Від початку другого семестру поточного навчального року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» студенти-технологи, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса», виконують блок лабораторних робіт з фахових дисциплін «Технологія молока і молокопродуктів» і «Технологія м’яса і м’ясопродуктів».
4 лютого в лабораторії коледжу з виробництва молочних продуктів Ніною Василевською разом зі студентами-технологами молока (група 31-Т) була проведена лабораторна робота з виготовлення масла способом збивання вершків. Такі лабораторні заняття традиційно проводяться після вивчення теорії з технології масла вершкового. Під час заняття здобувачі освіти власними руками послідовно, з дотриманням усіх санітарних вимог і технологічних параметрів і режимів, виготовили смачний молочний продукт. Дегустація масла засвідчила, що студенти опанували технологію виробництва масла на відмінно!
Паралельно зі студентами-технологами молока в лабораторії коледжу з виробництва м’ясних продуктів студенти-технологи м’яса (група 31-Т) виготовляли м’ясні натуральні консерви «Свинина тушкована». Викладачка коледжу з дисципліни «Технологія м’яса і м’ясопродуктів» Таміла Михайлик задоволена результатами роботи студентів на лабораторному занятті.
Виготовлені м’ясні консерви здобувачі освіти презентують своїм батькам у якості смачного гостинця.
10 лютого Ніна Василевська і Таміла Михайлик провели бінарне лабораторне заняття, на якому здобувачі освіти групи 31-Т під їх керівництвом виготовили плавлений сир із м’ясним наповнювачем – шинкою.
Метою лабораторного заняття було побригадне, однаковим способом, виготовлення плавленого сиру, в рецептурі якого змінювалася лише основна сировина: кисломолочний сир відомої торгової марки, кисломолочний сир домашнього приготування і сир, який отримали зі сквашеної маслянки. У результаті лабораторної роботи вмілими руками студентів-технологів були виготовлені три партії плавленого сиру, відмінного за своїми органолептичними показниками якості. Виготовлена смачна м’ясо-молочна продукція знайшла своїх шанувальників як серед студентів, так і серед викладачів коледжу.
З кожним лабораторним заняттям з основної фахової дисципліни зацікавленість студентів до своєї спеціальності зростає, і це надихає викладачів коледжу докладати максимальних зусиль для формування майбутніх висококваліфікованих фахових молодших бакалаврів!