Н У Х Т

Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя?

15 january 2024

Звідки береться Nutri-Score і як він сприяє здоровому способу життя?

Про це викладачам і здобувачам освіти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки розповіла начальниця відділу розробки групи компаній FOZZY GROUP Ірина Недавня в Smart-лекції «Французька система маркування Nutri-Score – свідомий вибір продуктів».

Nutri-Score – це система кольорового маркування, яка допомагає клієнтам порівнювати поживні властивості продуктів у одній категорії. Таке маркування розташоване на лицевій стороні паковання і складається з 5-колірної шкали, від темно-зеленого (А) до червоного (Е) кольору.

Кольори пов'язані з літерами від А до Е, де позначка «А» відповідає продуктам із кращою поживною цінністю, тоді як «Е» отримують продукти, поживна цінність яких нижча. Таке кольорове маркування допоможе одразу визначити продукти, які можна їсти регулярно (зелений колір), а які менше підходять для збалансованого харчування та щоденного раціону (червоний колір). Nutri-Score завжди розраховується на 100 г (100 мл) харчового продукту.

Система Nutri-Score базується на наукових дослідженнях і була створена агентством охорони здоров'я Santé Publique France у 2017 році. Вона вже успішно використовується у Франції, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах та Іспанії, і її впровадження триває в інших країнах.

Fozzy Group одна з перших груп компаній в Україні, яка отримала дозвіл на розміщення маркування Nutri-Score для власних торгових марок. Відтоді все більше і більше харчових підприємств доєднуються до цього.

Використання маркування Nutri-Score в пакуванні є всезагальним об'єднуючим процесом, який не тільки допоможе споживачам зробити більш усвідомлений вибір при покупках, але й сприятиме розвитку здорового способу життя.

Published on: 15-01-2024
Read also:
Креативні підходи першокурсників до вирішення економічних проблем в Україні

30 травня 2019 року в Студентському клубі НУХТ відбувся батл між студентами І курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління з економіксу, який традиційно проводиться навесні викладачами кафедри економічної теорії. Кожна команда вразила суддів і вболівальників творчим підходом і креативністю в розв’язанні проблемного завдання «Рівень і...

READ YOURSELF

Креативні підходи першокурсників до вирішення економічних проблем в Україні 31 may 2019

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці

Ми живемо в час технічного прогресу і високих технологій, коли наукові відкриття відбуваються чи не щодня і постійно змінюють світ на краще. Але як визначити, чи безпечний той чи інший винахід, чи нововинайдена машина не зламається під час експлуатації, чи нововинайдений матеріал витримає вплив тієї чи іншої речовини? Відповідь на всі питання щодо...

READ YOURSELF

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці 03 april 2023

Досвід і перспективи впровадження в Україні дуальної освіти обговорювала викладач НУХТ

6-7 лютого на Луганщині відбувся освітній форум «DUAL_O: схід можливостей», участь у якому взяла доцент кафедри вищої математики ім. Можара В.І. Вікторія Романенко. Захід відбувся за сприяння проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» й зібрав у Сєвєродонецьку і Краматорську 67 представників закладів освіти Донецької, Луганської, Запоріз...

READ YOURSELF

Досвід і перспективи впровадження в Україні дуальної освіти обговорювала викладач НУХТ 10 february 2020