Н У Х Т

Зворушлива церемонія вручення дипломів бакалаврам факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – свято знань, стійкості й незламності духу української молоді у часи війни

09 липня 2025

Зворушлива церемонія вручення дипломів бакалаврам факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – свято знань, стійкості й незламності духу української молоді у часи війни

3 липня 2025 р. у актовій залі університету зібралася дружна родина факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, щоб привітати своїх випускників – бакалаврів зі спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм».

У залі на цю особливу подію — урочисту церемонію вручення дипломів про вищу освіту – зібралися найрідніші: батьки, друзі, викладачі, які були поруч протягом чотирьох незабутніх студентських років.

Викладацько-студентській родині факультету хотілося подарувати світле свято тим, хто в умовах війни, між сигналами повітряної тривоги, навчалися, проходили практичну підготовку, захистили кваліфікаційну роботу – і здобули перший (бакалаврський) рівень вищої освіти, а також займалися благодійністю, волонтерили, гідно тримали виклики часу.

Зворушливо вітали випускників деканеса факультету Віта Цирульнікова, завідувачки випускових кафедр – технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник, голова студентської ради факультету і випускниця Поліна Ляхович.

Від імені випускників із теплими словами до викладачів, наставників, батьків і друзів звернулися Анна Огієнко (освітня програма «Готельно-ресторанна справа») та Марина Макарова (освітня програма «Технології харчування»).

Ведучими найважливішої події літа стали талановиті й харизматичні випускники спеціальності «Харчові технології», активні учасники факультетського життя – Олександра Головатюк і Владислав Ключников. Натхненні музичні композиції прозвучали у виконанні студентки спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Анни Кочергіної та Владислава Ключникова. Разом із ним, під слайд-шоу з пам’ятними світлинами та відео, випускники пригадали щасливі миті студентського життя.

Серед цьогорічних випускників – відмінники навчання, які отримали дипломи з відзнакою. Бакалаври з харчових технологій – Дарина Вареник, Владислав Ключников, Катерина Кошман, Тетяна Осьмак, Катерина Повар, Максим Тренчук, Дар’я Фокша, Поліна Ляхович, Дар’я Булгакова, Павло Кокізюк, Ігор Корміч, Володимир Мозговий. Бакалаври з готельно-ресторанної справи – Катерина Ніколаєнко, Надія Хайнос, Анна Огієнко, Ярослава Рожкова, Аліса Блінова, Анна Грицина, Оксана Загоруй.

Наші бакалаври мають вражаючі наукові здобутки: Поліна Ляхович і Владислав Ключникова – призери ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 навчального року (Диплом ІІ ступеня); Анна Грицина – переможниця І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (Диплом І ступеня), призерка І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з готельно-ресторанної справи (Диплом ІІІ ступеня); Аліса Блінова – переможниця університетської олімпіади з німецької мови 2024 (Диплом І ступеня), призерка Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» 2024 (Диплом ІІ ступеня), призерка І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 2025 (Диплом ІІІ ступеня).

Випускники розвивали студентське самоврядування, брали участь у національно-патріотичних, культурно-мистецьких, профорієнтаційних, професійних заходах: Поліна Ляхович – голова студентської ради факультету у 2024-2025 навчальному році, стипендіатка Верховної ради України, ТОП-6 фіналістка Всеукраїнського Young Chefs Challenge 2024, володарка Гран-прі факультетського конкурсу МАСНИЦЯ-FEST 2025; Владислав Ключников – володар Гран-прі Фестивалю-конкурсу української пісні НУХТ 2024 і золотий призер (І місце) цього ж конкурсу у 2023 році, стипендіат Президента України; Анна Огієнко – заступниця голови інформаційного сектору студентської ради університету, яка створювала і розвивала комунікацій канал університету у мережі TikTok; Діана Милка – голова культурно-мистецького сектору студентської ради факультету, талановита вокалістка Студії естрадної пісні НУХТ, срібна призерка (ІІ місце) Фестивалю-конкурсу української пісні НУХТ 2024; Арина Новікова – голова навчально-виховного сектору студентської ради факультету.

З ініціативи студентської ради, очолюваної Поліною Ляхович, випускники активно займалися благодійною діяльністю і реалізовували соціально важливі ініціативи, зокрема благодійну кулінарну лотерею, виготовлення національно-патріотичного печива для поранених Захисників, які проходять реабілітацію у Tytanovi rehab, збір коштів для 43-го окремого батальйону територіальної оборони ЗСУ і збір коштів до Великодня для виготовлення пасок для Захисників.

Свято промайнуло, залишивши в серцях тепло, сльози радості й гордість за кожного випускника. Завершенням стала зворушлива традиція – виконання гімну факультету, що об’єднала всіх у спільному ритмі вдячності й надії.

Дорогі випускники, щиро вітаємо вас! Пишаємося вашими досягненнями й віримо у світле професійне майбутнє. Нехай здобуті знання стануть міцним фундаментом для реалізації мрій у вільній, сильній Україні.

З нетерпінням чекаємо на вас у рідній Alma Mater – уже як на магістрантів!

Опублікований: 09-07-2025
Читайте також:
Практикуємо англійську з english4ukraine

Студенти групи ЕК 1-3 факультету біотехнології та екологічного контролю разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Інною Форостюк у рамках мовного клубу знайомилися з матеріалами курсу english4ukraine, створеними Маріупольським університетом. Ця платформа дає можливість залучити до вивчення англійської мови студентів із бу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практикуємо англійську з english4ukraine 17 березня 2025

Bootcamp «Інновації у сфері харчування та здоров’я в Україні» відвідали наші науковці

18-19 листопада проректор з наукової роботи Сергій Токарчук та науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і старший викладач Володимир Польовик взяли участь у Bootcamp «Food and Health Innovation in Ukraine» («Інновації у сфері харчування та здоров’я в Україні»). «Food and Health Innovation in Ukraine» –...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Bootcamp «Інновації у сфері харчування та здоров’я в Україні» відвідали наші науковці 21 листопада 2022

Визнання науково-педагогічних досягнень завідувача кафедри харчової хімії

Для кожного освітянина й науковця важливим моментом кар’єри є визнання здобутків. Уже третій рік поспіль молоду, але прогресивну кафедру харчової хімії очолює доктор хімічних наук Світлана Бондаренко. Професор не тільки зберегла кращі науково-педагогічні традиції всіх хімічних кафедр НУХТ, але й зуміла надати новий імпульс розвитку досліджень, згур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визнання науково-педагогічних досягнень завідувача кафедри харчової хімії 01 листопада 2019

Нові формати підвищення кваліфікації

Через пандемію коронавірусної хвороби, на новий формат роботи довелося переходити й інститутам післядипломної освіти, що входять до структури навчально-наукового комплексу нашого університету. Державний заклад освіти «Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ» у І кварталі 2021 року запланував проведення низки дистанційних навчальних семінарів....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові формати підвищення кваліфікації 15 січня 2021