Н У Х Т

Відкрита платформа маркетингових знань: серія публічних лекцій викладачів кафедри маркетингу

21 листопада 2025

Відкрита платформа маркетингових знань: серія публічних лекцій викладачів кафедри маркетингу

Кафедра маркетингу продовжує традицію відкритих освітніх заходів, спрямованих на поширення сучасних маркетингових знань і формування професійних компетентностей у здобувачів вищої освіти й усіх зацікавлених осіб.

Протягом осіннього семестру викладачі кафедри прочитали три відкриті лекції з актуальних дисциплін, які відіграють ключову роль у підготовці конкурентоспроможних фахівців маркетингової та бізнес-сфери.

27 жовтня професорка Лариса Капінус розпочала цикл відкритих лекцій для першокурсників-магістрантів освітньо-професійної програми «Маркетинг» (спеціальності D5 «Маркетинг»), провівши змістовне заняття на тему «Планування торговельної зали» в рамках вивчення дисципліни «Мерчандайзинг». Лекторка зосередила увагу на сучасних технологіях організації торговельного простору, поведінкових аспектах покупців і сучасних інструментах підвищення ефективності обсягів продажів. Магістранти отримали практичні кейси щодо планування торговельної зали, візуального мерчандайзингу та прийомів стимулювання імпульсивних покупок.

Продовжила серію відкритих лекцій доцентка Ірина Бойко, провівши 17 листопада лекційне заняття з дисципліни «Бренд-менеджмент у харчовій промисловості» на тему «Управління капіталом бренду» для четвертокурсників бакалаврату освітньо-професійної програми «Маркетинг» (спеціальності 075 «Маркетинг»). Спікерка зосередила увагу на ключових аспектах розвитку та оцінювання капіталу бренду. Під час презентації матеріалу розглядалися фундаментальні питання управління капіталом бренду, включаючи сутність концепції капіталу бренду, методики оцінювання та моделі управління капіталом бренду. Студенти отримали глибокий аналіз теоретичних основ і практичних підходів до формування та збереження вартості бренду у харчовій промисловості.

18 листопада серію відкритих професійних лекцій завершила доцентка Аліна Бергер, провівши відкрите заняття з дисципліни «Основи підприємництва» на тему «Підприємницькі ризики» для першокурсників-бакалаврів освітньо-професійної програми «Підприємництво та торгівля» (спеціальності D7 «Торгівля»). Викладачка обговорила зі здобувачами освіти різні погляди вчених економістів на визначення поняття «підприємницький ризик», його види та методи дослідження підприємницьких ризиків. На завершення були розглянуті основні аспекти визначення стратегії управління підприємницькими ризиками.

Лекції стали майданчиками для активного обговорення, обміну досвідом і формування професійної спільноти здобувачів освіти, які прагнуть розвиватися відповідно до найкращих практик сучасного маркетингу та підприємництва.

Колектив кафедри маркетингу і надалі планує проводити відкриті освітні заходи, спрямовані на підсилення практичної складової навчання, популяризацію сучасних маркетингових знань і підтримку якісної професійної освіти в країні.

Опублікований: 21-11-2025
Читайте також:
Нові форми реалізації виховної роботи на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів велику увагу приділяють виховній роботі. Особливе значення така робота має в умовах карантину, проте її реалізація потребує нових форм та особливого підходу до організації виховних заходів. Заплановані згідно з планом роботи кафедри зустрічі із здобувачами наставниці проводять за допомог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові форми реалізації виховної роботи на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 листопада 2020

Фахівець університету - у журі з визначення кращих виробників пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод

2-3 серпня завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц був запрошений до участі у засіданні міжнародного журі XXІ Міжнародного конкурсу пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод. Конкурс проводиться Українською галузевою компанією по виробництву пива, безалкогольних напоїв та мінерал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівець університету - у журі з визначення кращих виробників пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод 06 серпня 2018

Фідбек від наукового гуртка «HR-майстерня»!

На виконання листа МОН України від 30 січня 2023 року № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» в університеті відбувся перший тур цього конкурсу. Не залишилися осторонь цієї події і здобувачі вищої освіти освітнього-професійної програми «Менеджме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фідбек від наукового гуртка «HR-майстерня»! 17 квітня 2023

Технології Інтернету речей в автоматизації та робототехніці

7 березня 2025 року доцентка кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Юлія Самойленко прочитала дві гостьові лекції на тему «Технології Інтернету речей в автоматизації та робототехніці» для здобувачів Смілянського технологічного фахового коледжу і Львівського фахового коледжу харчових технологій та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технології Інтернету речей в автоматизації та робототехніці 10 березня 2025