Н У Х Т

Вражаючий рівень викладацької майстерності демонструють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

12 листопада 2018

Вражаючий рівень викладацької майстерності демонструють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Одразу два відкритих заняття провели викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів – доцент, к.т.н. Світлана Бажай-Жежерун та асистент Лілія Солодко для студентів 3-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології» з дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів».

На відкриті заняття завітали завідувач кафедри, професор Галина Сімахіна, викладачі кафедри, а також фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Під час лекції «Технології харчових волокон із традиційної сировини» Світлана Бажай-Жежерун у доступній формі пояснила студентам особливості сучасних методів виділення харчових волокон,охарактеризувала основні етапи та технологічні режими технології харчових волокон із традиційних видів сировини, обґрунтувала доцільність виробництва природних ентеросорбентів, їх корисний вплив на організм людини.

Також лектор підкреслила важливість володіння сучасними знаннями з технології природних харчових сорбентів для розроблення і створення прогресивних технологій оздоровчих і функціональних харчових продуктів та наголосила на необхідності включення до індивідуального харчового раціону студентів продуктів, які є джерелами природних харчових сорбентів з метою підтримання всіх систем організму.

Під час лабораторного заняття «Отримання яблучно-пектинової пасти з яблучних вичавок» Лілія Солодко познайомила з технологією виробництва пасти, технологічними параметрами, а також  навела порівняльний аналіз фізико-хімічних і органолептичних показників якості яблучно-пектинової пасти та яблучного пюре.

Студентами під час заняття було досліджено, що яблучно-пектинова паста значною мірою не відрізняється не тільки за складом, але і за органолептичними показниками, особливо консистенцією, від яблучного пюре, яке є основою багатьох кондитерських виробів.

Для розкриття теми занять і набуття студентами теоретичних й практичних знань викладачі використовували мультимедійну презентацію, що у достатній мірі була наповнена ілюстративним матеріалом (технологічні схеми, таблиці), та роздатковий матеріал.

Отримані  під час занять знання є необхідними для подальшого розроблення та виконання курсових, дипломних проектів і робіт, вивчення окремих дисциплін професійно-практичного спрямування.  

Лекція та лабораторне заняття були проведені на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.

 

Опублікований: 12-11-2018
Читайте також:
Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів розширюють свої знання з питань безпечності харчових продуктів. Відповідно до нової редакції стандарту ISO 22000 алергени є небезпечним фактором виробництва харчових продуктів. Тому наших фахівців і студентів зацікавила онлайн-конференція «Харчові алергії – все, що хотіли знати, але боял...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів 17 березня 2021

Розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ

25 серпня 2022 року розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ. Для цього до 30 серпня потрібно заповнити спеціальну форму на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ»: - вибрати із запропонованого переліку населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період спеціальної сесії т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ 26 серпня 2022

Підприємці та рекламісти відвідали Міжнародний промисловий форум-2019

Студенти кафедри маркетингу, що навчаються на освітніх програмах «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і «Реклама та зв’язки з громадськістю» разом із доцентом Вікторією Стеценко відвідали XVIII Міжнародний промисловий форум-2019. У програмі форуму були: конференція, майстер-клас, семінар і велика виставка. Студенти мали можливість озна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підприємці та рекламісти відвідали Міжнародний промисловий форум-2019 27 листопада 2019

Активний профорієнтаційний марафон від представників Приймальної комісії НУХТ

1 березня 2024 року представники Приймальної комісії НУХТ – відповідальна секретарка, в.о. завідувача кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець та член приймальної комісії, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, асистент кафедри готельно-ресторанної справи Артем Ущаповський відвідали загальноосвітні навчальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активний профорієнтаційний марафон від представників Приймальної комісії НУХТ 01 березня 2024