Н У Х Т

Вперше і перший

10 april 2024

Вперше і перший

Уперше наш університет долучився до програми COIL (Collaborative Online International Learning,), яка адмініструється командою EducationUSA Ukraine, за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. І перший проєкт був реалізований на кафедрі інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки.

Спільне міжнародне онлайн-навчання (COIL) – це підхід, який об’єднує студентів і викладачів різних культур для навчання, обговорення та співпраці в рамках занять. Викладачі співпрацюють у напрацюванні спільних заходів, а студенти – у виконанні розроблених завдань. COIL, як правило, є частиною навчального процесу, що дозволяє всім студентам отримати значний міжкультурний досвід у рамках їхнього курсу навчання.

Проєкт COIL у НУХТі розпочався у вересні 2023 року, а результати кейсу були представлені онлайн 22 березня 2024 року при підведенні підсумків співпраці з американськими партнерами та 8 квітня 2024 року на мотиваційній зустрічі «COIL в Україні: найкращі практики», де координаторка проєкту, професорка Олена Ковальчук поділилася своїм досвідом реалізації COIL у нашому університеті.

Реалізатором цього проєкту в університеті був кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Микола Костіков. У співпраці з американським професором Allan Brockenbrough з державного університету міста Салем, штат Массачусетс (Salem State University), викладачі провели дві відеолекції за темою «Крос-платформне програмування». Протягом шести тижнів навчання, якому передувало чотири тижні обговорень і складання планів семінарів і завдань, COIL-колеги разом зі студентами з двох континентів провели тестування веб-платформ, проаналізували результати та розробили рекомендації щодо їх застосування.

Загалом з 15 лютого по 31 березня 2024 року до проєкту долучились 55 студентів нашого вишу та 22 студенти американського університету, які в створених одинадцяти фокус-групах обмінювалися досвідом на офіційних зустрічах у Discord і Zoom, а також спілкувалися неформально в Telegram. Очевидно, що мова спілкування була англійська, що допомогло вдосконаленню міжнародних професійних і міжкультурних компетенцій.

Для тих, хто хоче продовжити історіографію створення проєктів COIL у НУХТі зауважимо, що співпрацювати з колегами з різних континентів можна асинхронно і у режимі реального часу, що дозволяє спільно працювати з викладачами та студентами, незважаючи на часові пояси.

Якщо ви виявили бажання взяти участь у програмі СOIL, варто ознайомитися з умовами за покликом та звернутися до координаторки Олени Ковальчук olenok@ukr.net.

Published on: 10-04-2024
Read also:
Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

4 березня на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.058.05 відбувся захист дисертації «Динаміка танення льоду в елементах акумуляторів енергії, систем охолодження та кондиціювання повітря» асистента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Романа Грищенка на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.14.06 – т...

READ YOURSELF

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук 05 march 2021

Як здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» альтернативну каву вчилися готувати…

Альтернативні способи приготування кави освоїли здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в межах вивчення навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє». Воркшоп з кавової альтернативи провів бариста топової кав’ярні Yellow Place Coffee В′ячеслав Плюта. Yellow Place – імпортер кави від фермерів, що має ро...

READ YOURSELF

Як здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» альтернативну каву вчилися готувати… 24 october 2023

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Наукова інформація є основою розвитку науки та освіти. Доступ до актуальних досліджень і знань є критично важливим для підвищення професійного рівня науковців, удосконалення методик дослідження і викладання. Визнаним центром обміну науковою інформацією завжди були бібліотеки, які в сучасних умовах надають як традиційний, так і цифровий доступ до зн...

READ YOURSELF

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 april 2024

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Аудиторні заняття із залученням зовнішніх стейкхолдерів є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців, адже дозволяють поєднати теоретичні знання з реальними викликами та практиками сучасного виробництва. Так, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів за участі стейкхолдера – керівниці відділу маркування ТОВ «Сільпо-ФУД» А...

READ YOURSELF

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 october 2025