Н У Х Т

Здобувачі-міжнародники дізналися усе про національну валюту

23 вересня 2021

Здобувачі-міжнародники дізналися усе про національну валюту

Здобувачі кафедри міжнародної економіки першого і другого курсів відвідали Музей гривні просто неба на честь 25-річчя національної валюти.

Сучасна національна валюта – гривня народилася 2 вересня 1996 року. З 2 до 16 вересня 1996 року у країні тривала грошова реформа, під час якої купонокарбованці обмінювалися на нову грошову одиницю. За ті два тижні 1996 року Національний банк увів у готівковий обіг банкноти гривні на суму понад 3,1 млрд грн. Зараз у готівковому обігу України перебуває готівки на загальну суму 594 млрд грн.

На виставці представлені 18 інтерактивних стендів про історію гривні, створення сучасної української валюти, готівкову та безготівкову гривню.

Гід Музею грошей Національного банку розповів нашим студентам про дизайн банкнот і монет, про захист гривні, готівкову й безготівкову гривню, показав, як всередині виглядають банкомат та інкасаторська машина. 

Опублікований: 23-09-2021
Читайте також:
Здобувачі-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відпрацьовують практичні навички у домашніх умовах

Карантин став неабияким випробуванням для студентів і спонукав до самостійного опанування теоретичного матеріалу та відпрацювання практичних навичок у домашніх умовах. Згідно із завданням лабораторної роботи з навчальної дисципліни «Технології консервування та зберігання молочних продуктів» (викладачі – доцент Тетяна Осьмак та асистент Оксана Басс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів відпрацьовують практичні навички у домашніх умовах 07 травня 2020

Лекторську майстерність колеги оцінили викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося відкрите заняття доцента кафедри Романа Кириленка з дисципліни «Інтелектуальна власність» для здобувачів-магістрантів 2 курсу збірної групи Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого. Тема лекційного заняття – «Ліцензійні угоди». Говорили про ліцензії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторську майстерність колеги оцінили викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 03 жовтня 2022

Біопластик: магістранти-біотехнологи долучилися до міжнародної освітньої ініціативи

Минулого року в Україні стартувала міжнародна освітня ініціатива Ukraine Global Faculty (UGF). Тепер студенти, аспіранти, викладачі, професіонали мають можливість безкоштовно відвідувати онлайн-лекції професорів провідних світових університетів, закордонних топекспертів і підприємців. Нещодавно відбулася онлайн-лекція завідувачки кафедри біонеорга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біопластик: магістранти-біотехнологи долучилися до міжнародної освітньої ініціативи 21 вересня 2023

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії

Доцентка Тетяна Петренко 15 листопада 2023 року провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Хімія в харчових технологіях. Модуль 5. Фізична та колоїдна хімія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Тема лекції – «Загальна характеристика дисперсних систем, їх класифікація, властивості, методи одержан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії 16 листопада 2023