукт, що має неймовірне поєднання смаків та ароматів завдяки використанню найрізноманітнішої натуральної сировини та без застосування ароматизаторів і консервантів. Наприклад, для дегустації було представлено дуже смачне пиво, у виробництві якого були поєднані темний солод, пюре ягід вишні, смородини та фісташкову пасту.

Багатогранність смаків пива виробництва «Varvar» розкривається під час його вживання поступово переходячи від одних ноток до інших. У букеті пива, залежно від його сорту, може відчуватися поєднання ноток карамелі, сухофруктів, ванілі, квіткових, цитрусових, паленого солоду, кави, чорного шоколаду, медового, трав’янистого, хвойного чи тропічного, з приємною легкою чи відчутною гірчинкою, з кислинкою чи без. Кожен споживач зможе знайти пиво зі смаком відповідно до своїх вподобань.

Продукція броварні має визнання не тільки в Україні, але й за кордоном.

Студентам екскурсія була дуже цінною для практичного закріплення матеріалу щодо виробництва пива, який вони опановували у межах вивчення дисципліни «Харчові технології».

Щиро вдячні пану Антону та всьому колективу броварні «Varvar» за гостинність та корисну інформацію для майбутніх технологів щодо сучасних підходів виробництва крафтового пива. Бажаємо броварні «Varvar» подальшого розвитку та нових звершень на міжнародній арені виробництва пива!

Опублікований: 05-04-2023
Читайте також:
Здобувачки спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – переможниці Міжнародного конкурсу стартапів

Здобувачки освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Вікторія Ковальчук та Ганна Тімченко – переможниці ІІ туру (фіналу) Міжнародного конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge». Підведення підсумків та оголошення переможців відбулося 27 березня 2024 року під час проведення фіналу конкурсу в Державном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачки спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – переможниці Міжнародного конкурсу стартапів 29 березня 2024

З трендами ресторанних технологій на 2023 рік знайомилися наші викладачі

10 листопада 2022 р. викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і доцентки Ірина Корецька, Олена Павлюченко, Людмила Мамченко, Людмила Дейниченко відвідали міжнародний вебінар «Тренди ресторанних технологій на 2023 рік», організований Національною асоціацією ресторанів США. Спікерами заходу виступили сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З трендами ресторанних технологій на 2023 рік знайомилися наші викладачі 14 листопада 2022

Наш першокурсник – чемпіон України зі спортивного орієнтування!

З 31 березня по 2 квітня у Мукачеві відбувся Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Понад 700 спортсменів зі всієї країни та гостей з міста Бая Маре (Румунія) змагалися за звання кращих орієнтувальників. Серед них і здобувач освіти групи БТ-1-1 нашого університету Максим Клименко, що виступав у складі команди КДЮСШ «Пуща-Водиця». Організат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш першокурсник – чемпіон України зі спортивного орієнтування! 05 квітня 2023

Викладачі університету оцінюють нові зразки вітчизняної виноробної продукції

3 лютого в Науковому Центрі «Український Інститут Вина» відбулася чергова  дегустація продукції українських виноробів. До складу професійних експертів традиційно входять фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету – завідувач кафедри Анатолій Куц і професорка Марина Білько. Цього разу експерти оцінювали близь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету оцінюють нові зразки вітчизняної виноробної продукції 05 лютого 2022