Н У Х Т

Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя?

15 січня 2024

Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя?

Про це викладачам і здобувачам освіти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки розповіла начальниця відділу розробки групи компаній FOZZY GROUP Ірина Недавня в Smart-лекції «Французька система маркування Nutri-Score – свідомий вибір продуктів».

Nutri-Score – це система кольорового маркування, яка допомагає клієнтам порівнювати поживні властивості продуктів у одній категорії. Таке маркування розташоване на лицевій стороні паковання і складається з 5-колірної шкали, від темно-зеленого (А) до червоного (Е) кольору.

Кольори пов'язані з літерами від А до Е, де позначка «А» відповідає продуктам із кращою поживною цінністю, тоді як «Е» отримують продукти, поживна цінність яких нижча. Таке кольорове маркування допоможе одразу визначити продукти, які можна їсти регулярно (зелений колір), а які менше підходять для збалансованого харчування та щоденного раціону (червоний колір). Nutri-Score завжди розраховується на 100 г (100 мл) харчового продукту.

Система Nutri-Score базується на наукових дослідженнях і була створена агентством охорони здоров'я Santé Publique France у 2017 році. Вона вже успішно використовується у Франції, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах та Іспанії, і її впровадження триває в інших країнах.

Fozzy Group одна з перших груп компаній в Україні, яка отримала дозвіл на розміщення маркування Nutri-Score для власних торгових марок. Відтоді все більше і більше харчових підприємств доєднуються до цього.

Використання маркування Nutri-Score в пакуванні є всезагальним об'єднуючим процесом, який не тільки допоможе споживачам зробити більш усвідомлений вибір при покупках, але й сприятиме розвитку здорового способу життя.

Опублікований: 15-01-2024
Читайте також:
Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко провела відкрите лекційне заняття для здобувачів 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології», які навчаються за скороченою програмою. Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до нього мали змогу приєдналися тако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 вересня 2020

Закріпити теоретичні знання в умовах виробництва допомагають студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Студенти групи ТІ-2-6 Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Ларисою Михонік відвідали ПрАТ «Оболонь», яке є найпотужнішим підприємством з виробництва пива в Європі та найбільшим його експортером в Україні. Студенти дізналися про сучасний стан пивоварної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Закріпити теоретичні знання в умовах виробництва допомагають студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 15 травня 2018

Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу

Цього року Ярмарок Вакансій відбувався впродовж насичених п’ятьох днів – з 17 по 21 листопада 2020, у форматі онлайн-трансляцій. Підтримали нашу ініціативу 25 компаній, топ-менеджери та фахові експерти яких провели для здобувачів освіти та випускників цікаві вебінари, мітапи, відео-презентації та лекції. Генеральними спонсорами кар’єрного тижня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу 24 листопада 2020

Здобувачі освіти застосовують здобуті знання на практиці

Здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» Максим Гуковський, Андрій Білас, Вероніка Притула, Христина Головата, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа», під керівництвом викладачки циклової комісії харчових технологій та готельно-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти застосовують здобуті знання на практиці 23 березня 2023