Н У Х Т

«Ух ти» та «Ой» на біологічному тренінгу в НУХТ

04 лютого 2019

«Ух ти» та «Ой» на біологічному тренінгу в НУХТ

Лютий традиційно вважається найбільш сумним місяцем зимового періоду, однак кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ докорінно змінює ці застарілі поняття. Досить похмурий, зважаючи на погоду, день 2 лютого був ознаменований яскравою новинкою для майбутніх вступників – біологічним тренінгом, котрий не лише є цікавим і пізнавальним, але й допомагає якомога краще підготуватися випускникам шкіл до участі у Всеукраїнській олімпіаді НУХТ з біології та успішного складання ЗНО.

Творцем цього неймовірного дійства, організованого за сприяння деканату факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК), є доцент кафедри Вікторія Красінько, а допомагали їй в організаційних питаннях та спілкуванні зі школярами асистент Тетяна Белемець і молодші тренери – студенти-біотехнологи 3-го курсу Аліна Кернер, Світлана Бондарук, Анастасія Середа, Юлія Лазюка, Владислава Ткачова та Анастасія Царьова.

Першопроходцями-учасниками тренінгу стали учні випускних класів школи хіміко-біологічного профілю №215 м. Києва, школи №22 м. Біла Церква, Дніпровського технічного ліцею (м. Київ), а також цьогорічні випускники коледжів: Коледжу ресторанного господарства НУХТ (м. Київ) та ДНЗ «Згурівський професійний ліцей».

У ході тренінгу Вікторія Красінько розповіла учням про рівні організації життя та продемонструвала кожний із них наочно, детально пояснила хімічний склад клітини й разом зі студентами допомогла допитливим учням провести експериментальне дослідження ферментів у клітинах тварин і рослин. Після закінчення ряду експериментів, які виявилися дуже пізнавальними для школярів, вони розподілилися на команди «Ух ти» та «Ой» і, вже потоваришувавши, почали гру-змагання на краще засвоєння матеріалу тренінгу. Відсвяткували ж перемогу «дружби» солодким фуршетом усі разом.

Загалом, проведене вперше таке унікальне в університетській практиці дійство, як біологічний тренінг на кафедрі біотехнології і мікробіології у НУХТ, відбулося у позитивній, зацікавленій та приємній атмосфері. Із нетерпінням чекаємо учасників тренінгу у лавах студентів факультету БТЕК і запрошуємо учасників, їх вчителів, батьків і друзів у найближчому майбутньому на екскурсії та нові майстер-класи цієї весни!

Опублікований: 04-02-2019
Читайте також:
Доцент кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів представив НУХТ на Дні відкритих дверей ПрАТ «Пологівський ОЕЗ»

21 березня 2018 року доцент кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Володимир Бахмач взяв участь у Дні відкритих дверей, гостинно організованому керівництвом ПрАТ «Пологівський ОЕЗ». На цій зустрічі учні шкіл Пологівського району Запорізької області, яких зацікавила можливі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів представив НУХТ на Дні відкритих дверей ПрАТ «Пологівський ОЕЗ» 23 березня 2018

Про особливості та необхідність страхування життя від знавця страхової справи

Доцент кафедри фінансів Володимир Стецюк прочитав відкриту лекцію «Страхування життя» для здобувачів освітнього рівня «Бакалавр» другого року навчання. У надзвичайно цікавій формі лектор розповів здобувачам не тільки теорію питання, а й навів безліч прикладів із власного практичного досвіду, про що не можна прочитати в жодному підручнику. Володим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості та необхідність страхування життя від знавця страхової справи 15 листопада 2021

Відділ працевлаштування випускників опікується розвитком кар’єрних можливостей молоді

Зустрічі з роботодавцями завжди привертають чималу увагу та зацікавленість здобувачів освіти. Тому у рамках співпраці ІТ-компанії «Boosta» з кафедрою інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки відділ працевлаштування випускників організував вебінар «Чим займається Android developer», сфокусований на розвиток професійних навичок та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відділ працевлаштування випускників опікується розвитком кар’єрних можливостей молоді 21 червня 2023

Берпі у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 вересня 2019 року о 12 годині 30 хвилин студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Берпі», який одночасно проводився у всіх закладах вищої освіти України. Берпі – кроссфіт, що поєднує кілька послідовних рухів – присідання, упор лежачи й стрибок. Організували та провели флеш-моб в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Берпі у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 вересня 2019