Н У Х Т

Знайомство з основами аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

06 червня 2019

Знайомство з основами аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» знайомились з інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування.

За аюрведичною наукою раціон і режим харчування повинні відповідати індивідуальній конституції людини, що закладається ще до її народження і визначає характер поведінки, темперамент, природні схильності та вподобання.

Разом із доцентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Ющенко слухачі пройшли тест і визначили свою індивідуальну конституцію, дізнавалися про фактори впливу на збалансованість енергетичної системи організму, серед яких – сезон року та погодні умови, стреси, надто напружений робочий день чи надмірні фізичні навантаження. Якщо вчасно не вжити відповідних заходів, дисбаланс поглиблюється і може спричинити виникнення захворювань. Слухачі дізнались, яким чином визначаються властивості харчових продуктів за їхнім впливом на баланс організму, ознайомились із особливостями аюрведичної кулінарії.

Під час лабораторного заняття слухачі самостійно приготували чаї-масали для різних конституцій на основі молока та води, із додаванням підсолоджувачів і суміші прянощів (що власне і мають назву «масала»), а також приготували смачні та корисні аюрведичні солодощі.

Маємо надію, знайомство слухачів із Аюрведою викликало бажання розширювати та поглиблювати ці знання, що знайдуть своє застосування у подальшій професійній діяльності та стануть частиною життя.

 

Опублікований: 06-06-2019
Читайте також:
Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася інструктивно-методична нарада, де одним із основних питань була організація змішаного та дистанційного навчання. Заступник директора Олеся Стахів детально зупинилася на особливостях такого навчання, зокрема синхронному та асинхронному режимі, на алг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання 30 вересня 2020

Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra»

Днями завершився 66-й пісенний конкурс «Євробачення-2022», тріумфальну перемогу у якому здобув український гурт «Kalush Orchestra». Щирий і душевний трек «Стефанія», у якому присутній український етнокод, полонив світ. До цієї грандіозної перемоги долучилася випускниця нашого університету Олександра Білобров, яка є комерційним директором гурту. Са...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra» 20 травня 2022

Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації

За ініціативи наставників академічних груп студентів ГС-1-7 і ГС-1-9 Андрія Собіна і Олени Тищенко першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завітали до своїх рідних освітніх закладів із профорієнтаційним візитом. Здобувачка освіти Вікторія Атаманська (група ГС-1-7) побувала в Оратівському ліцеї Вінницького району Вінницької обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації 24 вересня 2024

Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

У рамках сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбувся черговий майстер-клас з кондитерського мистецтва. У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи слухачі програми раді були вітати кондитера ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» п’ятизіркового готелю міжнародної мережі «Hilton ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 20 квітня 2019