Н У Х Т

Тримаємо руку на пульсі подій у вищій освіті

19 липня 2023

Тримаємо руку на пульсі подій у вищій освіті

13 липня 2023 року у змішаному форматі відбулося засідання Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України», на якому наш університет представляв перший проректор Володимир Яровий.

У засіданні також взяли участь заступники міністра освіти і науки України Михайло Винницький та Світлана Даниленко, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров, завідувачка відділу освіти та науки Департаменту з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України Світлана Кретович, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко, голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Олег Шаров, директор ДП «Український державний центр міжнародної освіти» Олена Шаповалова.

Розглянули підсумки складання національного мультипредметного тесту, проведення єдиного вступного іспиту, єдиного фахового вступного випробування та формування державного замовлення на 2023 рік; співпрацю з органами студентського самоврядування, зокрема роботу, що передувала написанню тексту Декларації «Про співпрацю заради досягнення перемоги та миру, європейської інтеграції та післявоєнної відбудови України»; обговорили хід обрання представника від юридичних закладів вищої освіти та наукових установ до Вищої ради правосуддя; заслухали роз’яснення щодо в’їзду в Україну студентів-громадян інших країн з метою навчання. Крім того, Андрій Бутенко наголосив на необхідності дотримання мовної компетентності під час підготовки документів, які подаються до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти для проведення акредитації освітніх програм.

На завершення засідання відбулося підписання спільної Декларації «Про співпрацю заради досягнення перемоги та миру, європейської інтеграції та післявоєнної відбудови України» головою Спілки Петром Куліковим і головами студентського самоврядування України.

Опублікований: 19-07-2023
Читайте також:
Майбутні фахівці з безпеки харчової продукції проходять практику на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна триває ознайомлювально-виробнича практика, у рамках якої студенти групи ТІ-2-8 у супроводі доцента кафедри Олега Євтушенка відвідали Випробувальну лабораторію сільськогосподарської продукції ДП "Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції" Міністерства аграрної політи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці з безпеки харчової продукції проходять практику на кафедрі технології зберігання і переробки зерна 01 лютого 2018

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету

Сучасний освітній процес вимагає впровадження і використання сучасних інформаційних технологій. Особливо актуальним це стало в період дистанційного навчання, зумовленого карантинними обмеженнями. Одним зі світових лідерів у сфері цифрових технологій є компанія Google. Серед її розробок – онлайн-інструменти для роботи з текстовими і табличними доку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету 20 жовтня 2021

Актуальні питання промислової теплоенергетики

Засідання секції 18 «Промислова теплоенергетика» 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулося на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки. Роботу науковців очолив д.т.н., професор Валентин Петренко. Протягом чотирьох годи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання промислової теплоенергетики 12 квітня 2024

Фаховий кругозір розширюють студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

28 жовтня студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій академічних груп ТІ-1-1 і МЯ-3-1ск у супроводі викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, старшого викладача Оксани Москалюк та доцента Ігоря Страшинського відвідали потужне підприємство ПрАТ «Оболонь». Об’єднання «Оболонь» – корпорація з виробництва пива, безалкого...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фаховий кругозір розширюють студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 29 жовтня 2019