Н У Х Т

Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ

10 лютого 2021

Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ

Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» є кваліфікаційні пробні роботи.

Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І це блискуче підтвердили студенти групи 31-ТХ спеціальності «Харчові технології», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Виробництво харчової продукції», під час кваліфікаційного іспиту 8 та 9лютого 2021 року.

Зранку в лабораторії «Технології виробництва кулінарної продукції» кипіла робота – було спекотно від плит і бурхливих емоцій. Студенти-технологи демонстрували розуміння технології приготування страв, норм закладання продуктів, перетворювали звичайні продукти у смачні та корисні страви.

Пробні роботи дають можливість перевірити фахову майстерність студентів згідно з кваліфікаційними характеристиками, виявити вміння працювати самостійно та проявляти творчість у роботі, здійснювати правильний вибір у вирішенні нестандартних виробничих ситуацій.

Завдання для пробних робіт розроблене на основі кваліфікаційних характеристик кухаря 3 розряду.

Виконання пробної кваліфікаційної роботи здійснювалося здобувачами освіти у присутності комісії. До її складу входили шеф-кухар кафе-бару «Мохіто» Михайло Божко, завідувач навчально-виробничої практики Тетяна Марченко, голова циклової комісії Ірина Гузевська, викладач спецдисциплін Надія Надточій, майстер виробничого навчання  Оксана Палаш.

Оцінювалися роботи за такими критеріями: зовнішній вигляд, організація робочого місця, первинне оброблення сировини, правильність виконання технологічних прийомів і операцій під час приготування страви, органолептична оцінка та правила відпуску страви.

Бути кухарем – покликання, і саме це змогли довести студенти-технологи своїми стравами. Під час практики студенти отримали досвід на таких базах практики: ресторан «Лілея», ресторан «Еверест», ресторан «Аристократ», ресторан «Козачка», ресторан «Панорама», кафе-бар «Мохіто», ресторан «Пастерія» та інших закладах ресторанного господарства.

Усі студенти справилися із завданнями та продемонстрували готовність до самостійної роботи. Вітаємо студентів із успішним складанням кваліфікаційного іспиту! 

Опублікований: 10-02-2021
Читайте також:
Новітні  технології від британських колег

5 червня на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся методичний семінар за участю британця Майкла Хадсона, старшого консультанта з питань вищої освіти представництва «Pearson». Представник видавництва висвічував тему «My English Lab – «Informing Teaching, Enhancing Learning». My English Lab - сучасна освітня платформа, розроблена Pe...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новітні технології від британських колег 06 червня 2018

Яскраві презентації про НУХТ від наших викладачів випускникам коледжів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели зустрічі зі студентами коледжів, які входять до структури Національного університету харчових технологій. Професор Віра Дробот і доцент Лариса Михонік зустрілися зі студентами Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, а доцент Наталія Фаленд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскраві презентації про НУХТ від наших викладачів випускникам коледжів 24 лютого 2020

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 листопада 2019

Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

На кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція доцента Світлани Шульги з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв». На занятті були присутні студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та викладачі кафедри. Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового виробництва» і саме з н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Загальні технології харчових виробництв для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 15 листопада 2018