Н У Х Т

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ

11 лютого 2021

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ

Від початку другого семестру поточного навчального року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» студенти-технологи, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса», виконують блок лабораторних робіт з фахових дисциплін «Технологія молока і молокопродуктів» і «Технологія м’яса і м’ясопродуктів».

4 лютого в лабораторії коледжу з виробництва молочних продуктів Ніною Василевською разом зі студентами-технологами молока (група 31-Т) була проведена лабораторна робота з виготовлення масла способом збивання вершків. Такі лабораторні заняття традиційно проводяться після вивчення теорії з технології масла вершкового. Під час заняття здобувачі освіти власними руками послідовно, з дотриманням усіх санітарних вимог і технологічних параметрів і режимів, виготовили смачний молочний продукт. Дегустація масла засвідчила, що студенти опанували технологію виробництва масла на відмінно!

Паралельно зі студентами-технологами молока в лабораторії коледжу з виробництва м’ясних продуктів студенти-технологи м’яса (група 31-Т) виготовляли м’ясні натуральні консерви «Свинина тушкована». Викладачка коледжу з дисципліни «Технологія м’яса і м’ясопродуктів» Таміла Михайлик задоволена результатами роботи студентів на лабораторному занятті.

Виготовлені м’ясні консерви здобувачі освіти презентують своїм батькам у якості смачного гостинця.

10 лютого Ніна Василевська і Таміла Михайлик провели бінарне лабораторне заняття, на якому здобувачі освіти групи 31-Т під їх керівництвом виготовили плавлений сир із м’ясним наповнювачем – шинкою.

Метою лабораторного заняття було побригадне, однаковим способом, виготовлення плавленого сиру, в рецептурі якого змінювалася лише основна сировина: кисломолочний сир відомої торгової марки, кисломолочний сир домашнього приготування і сир, який отримали зі сквашеної маслянки. У результаті лабораторної роботи вмілими руками студентів-технологів були виготовлені три партії плавленого сиру, відмінного за своїми органолептичними показниками якості. Виготовлена смачна м’ясо-молочна продукція знайшла своїх шанувальників як серед студентів, так і серед викладачів коледжу.

З кожним лабораторним заняттям з основної фахової дисципліни зацікавленість студентів до своєї спеціальності зростає, і це надихає викладачів коледжу докладати максимальних зусиль для формування майбутніх висококваліфікованих фахових молодших бакалаврів!

Опублікований: 11-02-2021
Читайте також:
Профорієнтаційна зустріч із майбутніми вступниками фахівця кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи активно просувають ім’я університету серед майбутніх вступників. Зокрема, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Коваль зустрілась із випускним курсом Коледжу ресторанного господарства НУХТ. Для студентів коледжу викладач прочитала пізнавальну лекцію, в ході якої ознайомила старшокурсників із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч із майбутніми вступниками фахівця кафедри готельно-ресторанної справи 07 грудня 2018

Розширюємо горизонти академічної мобільності

Співпраця нашого університету з німецькими партнерами виходить на новий рівень і відкриває нові можливості для нашого колективу. Здобувачі спеціальності G20 «Видавництво і поліграфія», що вивчають пакувальне, поліграфічне та суміжні виробництва, а також аспіранти, молоді вчені та викладачі відтепер мають можливість стажування у Німеччині. Разом із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо горизонти академічної мобільності 16 липня 2025

Отримані в університеті знання завжди знадобляться на практиці

Після закінчення I навчального семестру студенти-біотехнологи IV курсу обирали для себе місце практики, де вони зможуть детальніше ознайомитись із підприємством і закріпити отриманий багаж знань, побачивши і поєднавши в єдине ціле все те, що так довго вивчалось. Мар’яна Адаменко, Юрій Білецький, Назар Видасов і Марія Журавльова обрали для себе одн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримані в університеті знання завжди знадобляться на практиці 06 лютого 2019

Із освітньо-професійною програмою, за якою будуть навчатися, познайомилися першокурсники кафедри експертизи харчових продуктів

5 жовтня 2022 року відбулася зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцентки Світлани Усатюк і членів робочої групи, доценток Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами першого курсу для ознайомлення їх із освітньо-професійною програмою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із освітньо-професійною програмою, за якою будуть навчатися, познайомилися першокурсники кафедри експертизи харчових продуктів 06 жовтня 2022