Н У Х Т

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ

11 лютого 2021

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ

Від початку другого семестру поточного навчального року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» студенти-технологи, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса», виконують блок лабораторних робіт з фахових дисциплін «Технологія молока і молокопродуктів» і «Технологія м’яса і м’ясопродуктів».

4 лютого в лабораторії коледжу з виробництва молочних продуктів Ніною Василевською разом зі студентами-технологами молока (група 31-Т) була проведена лабораторна робота з виготовлення масла способом збивання вершків. Такі лабораторні заняття традиційно проводяться після вивчення теорії з технології масла вершкового. Під час заняття здобувачі освіти власними руками послідовно, з дотриманням усіх санітарних вимог і технологічних параметрів і режимів, виготовили смачний молочний продукт. Дегустація масла засвідчила, що студенти опанували технологію виробництва масла на відмінно!

Паралельно зі студентами-технологами молока в лабораторії коледжу з виробництва м’ясних продуктів студенти-технологи м’яса (група 31-Т) виготовляли м’ясні натуральні консерви «Свинина тушкована». Викладачка коледжу з дисципліни «Технологія м’яса і м’ясопродуктів» Таміла Михайлик задоволена результатами роботи студентів на лабораторному занятті.

Виготовлені м’ясні консерви здобувачі освіти презентують своїм батькам у якості смачного гостинця.

10 лютого Ніна Василевська і Таміла Михайлик провели бінарне лабораторне заняття, на якому здобувачі освіти групи 31-Т під їх керівництвом виготовили плавлений сир із м’ясним наповнювачем – шинкою.

Метою лабораторного заняття було побригадне, однаковим способом, виготовлення плавленого сиру, в рецептурі якого змінювалася лише основна сировина: кисломолочний сир відомої торгової марки, кисломолочний сир домашнього приготування і сир, який отримали зі сквашеної маслянки. У результаті лабораторної роботи вмілими руками студентів-технологів були виготовлені три партії плавленого сиру, відмінного за своїми органолептичними показниками якості. Виготовлена смачна м’ясо-молочна продукція знайшла своїх шанувальників як серед студентів, так і серед викладачів коледжу.

З кожним лабораторним заняттям з основної фахової дисципліни зацікавленість студентів до своєї спеціальності зростає, і це надихає викладачів коледжу докладати максимальних зусиль для формування майбутніх висококваліфікованих фахових молодших бакалаврів!

Опублікований: 11-02-2021
Читайте також:
Англомовний захід до 120-річчя від дня народження академіка Володимира Вернадського

17 березня 2023 року старші викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко і Людмила Юрчук провели захід, присвячений 120-річчю від дня народження Володимира Івановича Вернадського, науковця та філософа, одного із засновників Української академії наук, її дійсного члена (від 1918 року) та першого голови-президента (від 1 сі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний захід до 120-річчя від дня народження академіка Володимира Вернадського 20 березня 2023

Професорка Вільнюського університету (Литва) прочитала здобувачам-міжнародникам НУХТ лекцію

8 грудня на кафедрі міжнародної економіки відбулася надзвичайно цікава подія. Професорка Вільнюського університету Віргінія Юренієне прочитала здобувачам-міжнародникам лекцію «Creative industries. Competition and Partnership Management in the Platform of Creative Industries». Це дуже актуальна на сучасному етапі тема, пов’язана з креативними індус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка Вільнюського університету (Литва) прочитала здобувачам-міжнародникам НУХТ лекцію 09 грудня 2020

Вітаємо колегу!

Указом Президента України від 22 січня 2024 року №16/2024 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України» за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо колегу! 31 січня 2024

Магістри-експерти заочної форми навчання занурюються у світ студентства

20 жовтня здобувачі освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» заочної форми навчання за ініціативи викладачки кафедри експертизи харчових продуктів Анни Логінової відвідали  Музей НУХТ. Завідувачка Музею Людмила Бойко цікаво та захоплююче розповіла їм історію нашого університету, окресл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-експерти заочної форми навчання занурюються у світ студентства 23 жовтня 2023